Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Μήνυμα ισότητας για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ, με τη συμμετοχή της Ένωσης Γονέων


 Μουσικοχορευτικό δρώμενο στο Κέντρο 
Διημέρευσης- Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ με 
τη συμμετοχή γονέων της Ένωσης Συλλόγων Βόλου


Το μήνυμα της ισότητας όλων των ανθρώπων,  μέσω χορού και τραγουδιού έστειλαν σήμερα το πρωί, Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ, τα άτομα με αναπηρίες από το Κέντρο Διημέρευσης- Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ και  το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «Αλλάζω τον Κόσμο και Εμένα», καθώς πραγματοποίησαν ένα μουσικοχορευτικό δρώμενο συγκεντρώνοντας το ένθερμο χειροκρότημα όλων όσων βρέθηκαν δίπλα τους. Στο χώρο βρέθηκαν γονείς μέλη συλλόγων της Ένωσης, καθώς και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Θέμης Κορομηλής, καθώς η Ένωση συμμετέχει ενεργά στη συγκρότηση του τμήματος χορού ΑμεΑ. 

Σκοπός της εκδήλωσης, ήταν να δοθεί η ευκαιρία στη τοπική κοινωνία να  εστιάσει την προσοχή της, στις δυνατότητες και στα δικαιώματα για αξιοπρέπεια και ευημερία των ατόμων με αναπηρία, όπως επίσης και να αναγνωρίσει το ζωτικής σημασίας θέμα που αφορά στην ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρία  σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής.

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από κόσμο, που συμμετείχε ενεργά σε όλο το δρώμενο και χειροκρότησε δυνατά τη μεγάλη προσπάθεια όλων των συμμετεχόντων.
Η  πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ κ. Νατάσα Μορφογιάννη  μιλώντας για το εορτασμό της ημέρας ανέφερε πως ο Δήμος Βόλου έχει αποδείξει εμπράκτως τη στάση του υπέρ των ατόμων με αναπηρίες, φτιάχνοντας καινούργιες δομές, δημιουργώντας υποδομές, χρησιμοποιώντας πολιτικές έτσι ώστε να υπάρχει μία ισότιμη αντιμετώπιση των πολιτών του Βόλου και ιδιαίτερα των ατόμων με ιδιαιτερότητες.

Η κ. Κατερίνα Αχμάντ, Τμηματάρχης στο Τμήμα Ποιότητας Ζωής Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου και ιδρύτρια της ΜΚΟ "Αλλάζω  εμένα και τον κόσμο" τόνισε πως η ΜΚΟ ιδρύθηκε το 2016 και ως αποτέλεσμα είναι και την ίδρυση της κοινωνικής σχολής χορού σε ένα από τα κέντρα της ΚΕΚΠΑ -ΔΙΕΚ, επισημαίνοντας πως μέσα από ένα πρόγραμμα Erasmus που συμμετείχαν 24 άτομα, ψυχολόγοι, δάσκαλοι, δάσκαλοι χορού, δάσκαλοι ειδικής αγωγής και γονείς έλαβαν τις απαραίτητες γνώσεις για να οργανώνουν δράσεις για ΑμεΑ.
Η ΜΚΟ ασχολείται με την ένταξη ατόμων με αναπηρία σε όλους τους τομείς, στην εκπαίδευση και σε οργανώσεις που στόχο έχουν την κοινωνικοποίηση και την από κοινού δράση προς αποφυγή της γκετοποίησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου