Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Στο συλλαλητήριο του Σαββάτου η Ένωση Συλλόγων Γονέων Βόλου


Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Βόλου, παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή, όλα όσα αφορούν στην υγεία μας και την προστασία του περιβάλλοντος και έχουν άμεση σχέση με την αερορύπανση και τις επιπτώσεις στην πόλη μας, συμμετέχοντας τόσο σε ενημερωτικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο παρελθόν, όσο και σε εκδηλώσεις διεκδίκησης, των αυτονόητων, για άλλες κοινωνίες.
Εφόσον λοιπόν ο επιστημονικός κλάδος, όπως και οι γιατροί μας, συναινούν στην μη ορθότητα της καύσης σκουπιδιών, ενώνουμε και εμείς τη φωνή μας, ζητώντας ασφαλές μέλλον για τα παιδιά μας.
Όπως και πέρυσι τον Μάρτιο, έτσι και φέτος, τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης, όσο και εκπρόσωποι συλλόγων γονέων και κηδεμόνων μαζί με τα παιδιά τους, θα λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται από την «Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου» το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019, στις 12 το μεσημέρι στην αρχή της οδού Ιάσονος, προκειμένου να διεκδικήσουμε όλοι μαζί, ειρηνικά, να μην γίνεται καύση σκουπιδιών, να μη δημιουργηθεί μονάδα παραγωγής srf στην πόλη μας, να κάνουμε οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων και να έχουμε καθαρό αέρα και γενικότερο περιβάλλον.
Tα προβλήματα του περιβάλλοντος και της υγείας μας, ας είναι αυτά που θα μας ενώσουν, ζητώντας παράλληλα, συγκεκριμένες κινήσεις, με λήψη προληπτικών μέτρων, δημιουργία δικτύου μετρητών κ.α.. Ίσως είναι ακόμη μια ευκαιρία, για την συστηματοποίηση και αυστηροποίηση των προβλεπόμενων ελέγχων σε ολόκληρο το φάσμα της βιομηχανικής δραστηριότητας, όχι μόνο για την καύση, αλλά τη γενικότερη λειτουργία.
Εμείς ως γονείς, με την εκπαιδευτική κατά κύριο λόγο κοινότητα, έχουμε φροντίσει να ενισχύσουμε τα παιδιά μας, με περιβαλλοντική συνείδηση, για το διαχωρισμό των απορριμμάτων, με τη συγκέντρωση πλαστικών καπακιών, με ενημερωτικές δράσεις για το περιβάλλον κ.α., με στόχο ένα υγιές μέλλον, για τα παιδιά μας, για όλους μας…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου