Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Φόρο τιμής στους ήρωες του ’21 απέτισαν οι μαθητές


Η υφυπουργός Οικονομικών θα παραστεί στην παρέλαση της Δευτέρας


Με την καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων σχολείων και Συλλόγων, που έγινε στο Μνημείο Ηρώων στην παραλία του Βόλου, οι μαθητές απέτισαν χθες φόρο τιμής στους ήρωες της Επανάστασης του 1821.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με την παρέλαση της Δευτέρας, όπου την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, ενώ μπροστά από τους επισήμους θα παρελάσουν 2500 μαθητές και εκπρόσωποι Συλλόγων.

Η κατάθεση στεφάνων έγινε παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέας Κολυνδρίνη, που τόνισε ότι 198 χρόνια μετά και το μήνυμα της 25ης Μαρτίου παραμένει διαχρονικό, καίριο όσο ποτέ και περισσότερο σημαντικό από ποτέ. «Είναι το μήνυμα της ανεξαρτησίας, της απελευθέρωσης από οποιαδήποτε μορφή καταδυνάστευσης και κατεξουσιασμού. Είναι ένα μήνυμα που εμπεριέχει την Ελληνική ιδιοσυγκρασία, την ιδιότητα του Ελληνικού Έθνους να μην υφίσταται ζυγό, ακόμη κι αν αυτός θεωρείται δεδομένος για πολλά χρόνια», ανέφερε.
Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη, ημερομηνία αυτή που όρισε σημειολογικά η Φιλική Εταιρεία, πρέπει να γίνει σταθμός στη ζωή κάθε Έλληνα και να είναι δίαυλος ζωής, προκειμένου ποτέ να μην ξαναζήσει το Ελληνικό Έθνος ανάλογα φαινόμενα.

Ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργος Πολύζος ανέφερε ότι με την κατάθεση στεφάνων και τη λαμπρή παρέλαση της Δευτέρας, στην οποία θα συμμετέχουν 1000 και πλέον μαθητές 22 Δημοτικών Σχολείων του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου και Ν. Ιωνίας, η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του Ν. Μαγνησίας αποτίει τον ελάχιστο φόρο τιμής στους ανθρώπους που διέθεσαν ότι πολυτιμότερο είχαν, τη ζωή τους, στο να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα την ελευθερία μας. Όπως είπε, αποτελούν σαφώς φάρο για μας και τις επόμενες γενιές, ώστε να αντιμετωπίζουμε τις οποίες δυσκολίες παρουσιάζονται στη ζωή μας, σαν άτομα και σαν Έθνος.

Τέλος, η Ρηγώ Φασουράκη υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας έδωσε στοιχεία για την παρέλαση, λέγοντας ότι θα συμμετάσχουν 22 Πολιτιστικοί Σύλλογοι, 25 σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, 18 Γυμνάσια και Λύκεια, 10 τμήμα του Ελληνικού Προσκοπισμού, δηλαδή σύνολο ατόμων 2500.




 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου