Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Ενημερωτικές δράσεις για ΚΑΡΠΑ - απινιδωτές σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς


Οι εκδηλώσεις για την εκπαίδευση των μελών της σχολικής κοινότητας στην παροχή των πρώτων βοηθειών αλλά και την χρήση φορητών- εξωτερικών απινιδωτών, πραγματοποιούνται σε δίωρα σεμινάρια στους χώρους του σχολείου, παρουσία μαθητών και των εκπαιδευτικών τους, με υπεύθυνο τον στρατιωτικό γιατρό- καρδιολόγο Χαράλαμπο Παρίση, που εθελοντικά προσφέρει τις υπηρεσίες του.
Για όσους θέλουν να γνωρίζουν τη δράση, η Ένωση Συλλόγων Γονέων, ενημερώνει ότι "η εκδήλωση προγραμματίζεται περίπου ένα μήνα νωρίτερα από την ημερομηνία διεξαγωγής, γίνεται δωρεάν και σε συνδιοργάνωση του Γηροκομείου Βόλου και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, Κηδεμόνων Δ. Βόλου και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων), με την απαραίτητη συνδρομή και συμμετοχή των διευθύνσεων των δύο σχολείων, με έναν επιπλέον στόχο, που αφορά στην σύσφιξη των γενεών, αλλά και την βοήθεια και την γνώση που μπορεί να προσφέρει ο νεότερος προς τον μεγαλύτερο σε ηλικία, αλλά και το αντίστροφο. Η διάρκεια του σεμιναρίου με επίδειξη αλλά και πρακτική άσκηση, διαρκεί δύο ώρες για κάθε ένα τμήμα περίπου 40-50 παιδιών, και άλλο τόσο χρόνο, για άλλα τόσα παιδιά. Ακολουθεί ενδεικτική αφίσα που αφορά την πρώτη εκδήλωση που έγινε τη φετινή χρονιά. Η δράση ξεκίνησε από την περασμένη σχολική χρονιά και γίνεται σχεδόν μία φορά το μήνα σε ένα σχολικό συγκρότημα, για φέτος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πρόκειται για οργανωμένες δράσεις, ενώ σημαντικός παράγοντας βέβαια, είναι και η διαθεσιμότητα των συμμετεχόντων, καθώς το πρόγραμμα βασίζεται στην εθελοντική παρουσία και προσπάθεια, ενώ θετικό θεωρείται το γεγονός, ότι και οι εκπαιδευτικοί, στέκονται ένθερμοι υποστηρικτές στην παροχή γνώσης των πρώτων βοηθειών, όπως αποδείχθηκε και σε πρόσφατο σεμινάριο που διοργανώθηκε στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου