Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Για τους έξυπνους αλγόριθμους μίλησε ο καθηγητής του ΜΙΤ Κ. Δασκαλάκης



Για τους έξυπνους αλγόριθμους που, μαθαίνουν, γίνονται εξυπνότεροι συνεχώς και θα κυριαρχήσουν στη ζωή μας, ενημερώθηκαν χθες 550 μαθητές 25 σχολείων της Μαγνησίας, που γέμισαν το αμφιθέατρο Κορδάτος του Π.Θ., για να ακούσουν τον καθηγητή του ΜΙΤ Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, που βρίσκεται στο Βόλο. 


Την Τρίτη ο κ. Δασκαλάκης μίλησε με θέμα την τεχνητή νοημοσύνη, στον ίδιο χώρο και η ομιλία του πλέον βρίσκεται μαγνητοσκοπημένη στο κανάλι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Youtube. Όπως είπε, οι αλγόριθμοι γίνονται ολοένα εξυπνότεροι και καταλαβαίνουν τι λέμε, μαθαίνουν πράγματα για εμάς, μαθαίνουν ξένες γλώσσες, μαθαίνουν να ζωγραφίζουν και, γενικώς, μαθαίνουν. ..
Πολλοί από τους μαθητές θεωρούν τον καθηγητή του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, ίνδαλμά τους και πήγαν να τον ακούσουν και να κάνουν τις ερωτήσεις τους.
Όπως ανέφερε η πρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στο Βόλο Στέλλα Δημητρακοπούλου, οι μαθητές ήταν από τους πρώτους που ενημερώθηκαν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι θα έρχονταν ο κ. Δασκαλάκης στην πόλη και ενημέρωσαν τους καθηγητές, οργανώθηκαν ανά σχολείο για να σπεύσουν να τον παρακολουθήσουν.
Ωστόσο δεν έλειψαν τα παράπονα, καθώς υπήρχαν μαθητές που επιθυμούσαν να τον συναντήσουν και να τον ακούσουν, αλλά δεν είχαν την ευκαιρία να το πράξουν, καθώς ο χώρος του αμφιθεάτρου δεν επαρκούσε.
Ο κ. Δασκαλάκης μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε ότι οι αλγόριθμοι είναι στη ζωή όλων και είναι αυτοί που βρίσκονται πίσω από τις έξυπνες ηλεκτρονικές συσκευές που χρησιμοποιούμε όλοι και κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη.
Στην παρατήρηση ότι η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει πολλούς νέους στην ξενιτιά, επισήμανε ότι η Πολιτεία θα πρέπει να αξιοποιήσει τους νέους επιστήμονες για να ανακάμψει οικονομικά και κοινωνικά.
Η κ. Δημητρακοπούλου επισήμανε ότι ο συγκεκριμένος επιστήμονας είναι από τους λίγους που μπορούν να εξαπλουστεύουν το ερευνητικό τους έργο, ώστε να γίνεται κατανοητό από τον απλό ακροατή.
Όπως προέκυψε από τη χθεσινή διάλεξη ο κ. Δασκαλάκης είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη νεολαία και αποτελεί έμπνευση για πολλούς μαθητές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου