Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Δώρα, αγάπη, χαρά και τραγούδι για τα παιδιά της «Κιβωτού»



                        Στην γιορτινή βιβλιοπαρουσίαση της Αγγελικής Θάνου
Γιορτινή ,ονειρεμένη και μαγική ήταν η βιβλιοπαρουσίαση του πρωτοχρονιάτικου παραμυθιού της Αγγελικής Θάνου «Ο Αη Βασίλης, οι φεγγαρένιοι μανδύες κι ένα μυστικό» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17  Δεκεμβρίου 2017 το μεσημέρι, στην φιλόξενη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων  στον «Πολυχώρο Τσαλαπάτα» .                                                                     Η εκδήλωση ήταν μια συνδιοργάνωση των εκδόσεων ΗΡΑ Εκδοτική, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου, του εθελοντικού δικτύου «Μαμάδες της Μαγνησίας» και του εργαστηρίου δημιουργικής απασχόλησης  παιδιών η «Καμινάδα».    


Από αριστερά στο πάνελ η Κατερίνα Μαρτίνη εκ μέρους της "Κιβωτού", ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Ηλ. Κουτσερής, η Δώρα Πέρπερα από τις "Μαμάδες" και η συγγραφέας Αγγ. Θάνου
                                                                                                                        Την εκδήλωση   συντόνισε ο Ηλίας Κουτσερής, δημοσιογράφος, πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου. Για το βιβλίο μίλησε  η κα Δωροθέα Πέρπερα, φιλόλογος, ενώ κομμάτια του παραμυθιού , αφηγήθηκε η Μάρω Αισώπου, συγγραφέας – αφηγήτρια.
Σ’ ένα άκρως εορταστικό κλίμα οι παρευρισκόμενοι, γονείς, κηδεμόνες, φιλαναγνώστες και  παιδιά απόλαυσαν  μουσική, αφήγηση, τραγούδι, εικόνες και κάλαντα που είναι οι προάγγελοι των χαρμόσυνων νέων των Χριστουγέννων ,παρακολούθησαν την παρουσίαση του πρωτοχρονιάτικου παραμυθιού και ενημερώθηκαν για το έργο της ΄΄Κιβωτού του Κόσμου΄΄ από τη διευθύντρια της δομής κα Αικατερίνη Μαρτίνη. Μικροί και μεγάλοι πραγματικά ενθουσιάστηκαν με τη φαντασία  και τη δημιουργικότητα της συγγραφέως και τις ζωηρές και όμορφες εικόνες του παραμυθιού.
Ο χώρος γέμισε από παιδικές φωνές και χριστουγεννιάτικες μελωδίες από την κιθάρα της Αρετής Κατσαγεωργίου , από τα στόματα των φιλοξενούμενων παιδιών της ΄΄Κιβωτού΄΄ κι από τα παιδιά της «Καμινάδας».
Συμμετέχοντες και στο βάθος η Μάρω Αισώπου

Όλα τα  έσοδα των πωλήσεων του βιβλίου της, η κα Θάνου  τα πρόσφερε με αγάπη και σεβασμό στο φιλανθρωπικό ίδρυμα της πόλης μας, «Κιβωτό  του Κόσμου» , στηρίζοντας το θεάρεστο έργο του ιδρύματος, ενώ στον χαιρετισμό της δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε έναν προς έναν στους ανθρώπους που την βοήθησαν στο έργο της παρουσίασης. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι «Μαμάδες της Μαγνησίας», με την βοήθεια χορηγών, πρόσφεραν στα παιδιά της δομής όμορφα και πρακτικά δώρα, αλλά και πολλές … λιχουδιές.   
Η συγγραφέας Αγγελική Θάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου