Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Δ.Δ.Ε.:Δρομολόγηση λύσης στο χρόνιο στεγαστικό πρόβλημα στο «Καρτάλειο»

Αξιοποίηση του παρακείμενου νεοκλασικού κτιρίου Αποστόλου με την προσθήκη πτέρυγας αιθουσών  

 Τη δρομολόγηση λύσης στο χρόνιο στεγαστικό πρόβλημα στο «Καρτάλειο» ανακοίνωσε πρόσφατα η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας δίνοντας έτσι διέξοδο στο συγκεκριμένο σοβαρό πρόβλημα της εκπαίδευσης στην περιοχή μας.  

                     Το θέμα αφορά στην διασφάλιση ποιοτικών συνθηκών στέγασης των μαθητών των σχολικών μονάδων οι οποίες σήμερα συστεγάζονται στο Καρτάλειο διδακτήριο αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα τα οποία οφείλονται στην έλλειψη επαρκούς και ποιοτικής σχολικής στέγης. 

                                                                                                             Η σημαντικότητα της επιτυχίας, έγκειται όχι μόνο στο ότι το πρόβλημα επί δεκαετίες απασχολεί την εκπαιδευτική κοινότητα της Μαγνησίας αλλά και στο ότι πρόκειται να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη παροχή εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου σε περισσότερους από 600 μαθητές. 



                                                                                                                             Η επίλυση του προβλήματος έγκειται στην αξιοποίηση του παρακείμενου νεοκλασικού κτιρίου Αποστόλου με την προσθήκη πτέρυγας αιθουσών σε όμορο οικόπεδο ιδιοκτησίας Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης - ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) ούτως ώστε να αποτελέσει υπερσύγχρονο σχολικό συγκρότημα το οποίο θα αποσυμφορήσει το Καρτάλειο διδακτήριο στεγάζοντας επαρκώς ένα από τα σχολεία.
Στα γραφεία της διοίκησης του ΕΦΚΑ στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα σύσκεψη του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δρ Σωκράτη Σαβελίδη, των Διευθυντών των σχολικών μονάδων του διδακτηρίου Δρ Νικολάου Κατσαβριά του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου, Αικατερίνης Γαρυφάλλου του 5ου Γυμνασίου Βόλου,  Ιωάννη Τσοκανάκη του 1ου ΕΚ Βόλου και  Αθανασίου Γκίκα του 2ου ΕΠΑΛ Βόλου, με τον αρμόδιο Υποδιοικητή του ΕΦΚΑ  Λάμπρο Σέμπο και τον τεχνικό σύμβουλο Αντώνιο Μπουλανίκη.   

Ανταλλαγή του οικοπέδου
για την ανέγερση σχολικής στέγης

Στη σύσκεψη εξετάστηκε ενδελεχώς το ζήτημα και τελικά δια στόματος του υποδιοικητή εκφράστηκε η απολύτως σύμφωνη γνώμη και η πρόθεση της διοίκησης του ΕΦΚΑ για την ανταλλαγή του οικοπέδου για την ανέγερση σχολικής στέγης. Το γεγονός αποτελεί το πρώτο σημαντικό βήμα στο δρόμο οριστικής επίλυσης του προβλήματος.
Τα επόμενα βήματα είναι τα ακόλουθα:
1.         Η τυπική μεταβίβαση της κυριότητας του οικοπέδου από τον ΕΦΚΑ στον Δήμο Βόλου αφού η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει ανέγερση σχολικής στέγης μόνο σε οικόπεδο κυριότητας Δήμου.
2.         Ο χαρακτηρισμός του οικοπέδου ως οικόπεδο σχολικής χρήσης από το Δημοτικό Συμβούλιο.
3.         Η εκπόνηση μελέτης ανέγερσης πτέρυγας αιθουσών και αναμόρφωσης του νεοκλασικού κτιρίου Αποστόλου ώστε τα δύο κτήρια να αποτελέσουν το σχολικό συγκρότημα του Σχολείου.
4.         Η ένταξη της μελέτης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, «η Δ.Δ.Ε. θα ήθελε να επισημάνει την διάθεση της διοίκησης του ΕΦΚΑ για κοινωφελή προσφορά.  Η προσφορά αυτή αποτελεί  συνέχιση της παράδοσης στην κοινωνική προσφορά των φορέων των οποίων ο ΕΦΚΑ αποτελεί συνέχεια και ιδιαίτερα του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

 Επιπλέον η ΔΔΕ Μαγνησίας θα ήθελε να εκφράσει την αμέριστη ικανοποίηση για τις ενέργειες της Υφυπουργού Οικονομικών  Αικατερίνης Παπανάτσιου και των βουλευτών  Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου,  Μάκη Μπαλή,  Χρήστου Μπουκώρου και  Κωνσταντίνου Στεργίου για την συμπαράσταση στους μαθητές και τις καθοριστικής σημασίας δράσεις τους με σκοπό την επίλυση του προβλήματος.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τονίζει ότι η επιτυχία αυτή της εκπαίδευσης, έστω και σε πρωτογενές στάδιο, αναδεικνύει την αποτελεσματικότητα της συνεργασίας μεταξύ των παραγόντων της εκπαιδευτικής κοινότητας και της πολιτείας γενικότερα.

Ως επόμενο στάδιο προσδιορίζεται σχετική συνάντηση του ΔΔΕ Μαγνησίας Δρ Σωκράτη Σαβελίδη και των Διευθυντών του συγκροτήματος με τις αρμόδιες Δημοτικές αρχές ώστε να ξεκινήσουν άμεσα και οι τυπικές διαδικασίες για την πραγματοποίηση του σημαντικού αυτού έργου της ανέγερσης διδακτηρίου στο κέντρο του Βόλου».

Σημειώνεται ότι και η Ένωση Συλλόγων Γονέων, για το προαναφερόμενο θέμα έχει αποστείλει κατά περιόδους αιτήματα στα αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες.
                       
                       


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου