Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017

Μειωμένα εισιτήρια για τους μαθητές του Βόλου και Σάββατα, Κυριακές και αργίεςΠραγματικότητα έγινε ένα βασικό και πάγιο αίτημα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου, το οποίο είχε κοινοποιηθείκαι ζητηθεί απ΄όλους τους αρμόδιους φορείς (πρόσφατα στον Υπουργό Μεταφορών και παλαιότερα από το ΑΣΤΙΚΟ, τους βουλευτές κ.α.) και αφορά την εκπτωτική ισχύ της μαθητικής κάρτας μετακίνησης τόσο τις καθημερινές, όσο και τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. 

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της «ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΒΟΛΟΥ Α.Ε. "το πλαίσιο της εποικοδομητικής συνεργασίας με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων και έχοντας πλήρη συναίσθηση των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία στην σημερινή συγκυρία, η «ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΒΟΛΟΥ Α.Ε.» αποφάσισε την επέκταση του δικαιώματος χρήσης των αστικών λεωφορείων από τους μαθητές όλων των βαθμίδων, με μειωμένο εισιτήριο (και) τα Σάββατα, Κυριακές και αργίες, ανεξάρτητα από το δρομολόγιο που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν.

Σημειώνεται ότι αφενός η σχετική νομοθεσία για την μεταφορά των μαθητών προβλέπει την χρήση μειωμένου κομίστρου μόνο για την γραμμή ή τις γραμμές που συνδέουν την οικία του μαθητή με την σχολική μονάδα στην οποία φοιτά και μόνο για την ώρα έναρξης και λήξης των μαθημάτων του, αφετέρου ότι η «ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΒΟΛΟΥ Α.Ε.» ουδέποτε έλαβε χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την διαφορά που προκύπτει από τη χρήση του μειωμένου εισιτηρίου.
Στο πλαίσιο αυτό, από το Σάββατο 9η Δεκεμβρίου 2017 και μέχρι την λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους (Ιούνιος 2018), οι μαθητές θα μπορούν να ακυρώνουν μειωμένα εισιτήρια στα αστικά λεωφορεία, με την επίδειξη της μαθητικής τους ταυτότητας (και) τα Σάββατα, Κυριακές και αργίες, ανεξάρτητα από το δρομολόγιο που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου