Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Δωρεάν δράσεις και για γονείς

Επισυνάπτουμε πρόσκληση η οποία μας ζητήθηκε να κοινοποιηθεί στους συλλόγους, ώστε όποιος επιθυμεί, να λάβει μέρος σε δωρεάν δράσεις που θα γίνουν την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018


  Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία ΔΙΟΔΟΣ εκπονεί προγράμματα αποασυλοποίησης κι επανένταξης ατόμων με χρόνια προβλήματα ψυχικής υγείας και δραστηριοποιείται στο Βόλο από τον Αύγουστο του 2006 στα πλαίσια του προγράμματος «Ψυχαργώς».
Η ΔΙΟΔΟΣ Α.μ.Κ.Ε., ξεκίνησε με τη  λειτουργία του οικοτροφείου «Μαζί» στην Κ. Καρτάλη 227  όπου διαμένουν 15 άτομα με νοητική υστέρηση και δευτερογενείς ψυχικές διαταραχές στα οποία παρέχεται φροντίδα επί εικοσιτετράωρης βάσης. Στον ίδιο άξονα λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2008 στην οδό Μεταμορφώσεως 23α το Κέντρο Ημέρας Πρόληψης και Ολιστικής Στήριξης (Κ.Η.Π.Ο.Σ.), όπου παρέχονται υπηρεσίες, από εξειδικευμένο προσωπικό σε ενήλικες με ψυχικές διαταραχές, όπως για παράδειγμα ψυχοθεραπευτική υποστήριξη, ομάδες δημιουργικής απασχόλησης και θεραπευτικές ομάδες. Τέλος, από το 2013 λειτουργεί Προστατευόμενο Διαμέρισμα, που φιλοξενεί 4 άτομα που πάσχουν από ψυχική νόσο και βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο αυτονόμησης πριν επιστρέψουν ανεξάρτητοι στην κοινότητα.
Ένας από τους βασικούς στόχους του φορέα ΔΙΟΔΟΣ είναι και  η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινότητας σε θέματα που άπτονται της ψυχικής υγείας. Στα πλαίσια αυτού του στόχου διοργανώνονται και οι παρακάτω εκδηλώσεις με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας.
Την Τετάρτη 10 Οκτώβρη 2018 στις 11:00-14:00 στην Πλατεία Αγ. Νικολάου  σε συνεργασία με την ΚΟΙΝΣΕΠ «Δράση Και Ενέργεια»
·         θα χορέψουμε Zumba
·        θα προχωρήσουμε μαζί τη Θιβετιανή Γέφυρα
·        θα αθληθούμε και θα ανακαλύψουμε τον πολυτιμότερο
·        αλλά Κρυμμένο Θησαυρό του καθενός …την ψυχική του υγεία!

Παράλληλα θα γίνεται ενημέρωση για τα ψυχικά νοσήματα από τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας του Φορέα μας, και θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου