Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Συγκεντρώθηκαν ήδη οι πρώτες 4.000 ευρώ, στη προσπάθεια για την αγορά λεωφορείου στο ΕΕΕΕΚ


Ξεκίνησε και συνεχίζεται η προσπάθεια για την αγορά λεωφορείου στο ΕΕΕΕΚ Βόλου, με τον τίτλο, «Μαραθώνιος Αγάπης για το Συμμαθητή μου με Αναπηρία», ενώ είναι χαρακτηριστικό, ότι ήδη συγκεντρώθηκαν περίπου 4.000 ευρώ από τις πρώτες ημέρες!
Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, απέστειλε ενημερωτικό σημείωμα σε όλα τα σχολεία, τονίζοντας ότι «το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα έχει ως βασική αρχή του την ισότητα και την παροχή ίσων ευκαιριών σε όλους τους μαθητές του. Απαιτείται να καλλιεργούνται κοινωνικές και γνωστικές δεξιότητες ώστε να προετοιμάζεται η ομαλή ένταξη των νέων στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι απαραίτητο να διευκολύνεται η πρόσβαση όλων των μαθητών στο σχολικό χώρο αλλά και οπουδήποτε αλλού θεωρείται αναγκαίο, με ιδιαίτερη έμφαση στη διευκόλυνση των μαθητών με αναπηρία.
Για να εξασφαλιστεί αυτή η πρόσβαση στα παιδιά με αναπηρίες που φοιτούν στο ΕΕΕΕΚ Βόλου είναι απαραίτητο για τη μεταφορά τους ένα ειδικά διαμορφωμένο σχολικό λεωφορείο. Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων των Μαθητών του ΕΕΕΕΚ Βόλου κάνει προσπάθεια για την απόκτηση του, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα στους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Βόλου να μετακινούνται ανεμπόδιστα και με ασφάλεια.
Βασικοί υποστηρικτές αυτής της προσπάθειας είναι ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΕΕΕΕΚ Βόλου, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και βεβαίως η ΔΔΕ Μαγνησίας.
Η προσπάθεια αυτή ονοματίστηκε ως «Μαραθώνιος Αγάπης για το Συμμαθητή μου με Αναπηρία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου