Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Καμπάνια για τη Μεσογειακή Αναιμία και την αιμοδοσία στα σχολεία



Από τον Σύλλογο Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία


Καμπάνια ενημέρωσης ξεκινά από την ερχόμενη Δευτέρα στα σχολεία της Μαγνησίας, ο Σύλλογος Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Βόλου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού.
 Μέλη του Συλλόγου θα επισκεφθούν αρχικά Λύκεια και Γυμνάσια του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, με σκοπό να ενημερώσουν τους μαθητές για το ζήτημα της Μεσογειακής και της Δρεπανοκυτταρικής Αναιμίας, αλλά και τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας. 


                                                                                                                                 Τα μέλη του Συλλόγου, θα προσπαθήσουν να αναλύσουν στα παιδιά πως κληρονομείται η ασθένεια, αλλά και να τους ευαισθητοποιήσουν σχετικά με την ανάγκη εύρεσης αίματος και την εθελοντική αιμοδοσία. Παράλληλα σχεδιάζεται την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών των εκπαιδευτικών, να βρεθεί στο χώρο και η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου, για την κάλυψη των αναγκών των πασχόντων από τη συγκεκριμένη ασθένεια.  

Κάθε δύο εβδομάδες 80 είναι οι ασθενείς που μεταγγίζονται στο Νοσοκομείο του Βόλου
                                                                                                Η πρόεδρος του συλλόγου Δέσποινα Λουκάκη επισήμανε ότι πρόθεση τους είναι να απευθυνθούν στους μαθητές της Μαγνησίας και να τους εξηγήσουν τα οφέλη της εθελοντικής αιμοδοσίας, αρχικά στα Λύκεια και στα Γυμνάσια και κατόπιν στις μικρότερες ηλικίες. 
                                            “Θέλουμε συνειδητοποιημένους αιμοδότες και στο χέρι μας είναι να αλλάξει η κατάσταση με την έλλειψη μονάδων αίματος που παρατηρείται συχνά στην Ελλάδα. Γι' αυτό το λόγο απαιτείται η διεξαγωγή καμπάνιας ενημέρωσης και προώθησης της εθελοντικής αιμοδοσίας” επισήμανε η κα Λουκάκη.  

                                                                                                                            Κάθε δύο εβδομάδες 80 είναι οι ασθενείς που μεταγγίζονται στο Νοσοκομείο του Βόλου, ενώ συνολικά σε ολόκληρη τη χώρα φτάνουν τις 5.000, οι οποίοι χρειάζονται 150.000 μονάδες αίματος τον χρόνο, δηλαδή το ένα πέμπτο των γενικών αναγκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου