Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Μέτρα πρόληψης για τη γρίπη προτείνει η Δ/νση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας

H Δ/νση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων θα ήθελε να απευθυνθεί στους πολίτες για να επισημάνει τα βασικά μέτρα   πρόληψης   της   Εποχικής   Γρίπης (αναλυτικά στο www.magnesianews.gr) .
Η γρίπη είναι μεταδοτική νόσος του αναπνευστικού  συστήματος προκαλούμενη  από τον ιό της γρίπης . Τα  συμπτώματα εκδήλωσης της γρίπης  είναι υψηλός πυρετός θ: 38,5ο C -40ο C , μυϊκοί πόνοι , αίσθημα κόπωσης , πονοκέφαλος , βήχας, εξάντληση,  πόνος στο στήθος , εμετός .
Η Δ/νση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων από την παρακολούθηση των κρουσμάτων της Εποχικής Γρίπης που έχει καταγράψει για την Περιφερειακή Ενότητά μας , διαπίστωσε ότι η έξαρση της νόσου  αρχίζει να αυξάνεται κυρίως τον Ιανουάριο και  κορυφώνεται  κατά τους μήνες  Φεβρουάριο – Μάρτιο, ενώ η εκδήλωση της νόσου μπορεί να   προκαλέσει  ήπια ως σοβαρά  συμπτώματα και ειδικά στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (ηλικιωμένοι και παιδιά  )  μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές  με ελάχιστες  περιπτώσεις στη περιοχή μας να οδηγήσει  στο  θάνατο  .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου