Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Δευτεροβάθμια: Σύντομα η συγκρότηση των τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας



Ξεκινούν οι διαδικασίες, από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για την λειτουργία των τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας, μετά την προχθεσινή δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ από το Υπουργείο Παιδείας. Το ΦΕΚ αφορούσε τα ΕΠΑΛ και αφορά μόνο την πρώτη τάξη και για τα μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας και των Μαθηματικών.                                                                                Στα Γυμνάσια η ενισχυτική περιλαμβάνει εκτός από τη Γλώσσα, τα Αρχαία, τα Μαθηματικά, τη Φυσική, τη Χημεία και τα Αγγλικά.                           Στην Ενισχυτική Διδασκαλία συμμετέχουν προαιρετικά μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου που υστερούν στους ανωτέρω τομείς γνώσης με συνέπεια την αδυναμία αποδοτικής συμμετοχής τους στη διαδικασία της μάθησης, ή μαθητές που επιθυμούν να βελτιώσουν την απόδοσή τους στα ανωτέρω μαθήματα.

Η κάθε διδακτική ώρα θα είναι 45 λεπτά και το διάλειμμα πέντε λεπτά.  Για την πρώτη τάξη Γυμνασίου προβλέπονται τρεις ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις ώρες Μαθηματικά, μία ώρα Φυσική και δύο ώρες Αγγλικά. Συνολικά δηλαδή έντεκα ώρες.
Για την δεύτερη τάξη Γυμνασίου τρεις ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις ώρες Μαθηματικά, μία ώρα Φυσική, μία ώρα Χημεία και δύο ώρες Αγγλικά. Συνολικά δώδεκα ώρες.
Για την τρίτη τάξη Γυμνασίου τρεις ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις ώρες Μαθηματικά, μία ώρα Φυσική, μία ώρα Χημεία και δύο ώρες Αγγλικά. Συνολικά δώδεκα ώρες. Η Δευτεροβάθμια πλέον θα ζητήσει από τα σχολεία να δηλώσουν πόσοι μαθητές ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν κάποιο μάθημα, η και όλα, ώστε στη συνέχεια να συγκροτηθούν τα Σχολικά Κέντρα Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης και να προσληφθούν οι καθηγητές που θα διδάξουν. 
Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι συμμετείχαν 500 μαθητές σε 280 τμήματα που λειτούργησαν σε επίπεδο νομού και είχαν προσληφθεί 31 αναπληρωτές καθηγητές μειωμένου ωραρίου. Στη Μαγνησία είχαν λειτουργήσει 17 Σχολικά Κέντρα Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης (ΣΚΑΕ), εκ των οποίων πέντε βρίσκονταν στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου καλύπτοντας ανάγκες και άλλων σχολείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου