Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Το Βραβείο εύφημης μνείας «Μ. Μαύρου-Γκέκου» από το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου

 

Συνεχίζεται και φέτος για τρίτη χρονιά η θέσπιση του βραβείου «Μαρίας Μαύρου-Γκέκου», που το 2016 είχε αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο του   Λυκείου  των Ελληνίδων Βόλου,  αποδεχόμενο σχετική πρόταση  του επίτιμου μέλους του, του Γιώργου Γκέκου,  ομότιμου  καθηγητή  του Πολυτεχνείου Ζυρίχης και  έγκριτου  μέλους της ακαδημαϊκής κοινότητας της Ελβετίας. Η απονομή του ετήσιου συμβολικού βραβείου επιδίδεται σε χορεύτρια του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου - μαθήτρια Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου  της περιοχής μας,  που τηρεί τις προϋποθέσεις της διάκρισης.

Το βραβείο της ονομαστικής εύφημης μνείας, επιδίδεται σε λιτή δημόσια τελετή,  κάθε φθινόπωρο,    συνοδευόμενο  από συμβολικό χρηματικό έπαθλο ,  το οποίο χορηγεί για το σκοπό αυτό  ο βολιώτης  Γιώργος Γκέκος στη μνήμη της μητέρας του, Μαρίας Μαύρου-Γκέκου, πολύτιμης συνεργάτιδος του Λ.Ε.Β. στη διάρκεια του 1948-1963. Κύριος σκοπός της αθλοθέτησης αυτού του βραβείου είναι η προαγωγή της μόρφωσης και της έρευνας καθώς επίσης και η προσήλωση των νέων στις αξίες της νεότερης ελληνικής κληρονομιάς, που το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου με σεβασμό και προσήλωση υπηρετεί από το 1920. Το βραβείο αυτό είναι αφιερωμένο στα παιδιά που αφοσιώνονται σε υψηλούς σκοπούς και πετυχαίνουν σημαντικές επιδόσεις με οργανωμένη προσπάθεια, συστηματική και επίμονη προετοιμασία.  Εντός δε του περιβάλλοντος του Λυκείου τους χαρακτηρίζει η καλή συμπεριφορά,  η ευγενής  άμιλλα, η συνεργατικότητα  και όλα εκείνα τα στοιχεία   που  αποτελούν τις προϋποθέσεις  για τη  διάκρισή τους.
Η προσεχής τελετή θα πραγματοποιηθεί,  το Σάββατο 13  Οκτωβρίου και ώρα 7.30 μ.μ.  στο Αμφιθέατρο Β΄ του κτηρίου Ματσάγγου (2ος όροφος)  -Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κατά την οποία εκτός από την επίδοση της εύφημης μνείας από το ΛΕΒ σε δυο φέτος  βραβευόμενες –πλέον φοιτήτριες-την Σπυριδούλα Θάνου και την Νικολία Μπλέτσα, θα είναι παρών ο χορηγός του βραβείου, Γιώργος Γκέκος και επίτιμο μέλος του Λ.Ε.Β.  
Με το βραβείο αυτό τιμάται ετησίως η  μνήμη της Μαρίας Γκέκου. Μιας γενναιόδωρης  και γεμάτη  ευαισθησίες γυναίκας, που εκτός από την ιδιότητα της αφοσιωμένης συζύγου, μητέρας και νοικοκυράς, εκτός  από την  πλούσια  σε εμπειρίες εθελοντική προσφορά της ευτύχησε να έχει και μια άλλη διαδρομή: Aυτή της  έντονης κοινωνικοποίησής της με σημαντική αλτρουιστική δράση και  με κορωνίδα το πλούσιο έργο της στο Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου.  Το Λ.Ε.Β σε συμβολική ένδειξη της προσφοράς της αυτής ονόμασε τον χώρο των εργαστηρίων παραδοσιακών τεχνών «αίθουσα Μαρίας Γκέκου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου