Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Γέμισε ποιήματα ο Θόλος του Πανεπιστημίου


Για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης

  Γέμισε ποιήματα χτες ο Θόλος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο, όπου έγινε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, ενώ το μήνυμα του Πανεπιστημίου είναι η συσπείρωση μέσα στο χώρο της τέχνης για να ένα καλύτερο αύριο.

Την εκδήλωση στην οποία απήγγειλαν ποιήματα μαθητές και φοιτητές, ενώ γέμισε ποιήματα σε χαρτί η κολώνα της ποίησης και ο χώρος καθώς πολλά είχαν σχήματα βάρκας και τοποθετήθηκαν κρεμαστά (σαν να πλέουν), δίνοντας μια διαφορετική νότα.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης, η Κατεύθυνση Λογοτεχνίας και Παιδικού Βιβλίου του Εργαστηρίου Λόγου και Πολιτισμού του Π.Τ.Π.Ε., ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Μαγνησίας, ο Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων Αφήγησης (Π.Ο.Φ.Α.) και το Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (ΚΕΒΙΜΑΣΥ).
 Η συγγραφέας και καθηγήτρια του Π.Θ. Τασούλα Τσιλιμένη, που οργάνωσε την εκδήλωση η ομάδα ποίησης των φοιτητών δούλεψε αρκετά τις τελευταίες μέρες  διπλώνοντας σελίδες ποιητικών συλλογών σε σχήμα βάρκας οι οποίες έπλεαν πάνω στο χώρο. Παιδιά από δημοτικά σχολεία και φοιτητές αρχικά βρέθηκαν στο Θόλο και στη συνέχεια βγήκαν στην παραλία κι απήγγειλαν ποιήματα.
 Η  διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου Δέσποινα Μουζαλά τόνισε ότι το σχολείο πρέπει να είναι ανοιχτό στην κοινωνία και να δίνει το ερέθισμα μέσα από την ποίηση, το θέατρο. «Μετέχουμε εδώ, με ένα ποίημα που έγραψαν τα παιδιά, τα οποία έχουν εμπνευστεί μέσα από την λυρική ποίηση που διδάχθηκαν φέτος. Αφορά το σχολείο, σε σχέση με το τι ζητούν μέσα από αυτό», ανέφερε.
Στην εκδήλωση βρέθηκε ο ποιητής Αντώνης Σκιαθάς  ο οποίος τόνισε ότι η ποίηση είναι η ίδια η ζωή, όπως και τα παιδιά. Όπως είπε «εξ αντικειμένου, το παιδί με την ποίηση ταυτίζεται διότι  είναι ένα ποίημα. Παρόλα αυτά, σήμερα, που βρισκόμαστε στο Πανεπιστήμιο όπου τιμάται κι εδώ η ποίηση με αυτόν τον τρόπο, είναι πολύ συγκινητικό που αυτά τα νέα παιδιά ξέρουν ποίηση, διαβάζουν ποίηση, οι δάσκαλοί τους, τους λένε για την ποίηση και υμνούν τους ποιητές. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για τις επόμενες γενιές».
Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση περπάτησαν μέχρι την πλατεία Αγίου Νικολάου όπου μοίρασαν στίχους στους περαστικούς και απήγγειλαν ποιήματα για τους πρόσφυγες, μιας και σήμερα γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου