Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018

Δηλώστε συμμετοχές για την "Ψηφιακή Ακαδημία Γονέων"


Αγαπητοί γονείς και ΔΣ Συλλόγων Γονέων,


Μετά από πρόσκληση και συνεργασία με τον Αντιστράτηγο ε α κ. Μανώλη Σφακιανάκη, Πρόεδρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνο-ασφάλειας (CSII), σας γνωστοποιούμε το πλαίσιο του προγράμματος ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΟΝΕΩΝ στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν μετά από υποβολή σχετικής αίτησης όσοι γονείς επιθυμούν. (Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και η αποστολή μηνύματος- προγγραφή ΔΕΝ εγγυάται την σίγουρη συμμετοχή στο πρόγραμμα, καθώς οι θέσεις θα καλυφθούν από συμμετέχοντες όλης της χώρας με την σειρά να καθορίζουν οι διοργανωτές του προγράμματος στην Αθήνα).

Το πρόγραμμα αυτό ενημερώνει τους γονείς μαθητών όλων των ηλικιών, για τους κινδύνους του διαδικτύου και την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών. Γίνεται εξ ολοκλήρου διαδικτυακά με τη χρήση της online πλατφόρμας Blackboard και έχει συνολική διάρκεια 8 ώρες (2 ώρες κάθε Τρίτη 7-9). Οι εισηγήσεις γι΄αυτήν την περίοδο, θα ξεκινήσουν στις 8 Μαΐου, ωστόσο οι δηλώσεις θα πρέπει να γίνει μέχρι την Τετάρτη 28 Μαρτίου ώρα 2 μ.μ. στο mail της Ένωσης enwsigonewnvolou@gmail.com αποκλειστικά (γράφοντας το ονοματεπώνυμο και e-mail σας, μέσω του οποίου κατόπιν, θα επικοινωνήσουν οι διοργανωτές του σεμιναρίου) . Εισηγητές είναι ο κος Σφακιανάκη και η επιστημονική ομάδα του.

Το πρόγραμμα παρέχεται εντελώς δωρεάν με την υποστήριξη της WIND και του ANT1.

Επιπλέον πληροφορίες:


ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ : Ο κ. Μανώλης Σφακιανάκης Αντιστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας,  πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ειδικός ερευνητής και αναλυτής ηλεκτρονικών εγκλημάτων και Πρόεδρος του CSIΙ, μαζί με ομάδα καταρτισμένων εισηγητών

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ :  είναι ένα ΔΩΡΕΑΝ διαδραστικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας 8 ωρών, όπου σε πραγματικό χρόνο θα ενημερώνουν τους γονείς, για τα σύγχρονα θέματα του διαδικτύου. Στόχο έχει να δώσει στους γονείς όλες τις απαραίτητες γνώσεις και εφόδια, για να διαχειριστούν αποτελεσματικά τις διαδικτυακές κρίσεις που προκύπτουν σε σχέση με τη χρήση του internet από τα παιδιά τους, καθώς και να έρθουν κοντά γονείς και παιδιά και να ανοίξει ένας γόνιμος διάλογος σχετικά με την ορθή και ασφαλή χρήση του διαδικτύου. 

ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ :  κάθε Τρίτη 7 -9 το βράδυ (2 ώρες) για έναν μήνα.           Συνολική διάρκεια 8 ώρες.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ :            γίνεται μέσω Internet με τη χρήση της διαδικτυακής πλατφόρμας Blackboard από όποιο σημείο και αν βρίσκεται ο γονέας. Αναλυτικές πληροφορίες αποστέλλονται μετά τη δήλωση συμμετοχής, από την εταιρία COSMOLEARN που παρέχει το λογισμικό.

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ :        ηλεκτρονικός υπολογιστής (σταθερός ή laptop ή tablet) και σύνδεση στο Internet

ΧΟΡΗΓΟΙ :                       WIND, ΑΝΤ1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου