Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Παράταση έκθεσης “Κυκλαδικός πολιτισμός: ένα ταξίδι στις προϊστορικές Κυκλάδες”



Στο Κέντρο Τέχνης “Τζιόρτζιο ντε Κίρικο” με νέο ωράριο λειτουργίας

            Παρατείνεται η έκθεση “Κυκλαδικός πολιτισμός: ένα ταξίδι στις προϊστορικές Κυκλάδες” με έργα παιδιών εμπνευσμένα από τον κυκλαδικό πολιτισμό στο Κέντρο Τέχνης “Τζιόρτζιο ντε Κίρικο” με νέο ωράριο λειτουργίας. Η έκθεση θα συνεχίσει να είναι  επισκέψιμη από Δευτέρα έως Παρασκευή 15.00 - 21.00 έως τις 16 Φεβρουαρίου 2018 με ελεύθερη είσοδο.
            Οι Παιδικές Βιβλιοθήκες από το «Στέκι Παιδιού» της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, το «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» (Κ.Δ.Α.Π.) Νεάπολης και το Κ.Δ.Α.Π. Κάτω Λεχωνίων (Αρτέμιδας) της Κ.Ε.Κ.Π.Α – Δ.Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών τους προγραμμάτων διοργάνωσαν και παρουσίασαν το πρόγραμμα «Κυκλαδικός πολιτισμός. Ένα ταξίδι στις προϊστορικές Κυκλάδες» μέσα από την Μουσειοσκευή «Κυκλαδικός Πολιτισμός» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Το πρόγραμμα παρακολούθησαν περίπου 400 παιδιά. Υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος αλλά και επιμελήτρια της εν λόγω έκθεσης είναι η Παρασκευή Τσιμά, Ιστορικός – Αρχαιολόγος, Υπεύθυνη στο «Στέκι Παιδιού» της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ και Επιστημονική Υπεύθυνη των «Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» Νεάπολης και Κάτω Λεχωνίων (Αρτέμιδας) της Κ.Ε.Κ.Π.Α – Δ.Ι.
Στο μεταξύ, συνεχίζεται η έκθεση μακέτας και σχεδίου του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΠΘ “Η Πόλη των Δωματίων / City of rooms” στον 2ο όροφο του Κέντρου Τέχνης “Τζιόρτζιο ντε Κίρικο”, με ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 15.00-21.00, Σάββατο & Κυριακή κλειστά .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου