Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Δράσεις από το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης


Το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης   Μαγνησίας   διοργανώνει    σε  συνεργασία   με    το    Θέατρο     μαριονέτας  -  ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ  το  σεμινάριο  - εργαστήριο  "Τα χρηστικά αντικείμενα ως θεατρικό και εκπαιδευτικό εργαλείο". Το σεμινάριο  διάρκειας  4  διδ.ωρών  θα διεξαχθεί την Τετάρτη   7 Μαρτίου 2018,  ώρα  18:00      στο
κινηματοθέατρο  Αχίλλειο.
Στο εργαστήριο αυτό θα γίνει μια μικρή έρευνα πάνω στις θεατρικές δυνατότητες των χρηστικών αντικειμένων και μέσα από ασκήσεις και αυτοσχεδιασμούς θα γίνει προσπάθεια να συνδυαστεί η  τόλμη και η φαντασία του παιδιού με την γνώση και την πειθαρχία του ενήλικα. Τα αντικείμενα πότε ως σύμβολα και πότε ως κούκλες θα παίξουν ρόλο και θα μεταμορφωθούν μέσα από μια διαδικασία βασισμένη σε τεχνικές κουκλοθεάτρου και μιμικής. Στο τέλος θα γίνουν εργαλείο ανάπτυξης δεξιοτήτων    ( φαντασία,  δημιουργικότητα,  έκφραση,  συλλογικότητα...) και μέσο επικοδομητικού τρόπου μάθησης.
      Επίσης το Θέατρο μαριονέτας  -   ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ  θα παρουσιάσει για τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του νομού Μαγνησίας την  παράσταση "Το αγόρι με τα μαγικά δάκτυλα".  Οι πρωινές παραστάσεις θα δοθούν  για τα σχολεία την Πέμπτη 8 και  την Παρασκευή 9 Μαρτίου στο Αχίλλειο.

 * Ένα μικρό demo της παράστασης μπορείτε να δείτε στο https://www.youtube.com/watch?v=MHuD3bnxUQY.
        


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου