Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης μικρών παιδιών για το θαλάσσιο περιβάλλον



 Από το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συμμετέχει σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο ‘Water World Adventure’  και θέμα τον ‘θαλάσσιο γραμματισμό’ των μικρών παιδιών. Σκοπός του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση μαθητών προσχολικής ηλικίας σχετικά με την σπουδαιότητα του θαλάσσιου περιβάλλοντος, η ενημέρωση τους για τους κινδύνους που το απειλούν, αλλά και η γνωριμία τους με τους τρόπους που συμβάλλουν στην προστασία του.
       Στο πλαίσιο του προγράμματος πρόκειται να δημιουργηθεί πρωτότυπο εκπαιδευτικό υλικό σε ψηφιακή μορφή, το οποίο θα διατίθεται ελεύθερα στο διαδίκτυο. Το υλικό,  το οποίο θα έχει την μορφή διαδραστικού εικονογραφημένου παιδικού ψηφιακού βιβλίου, μέσα από μια ιδιαίτερα ελκυστική για τα παιδιά ιστορία θα αναπτύσσει τις βασικές αρχές του θαλάσσιου γραμματισμού.
        Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Water World Adventure» συνεργάζονται εκπαιδευτικοί και κοινωνικοί φορείς από την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Πολωνία και την Ρουμανία, ενώ το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχει αναλάβει τον επιστημονικό συντονισμό του συνόλου των δράσεων.
        Στο πλαίσιο του προγράμματος έχει οργανωθεί ένας διεθνής διαγωνισμός ζωγραφικής και κατασκευών με θέμα το θαλάσσιο περιβάλλον  για μαθητές προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας, όπου όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν αναμνηστικό δελτίο συμμετοχής.  Πληροφορίες για τον διαγωνισμό ο οποίος λήγει στις 28/2/2018, αλλά και για τις υπόλοιπες δράσεις του προγράμματος μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα http://waterworldadventure.eu/el/  καθώς και στον ιστότοπο:  www.facebook.com/waterworldadventure/?fref=ts

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου