Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Έκθεση με έργα μαθητών Νηπιαγωγείων


Βόλος, 16 Μαρτίου 2017

Αριθμ. Πρωτ.: 37
Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ 32ΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Ταχ. Δ/νση : Ανθίμου Γαζή 164 - Γαμβέτα  
ΠΡΟΣ :
Μ.Μ.Ε.
Ταχ. Κωδ. : 38221 – Βόλος


Ταχ. Θυρ. : 1259


Πληροφορίες : Μωραΐτη Π.


Τηλ. : 2421026715, 6944183220


FAX : 2421076693




Θέμα: «Έκθεση δημιουργημάτων των μαθητών των Νηπιαγωγείων του Ν. Μαγνησίας»
 
Δελτίο Τύπου
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τα παιδιά και οι νηπιαγωγοί των Νηπιαγωγείων του Ν. Μαγνησίας και η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής, δίνουν το δικό τους παρόν στη ζωή αυτού του τόπου.
Με μια μεγάλη Έκθεση δημιουργημάτων με θέμα: «Μια φορά κι έναν καιρό αλλά…..και τώρα στο Νηπιαγωγείο. Λαϊκός πολιτισμός στην Προσχολική Εκπαίδευση» καλούν μικρούς και μεγάλους, όλους όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί τους στο χώρο και στο χρόνο με όχημα τη φαντασία!
Η έκθεση οργανώνεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιώνιας, Βόλου. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017, στις 18.00. Η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι στις 28/4/17.
Τα παιδιά των Νηπιαγωγείων σε ένα ατέλειωτο δημιουργικό παιχνίδι σε εναλλακτικά μονοπάτια μάθησης, γνώρισαν λαϊκά παραμύθια, μύθους, θρύλους, αινίγματα, παροιμίες, λαχνίσματα, παιδικά παιχνίδια, γλωσσοδέτες, δημοτικά τραγούδια, ταχταρίσματα, παραδοσιακούς χορούς, στοιχεία της λαϊκής τέχνης, ασχολίες, επαγγέλματα, κατοικίες, φορεσιές και έθιμα ανθρώπων που έζησαν σε μιαν άλλη εποχή που προηγήθηκε της δικιά μας.
Με αφορμή τα παραπάνω, παιδιά και νηπιαγωγοί με κέφι και έμπνευση, στο πλαίσιο μιας γόνιμης σύνδεσης με όσα αποκαλούμε πολιτιστική κληρονομιά, οργάνωσαν μέσα και έξω από την τάξη δρώμενα, δράσεις, κατασκευές, χειροτεχνίες, καρτέλες, συγκριτικούς πίνακες, πολυτροπικά κείμενα, video, ηχογραφήσεις, μικρές εκθέσεις, προσκλήσεις σε παππούδες και γιαγιάδες ή άλλους «εδικούς», παιχνίδια στον υπολογιστή, επιτραπέζια παιχνίδια, πάζλ, θεματικές γιορτές, επισκέψεις σε σχετικούς χώρους.
Και ενώ τα παιδιά απολάμβαναν τις δραστηριότητες υλοποιούνταν στόχοι του Αναλυτικού Προγράμματος του Νηπιαγωγείου για τον Προφορικό και Γραπτό λόγο, τα Μαθηματικά, το Θέατρο, τη Μουσική, την κίνηση και το Χορό, την Ιστορία, τη Γεωγραφία, τη Μελέτη του φυσικού και δομημένου Περιβάλλοντος, τα Εικαστικά και την Πληροφορική.



Σε όλη αυτή την περιπλάνηση τα παιδιά άντλησαν προσωπικές συγκινήσεις, συναισθήματα, ιδέες, σκέψεις, γνώσεις, έκαναν κρίσεις, απέκτησαν τα δικά τους βιώματα, προσέγγισαν και σεβάστηκαν τον «άλλο», ένοιωσαν ότι αποτελούν συνέχεια στη ζωή. Στο τέλος διάλεξαν ένα έργο τους για να τους εκπροσωπήσει στην Έκθεση και να επικοινωνήσουν ένα μέρος της εμπειρίας τους με όλους εσάς.
Εμπιστευτείτε τα παιδιά να σας ταξιδέψουν
με τον δικό τους τρόπο και τα δικά τους μάτια
στην πολιτιστική μας κληρονομιά!!

Ελάτε να απολαύσετε μια Έκθεση γεμάτη φαντασία,
ακούστε τη δική τους δημιουργική συνομιλία με το παρελθόν
και νοιώσετε και εσείς τη συνέχεια μέσα στο χρόνο!!

Με εκτίμηση

Εκ μέρους όλων, μαθητών και νηπιαγωγών
των Νηπιαγωγείων του Ν. Μαγνησίας

Η Σχολική Σύμβουλος
32ης Π.Ε. Προσχολικής Αγωγής,
Ν. Μαγνησίας

Τζένη Μωραΐτη

…......……………………………………………………………………………………

Υ.γ. Για προγραμματισμένες επισκέψεις Παιδικών Σταθμών, Νηπιαγωγείων και Σχολείων επικοινωνήστε με την Υπεύθυνη Εικαστικών του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας Βόλου κ. Έλενα Νικηφόρου (τηλέφωνο: 2421091150 /14.30-21.00)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου