Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Μετριάζονται και εξαλείφονται φαινόμενα ρατσισμού στα σχολεία



Αναφέρθηκε στην αντιρατσιστική εκδήλωση της ΔΔΕ από το 4ο ΓΕΛ

Το γεγονός ότι τα φαινόμενα ρατσισμού στα σχολεία μετριάζονται και εξαλείφονται με την πάροδο των χρόνων, ενώ οι ανήλικοι ασυνόδευτοι πρόσφυγες δεν πέφτουν θύματα ρατσιστικών συμπεριφορών στο Βόλο, επισημάνθηκε στην επίσημη αντιρατσιστική εκδήλωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, που οργανώθηκε από το 4ο Γενικό Λύκειο Βόλου σήμερα στο «Αχίλλειον».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ο βουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, εκπρόσωποι βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, η αντιδήμαρχος Παιδείας Γεωργία Μποντού - Τοκαλή, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας -Μαγνησίας, ταξίαρχος Γιάννης Τόλιας, ο αστυνομικός υποδιευθυντής Βασίλης Καραΐσκος, ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου Μαρσέλ Σολομών, περιφερειακοί σύμβουλοι, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτης Σαβελίδης, μέλη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, καθηγητές του σχολείου και οι 350 μαθητές.
Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης τόνισε ότι η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο σειράς εκδηλώσεων που προγραμματίζει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ την οργάνωση της αντιρατσιστικής εκδήλωσης οργάνωσε το 4ο Γενικό Λύκειο Βόλου.
Όπως είπε, το μεγαλύτερο μέρος της επιτυχίας, οφείλεται στο ότι συμμετείχαν όλοι οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου και δημιούργησαν τα δρώμενα. «Το καρκίνωμα του ρατσισμού, όπως αυτά τα παιδιά μας έδειξαν, μπορεί να εξαλειφθεί μόνο με ένα τρόπο: Ξεκινώντας από τον ίδιο μας τον εαυτό.  Αποβάλλοντας, πρώτα απ’ όλα, έστω και τον μικρό ρατσιστή που κρύβουμε μέσα μας και αναδεικνύοντας τον άνθρωπο που κρύβουμε μέσα μας», δήλωσε ο κ. Σαβελίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου