Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Γέμισε με ποιήματα και στίχους η κολώνα της ποίησης στη Θόλο




Με ποιήματα αγαπημένων ποιητών των φοιτητών αλλά και ποιήματα που έγραψαν μαθητές σχολείων γέμισε η «κολώνα της ποίησης» που στήθηκε για ενδέκατη χρονιά στη Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.                                    Στο χώρο χθες, αντήχησαν ποιήματα γνωστών ποιητών που απήγγειλαν φοιτητές, αλλά και ηθοποιοί αλλά και ποιήματα που έγραψαν και διάβασαν μαθητές δημοτικών σχολείων, στο πλαίσιο της χθεσινής Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης. 

Την εκδήλωση που αναπτύχθηκε στη Θόλο, στην παραλία της πόλης, αλλά και στην πλατεία Αγίου Νικολάου οργάνωσαν, η Κατεύθυνση Λογοτεχνίας και Παιδικού Βιβλίου του Εργαστηρίου Λόγου και Πολιτισμού του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και η Ομάδα Δράσης για την Ποίηση, των φοιτητών του Π.Τ.Π.Ε. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. 

Η δράση ξεκίνησε το 2006 για να ευαισθητοποιήσει την κοινότητα του πανεπιστημίου αλλά και τους Βολιώτες με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας ποίησης, ανέφερε η Τασούλα Τσιλιμένη, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής. «Εδώ με τους φοιτητές ντύνουμε την κολώνα με ένα χαρτί και ο καθένας γράφει ή κολλάει αγαπημένα ποιήματα και στίχους. Είναι μια ανοιχτή πρόσκληση σε όποιον θέλει να έλθει να αφήσει το ίχνος του», ανέφερε. 
Στην κολώνα κόλλησαν στίχους και ποιήματα που έγραψαν φοιτητές και μαθητές ενώ ποίηση απήγγειλαν ηθοποιοί, αλλά και φοιτητές. Η δράση στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην παραλία του Βόλου και στο τέλος στην πλατεία Αγίου Νικολάου όπου οι φοιτητές μοίρασαν χαρτάκια με ποιήματα στους πολίτες. 

«Έκπληξη με ποίηση»

Μία έκπληξη περίμενε επίσης και τους καθηγητές του Π.Θ. στο Βόλο καθώς 120 φοιτητές του Τμήματος χωρίστηκαν σε ομάδες, χτύπησαν την πόρτα κάθε μέλους ΔΠΕ και φωνάζοντας “έκπληξη είναι ημέρα της ποίησης” τους έδωσαν χαρτιά με ποιήματα που είχαν επιλέξει. 
“Όλα αυτά οργανώθηκαν χαλαρά, σαν μία έκπληξη, γιατί πιστεύουμε ότι η τέχνη πρέπει να έχει το στοιχείο της έκπληξης και ένα πνεύμα μεγαλύτερης ελευθερίας” τόνισε η κ. Τσιλιμένη. 
Μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου με τους εκπαιδευτικούς του βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο χώρο και διάβασαν ποιήματά τους. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου