Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Ομιλία Αντωνίας Τριχοπούλου στην Αγριά

ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ 
ΤΟ ΠΟΡΦΥΡΟΓΕΝΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΓΡΙΑΣ

To Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριάς και το Γενικό Λύκειο Αγριάς, στο πλαίσιο του «Κύκλου Εκδηλώσεων Λόγου», προσκαλούν την Παρασκευή 7 Απριλίου , ώρα 19:30, στο Αμφιθέατρο του Πορφυρογενείου Ιδρύματος την καθηγήτρια Αντωνία Τριχοπούλου. Πρόκειται για μία διακεκριμένη προσωπικότητα στο χώρο της Υγείας, ομότιμη Καθηγήτρια Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρο του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας. Η ομιλήτρια έχει διατελέσει μέλος διαφόρων επιτροπών Υγείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει ένα πλούσιο συγγραφικό έργο με παγκόσμια αναγνώριση και πολλές διακρίσεις ,όπως το παράσημο του Χρυσού Σταυρού για την προσφορά της στην ιατρική επιστήμη.
Ειδικότερα ,χάρη στις προσπάθειες της, από την αρχή της δεκαετίας του 1980, αναβίωσε σε παγκόσμια κλίμακα το ενδιαφέρον για την παραδοσιακή Μεσογειακή – ουσιαστικά παραδοσιακή Ελληνική – διατροφή και αναδείχτηκε η σημασία της τήρησης των παραδοσιακών διατροφικών μας συνηθειών.
Τίτλος της ομιλίας της κυρίας Τριχοπούλου είναι :Η παραδοσιακή μας διατροφή : Το χτες  ως πρότυπο για το αύριο.
Συγκεκριμένα, θα γίνει μια γενική αναφορά στα πρότυπα παραγωγής και κατανάλωσης τροφίμων τα οποία έχουν αλλάξει με τρόπο που επηρεάζει καίρια τόσο τα οικοσυστήματα όσο και την ανθρώπινη διατροφή και καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη να αξιοποιήσουμε
τις παραδοσιακές αγροτικές διαδικασίες και τα παραδοσιακά διατροφικά σχήματα. Επίσης, θα δοθεί έμφαση στο ρόλο των παραδοσιακών τοπικών τροφίμων ως βήμα προς την αειφόρα αγροτική ανάπτυξη και την εφαρμογή της παραδοσιακής Μεσογειακής διατροφή, η οποία προάγει την υγεία και περιλαμβάνει πληθώρα παραδοσιακών τροφίμων. Το διατροφικό αυτό σχήμα πρόσφατα αναγνωρίστηκε ως πρότυπο των υγιεινών και βιώσιμων διατροφικών σχημάτων, μέσω του οποίου διατηρείται η βιοποικιλότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου