Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Ενημέρωση για ομαλή μετάβαση των μαθητών στο το Δημοτικό στο Γυμνάσιο

Ξεκίνησαν από σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο Μελισσατίκων οι ενημερωτικές συναντήσεις των διευθυντών Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων της Μαγνησίας για την ομαλή μετάβαση των μαθητών από το Δημοτικό Σχολείο στο Γυμνάσιο, ενώ οι δράσεις θα συνεχιστούν με ενημέρωσε των υποδιευθυντών και δασκάλων – καθηγητών, γονέων και δράσεων στα σχολεία από Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο.
Κλειστά παρέμειναν σήμερα τα Νηπιαγωγεία λόγω επιμόρφωσης των νηπιαγωγών σε ειδικά θέματα, επίσης στο Συνεδριακό Κέντρο, παρουσία της διευθύντριας περιφερειακής Εκπαίδευσης Ελένης Αναστασοπούλου.

Για πρώτη φορά στη Μαγνησία γίνεται η δράση ενημέρωσης των διευθυντών Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων, για την ομαλή μετάβαση των μαθητών στο το Δημοτικό σχολείο στο Γυμνάσιο, ενώ στη σύσκεψη έλαβαν μέρος και διευθυντές των σχολείων από τα νησιά των Σποράδων με τηλεδιάσκεψη.
Σύμφωνα με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Μαγνησίας Σωκράτη Σαβελίδη, αφορμή της ιδέας για να γίνει η επιμορφωτική δράση είναι το γεγονός ότι ποσοστό 10% των μαθητών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο βιώνουν τραυματική εμπειρία, κυρίως λόγω αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος, συνηθειών, τρόπου εκπαίδευσης και φόβου για τους μεγαλύτερους ηλικιακά μαθητές, κάτι που επιδρά αρνητικά στην εκπαιδευτική τους εξέλιξη.
Η σημερινή εκδήλωση έχει στόχο να ενημερωθούν οι διευθυντές των σχολείων για τις νεώτερες αντιλήψεις στο θέμα, ενώ δίνεται η δυνατότητα να προτείνουν και οι ίδιοι καλές πρακτικές.

Η δεύτερη ενημερωτική δράση θα γίνει αύριο Πέμπτη, στο Συνεδριακό Κέντρο Μελισσατίκων, με ενημέρωση των υποδιευθυντών των σχολείων και ενός δασκάλου ή καθηγητή που επελέγησαν από τον Σύλλογο Διδασκόντων και την επόμενη εβδομάδα θα γίνει μια ενημερωτική ημερίδα, που θα συμπληρώσει την εκπαίδευση.

Επόμενη δράση θα είναι μια ημερίδα ενημέρωσης των γονέων, ενώ στο διάστημα από αρχές Απριλίου μέχρι Ιούνιο (τη νέα χρονιά για μεγαλύτερο διάστημα) θα γίνουν δράσεις στα σχολεία για ενημέρωση των μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου