Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Μέσω email η καθοδήγηση μαθητών Δημοτικών απ΄ τους εκπαιδευτικούς



Το myschool είναι ένα ενιαίο πληροφοριακό σύστημα με στόχο τη μηχανογραφική υποστήριξη των σχολικών μονάδων και των διοικητικών δομών της εκπαίδευσης στην Ελληνική επικράτεια.
Σύμφωνα με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργο Πολύζο οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να έχουν στείλει το email τους σ’ αυτή την πλατφόρμα, όμως πρόσφατα έγινε μία υπενθύμιση για όσους δεν το έχουν κάνει.               
Στο μεταξύ, η Διεύθυνση δεν έχει λάβει οδηγίες για διαδικτυακά μαθήματα που θα μπορούσαν να λάβουν χώρα, τώρα που οι μαθητές είναι στο σπίτι τους.
«Δεν έχουμε κάποια ενημέρωση για μαθήματα εξ αποστάσεως, διαδικτυακά από το Υπουργείο Παιδείας. Μας έχει αποστείλει μία εγκύκλιο όμως,  που αφορά το σύγχρονο σχολείο, όπου μεταξύ άλλων επισημαίνεται πως ο εκπαιδευτικός θα πρέπει να έχει τα email των γονιών των μαθητών και θα μπορεί να καθοδηγεί τους μαθητές μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τις απορίες τους», εξήγησε ο κ. Πολύζος και συμπλήρωσε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενημέρωση για μαθήματα μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στα σχολεία οι Διευθυντές και οι Υποδιευθυντές

Κι ενώ τα σχολεία στην περιοχή μας δεν λειτουργούν όπως και σ’ όλη την Ελλάδα , το προσωπικό της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας βρίσκεται στις επάλξεις αναμένοντας τις όποιες οδηγίες από το Υπουργείο.
Παράλληλα, στα σχολεία τους βρίσκονται οι Διευθυντές και οι Υποδιευθυντές, προκειμένου κι αυτοί από την πλευρά τους να ενημερώνουν τους εκπαιδευτικούς, για ό,τι νεότερο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου