Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Ξεκινάει η τηλεκπαίδευση ων μαθητών της Γ’ Λυκείου


Ξεκινά πιλοτικά η τηλεκπαίδευση των μαθητών της Γ’ Λυκείου στα Πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα, ενώ για τις υπόλοιπες τάξεις Γυμνασίων και Λυκείων αναμένεται να ξεκινήσει ξανά η διδασκαλία από απόσταση, από την ερχόμενη εβδομάδα, όπως ενημέρωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τους εκπαιδευτικούς σε τηλεδιάσκεψη που έγινε σήμερα το μεσημέρι.
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν η υπουργός Παιδείας, η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη, η γραμματέας του υπουργείου Αναστασία Γκίκα, τεχνικός της εταιρίας  CISCO, που έχει αναλάβει τη λειτουργία της πλατφόρμας Webex, όπως και 780 εκπαιδευτικοί Πανελλαδικά.
Η επιχείρηση πιλοτική τηλεκπαίδευση ξεκινά , για τα εξεταζόμενα Πανελλαδικά μαθήματα της Γ’ Λυκείου, ενώ τα Λύκεια της χώρας θα δώσουν σήμερα λίστα με τους εκπαιδευτικούς που θα συμμετάσχουν στην τηλεκπαίδευση.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν αρχικά 19 λύκεια, εννέα Γενικά, εννέα Επαγγελματικά, και το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Νέας Ιωνίας, το μοναδικό ίσως στην Ελλάδα, όπως ανέφερε ο διευθυντής Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτης Σαβελίδης.
Οι εκπαιδευτικοί που έδωσαν τα email τους σε πρώτη φάση θα λάβουν ένα link με το οποίο θα συνδεθούν με τους μαθητές τους της Γ’ Λυκείου, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα σύνδεσης ακόμη και με τηλεφωνική γραμμή - audio αν κάποιος δεν διαθέτει internet.
Ο κ. Σαβελίδης, ανέφερε ότι μέχρι τη Δευτέρα, θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και για τα υπόλοιπα σχολεία, ενώ από Τρίτη ή Τετάρτη αναμένεται η διαδικασία να ξεκινήσει και για τα Γυμνάσια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου