Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Τον Σεπτέμβριο του 2020 , συνολικά, 2090 μαθητές θα φοιτήσουν στην Α' τάξη Γυμνασίου σε όλη τη Μαγνησία




Ποια είναι η χωροταξική κατανομή των αποφοίτων Δημοτικών Σχολείων, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας


Συνολικά 2090 μαθητές εκτιμά η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας πως θα φοιτήσουν στην Α' τάξη των Γυμνασίων του νομού τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και όπως κάθε χρόνο, ανακοίνωσε την χωροταξική κατανομή των αποφοίτων των Δημοτικών Σχολείων στα Γυμνάσια του νομού.

Δήμος Βόλου

Ειδικότερα, στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου εκτιμάται πως θα φοιτήσουν 124 μαθητές και θα δημιουργηθούν 5 τμήματα. Στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου θα φοιτήσουν οι απόφοιτοι των 10ου, 12ου, 32ου (Βόρεια της Εθνικής Αντιστάσεως και προεκτάσεών της) και του 8 μαθητές του ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου Άγιος Ιωσήφ.
Στο 1ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας θα φοιτήσουν 122 μαθητές από τα εξής Δημοτικά: 1ο ΔΣ Ν. Ιωνίας, 2ου Δ.Σ. Ν. Ιωνίας, 3ο Δ.Σ. Ν.Ιωνίας, 9ο Δ.Σ. Ν. Ιωνίας  (Βόρεια Δορυλαίου-Παπάγου, συμπεριλαμβανομένων) και δύο μαθητές του ιδιωτικού Δ.Σ. Σχολείου Άγιος Ιωσήφ.
Στο 2ο Γυμνάσιο Βόλου θα φοιτήσουν 68 μαθητές και θα δημιουργηθούν τρία τμήματα. Στο εν λόγω Γυμνάσιο θα φοιτήσουν οι μαθητές των 4ου Δ.Σ. Βόλου, 5ου Δ.Σ. Βόλου (Ανατολικά Περραιβού), 7ο Δ.Σ Βόλου (Μαθητές που διαμένουν μεταξύ Απόλλωνος και Σταδίου) και 22ου Δ.Σ. Βόλου.
Στ ο 2ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας θα φοιτήσουν 11 μαθητές από τα 4ο Δ.Σ. Ν. Ιωνίας (Ανατολικά του τμήματος Γκλαβάνη – Αγ. Φωτεινής), 7ο Δ.Σ. Ν. Ιωνίας και 10ο. Δ.Σ. Ν. Ιωνίας.
Στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου θα φοιτήσουν 99 μαθητές από τα 3ο, 11ο, 20ο Δ.Σ Βόλου, 32ο Δ.Σ. Βόλου  (Νότια της Εθνικής Αντιστάσεως (συμπεριλαμβανόμενης) και προεκτάσεών της ), τρεις μαθητές από το ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο Άξιον Εστί και τέσσερις μαθητές από το ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο Άγιος Ιωσήφ,
Στο 3ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας θα φοιτήσουν 107 μαθητές  από τα 4ο Δ.Σ. Ν. Ιωνίας (Δυτικά του τμήματος Γκλαβάνη – Αγ. Φωτεινής, συμπεριλαμβανόμενων), 5ο, 8ο και 11ο Δ.Σ. Ιωνίας.
Στο 4ο Γυμνάσιο Βόλου θα φοιτήσουν 90 μαθητές από τα 9ο, 23ο, 27ο και 2ο Δ.Σ. Βόλου.
Στο 4ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας θα φοιτήσουν 56 μαθητές από το 31ο Δ.Σ. (με σχολικό λεωφορείο) και από το 6ο Δ.Σ. Ν. Ιωνίας.
Στο 5ο Γυμνάσιο Βόλου θα φοιτήσουν 77 μαθητές των 5ου Δ.Σ. Βόλου (Δυτικά Περραιβού, συμπεριλαμβανόμενης), 6ου και 8ου Δ.Σ. Βόλου και έντεκα μαθητές του ιδιωτικού Δ.Σ. Άγιος Ιωσήφ.
Στο 6ο Γυμνάσιο Βόλου θα φοιτήσουν 107 μαθητές από τα 15ο, 17ο, 19ο και 24ο Δ. Σ. Βόλου.
Στο 7ο Γυμνάσιο Βόλου θα φοιτήσουν 118 μαθητές από τα 1ο  Δ.Σ. Βόλου, 2ο  Δ.Σ. Βόλου ,16ο Δ.Σ. Βόλου, 25ο Δ.Σ. Βόλου , 30ο Δ.Σ. Βόλου, 2ο  Δ.Σ. Νέας Ιωνίας (Νότια Δορυλαίου-Παπάγου) κι ένας μαθητής από το ιδιωτικό  Δ.Σ. Άγιος Ιωσήφ .
Στο 8ο Γυμνάσιο Βόλου θα φοιτήσουν 90 μαθητές  από το 2ο Δ.Σ. Πορταριάς – Άλλης Μεριάς (Με Σχολικό Λεωφορείο) , 7ο Δ.Σ. Βόλου (Εκτός μαθητών που διαμένουν μεταξύ Απόλλωνος και Σταδίου) και 21ο Δ.Σ. Βόλου .
Στο 9ο Γυμνάσιο Βόλου θα φοιτήσουν 114 μαθητές από τα 13ο και 14ο  Δ.Σ. Βόλου , το 3ο  Δ.Σ. Νέας Ιωνίας (Νότια Δορυλαίου-Παπάγου) και το 9ο  Δ.Σ. Νέας Ιωνίας (Νότια Δορυλαίου-Παπάγου) .
Στο 10ο Γυμνάσιο Βόλου θα φοιτήσουν 82 μαθητές από τα 1ο Δ.Σ. Αισωνίας (Με σχολικό Λεωφορείο) ,2ο Δ.Σ. Αισωνίας , 3ο Δ.Σ. Αισωνίας , 18ο Δ.Σ. Βόλου (Με σχολικό Λεωφορείο) και
29ο Δ.Σ. Βόλου (Με σχολικό Λεωφορείο).
Στο Γυμνάσιο Ιωλκού θα φοιτήσουν 53 μαθητές από τα  1ο Δ.Σ. Πορταριάς , 26ο Δ.Σ. Βόλου , Δ.Σ. Ιωλκού και δύο μαθητές από το ιδιωτικό Ιδ. Δ.Σ. Άγιος Ιωσήφ .
Στο Γυμνάσιο Αγριάς θα φοιτήσουν 54 μαθητές από τα 1ο, 2ο Δ.Σ Αγριάς και από το 3ο Δ.Σ. Αγριάς- Δράκειας.
Στο Γυμνάσιο Αγχιάλου θα φοιτήσουν 63 μαθητές από τα 1ο και 2ο Δ.Σ. Ν. Αγχιάλου και τέλος στο Γυμνάσιο Κάτω Λεχωνίων θα φοιτήσουν 23 μαθητές από τα 1ο και 2ο Δ.Σ. Αρτέμιδας.

Δήμος Αλμυρού

Στο 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού θα φοιτήσουν 56 μαθητών των 1ο Δ.Σ. Αλμυρού (Νότια Αχιλλέως – Αγίου Νικολάου, συμπεριλαμβανόμενων), 2ο Δ.Σ. Αλμυρού (πλην όσων διαμένουν στην 111 Π.Μ. , 4ο Δ.Σ. Αλμυρού (Νότια Αχιλλέως – Αγίου Νικολάου, συμπεριλαμβανόμενων, εκτός των μαθητών που έχουν μόνιμη κατοικία το Αιδίνι και την Βρύναινα) , 5ο Δ.Σ. Αλμυρού.
Εξαιρούνται οι μαθητές  που φοιτούν σε σχολεία του Αλμυρού και μόνιμη κατοικία τους είναι το Κρόκιο, και ο Ανθότοπος.
Στο 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού θα φοιτήσουν 51 μαθητές των 1ο Δ.Σ. Αλμυρού (Βόρεια Αχιλλέως – Αγίου Νικολάου) , 2ο Δ.Σ. Αλμυρού (όσων διαμένουν στην 111Π.Μ.),  3ο Δ.Σ. Αλμυρού ,  4ο Δ.Σ. Αλμυρού (Βόρεια Αχιλλέως – Αγίου Νικολάου, και όσοι  μαθητές έχουν μόνιμη κατοικία  Αιδίνι και Βρύναινα)
Δ.Σ. Βρύναινας .
Εξαιρούνται οι μαθητές  που φοιτούν σε σχολεία του Αλμυρού και μόνιμη κατοικία τους είναι το Κρόκιο και ο Ανθότοπος.
Στο Γυμνάσιο Εξεινούπολης θα φοιτήσουν 29 μαθητές των Δ.Σ. Ευξεινούπολης , Δ.Σ. Αναύρας και δύο μαθητές που φοιτούν σε σχολεία του Αλμυρού και μόνιμη κατοικία τους είναι το Κρόκιο και ο Ανθότοπος .
Στο Γυμνάσιο/Λυκειακές τάξεις Σούρπης θα φοιτήσουν 17 μαθητές του Δ.Σ. Σούρπης και Δ.Σ. Αμαλιάπολης και στο Γυμνάσιο Πτελεού θα φοιτήσουν 14 μαθητές των Δ.Σ Πτελεού, Αχιλλείου και Αγ. Θεοδώρων.

Δήμος Ρήγα Φεραίου

Στο Γυμνάσιο Βελεστίνου θα φοιτήσουν 44 μαθητές των 1ο Δ.Σ. Φερών, 2ο Δ.Σ. Φερών , 3ο Δ.Σ. Φερών Αγ. Γεωργίου, και 4ο Δ.Σ. Φερών Αερινού.
Στο Γυμνάσιο Στεφανοβικείου θα φοιτήσουν 31 μαθητές των 1ου Δ.Σ. Κάρλας Στεφανοβικείου και 2ου Δ.Σ. Κάρλας Ριζομύλου, ενώ στο Γυμνάσιο Καναλίων θα φοιτήσουν 7 μαθητές από το 3ο Δ.Σ. Κάρλας Καναλίων και Δ.Σ Κεραμιδίου.


Δήμος Ζαγοράς- Μουρεσίου
Στο Γυμνάσιο Ζαγοράς θα φοιτήσουν 22 μαθητές από τα 1ο Δ.Σ. Ζαγοράς , 2ο Δ.Σ. Ζαγοράς Μακρυράχης ,
3ο Δ.Σ. Ζαγοράς Πουρίου και 2ο Δ.Σ. Μουρεσίου Αγ. Δημητρίου Ανηλίου Κισσού (Όσοι μαθητές έχουν μόνιμη κατοικία την Μακρυράχη) .
Στο Γυμνάσιο Τσαγκαράδας θα φοιτήσουν 19 μαθητές από τα Δ.Σ. Τσαγκαράδας Μουρεσίου Ξουριχτίου , 2ο Δ.Σ. Μουρεσίου Αγ. Δημητρίου Ανηλίου Κισσού(πλην όσων μαθητών έχουν μόνιμη κατοικία την Μακρυράχη).


Δήμος Νοτίου Πηλίου

Στο Γυμνάσιο Αργαλαστής θα φοιτήσουν 50 μαθητές από τα Δ.Σ. Αργαλαστής , 1ο Δ.Σ. Σηπιάδος Λαύκου , 2ο Δ.Σ. Σηπιάδος Προμυρίου , 3ο Δ.Σ. Σηπιάδος Μηλίνας , Δ.Σ. Αφετών (Όσοι μαθητές έχουν μόνιμη κατοικία τη Συκή και την Μηλίνα).
Στο Γυμνάσιο Μηλεών θα φοιτήσουν 30 μαθητές από τα 1ο Δ.Σ. Μηλεών , 2ο Δ.Σ. Μηλεών Κ. Νερών, 3ο Δ.Σ. Μηλεών Αγ. Γεωργίου, Δ.Σ. Αφετών (πλην όσων μαθητών έχουν μόνιμη κατοικία την Συκή και την Μηλίνα).
Στο Γυμνάσιο Τρικερίου θα φοιτήσουν 3 μαθητές από το Δ.Σ. Τρικερίου.

Δήμος Σκιάθου
Στο Γυμνάσιο Σκιάθου θα φοιτήσουν 85 μαθητές από τα 1ου και 2ου Δ.Σ. Σκιάθου.

Δήμος Σκοπέλου
Στο Γυμνάσιο Σκοπέλου θα φοιτήσουν 40 μαθητές από το 1ο Δ.Σ. Σκοπέλου, ενώ στο Γυμνάσιο Γλώσσας θα φοιτήσουν 15 μαθητές από το 2ο Δ.Σ. Σκοπέλου Γλώσσας και από το 3ο Δ.Σ. Σκοπέλου Κλήματος.

Δήμος Αλοννήσου
Στο Γυμνάσιο Αλοννήσου θα φοιτήσουν 20 μαθητές από το Δ.Σ. Αλοννήσου.

Η χωροταξική κατανομή των προσφυγοπαίδων

Στο Γυμνάσιο Ιωλκού ( μέχρι συμπλήρωσης του προβλεπόμενου  αριθμού για μία τάξη υποδοχής  ΖΕΠ) θα φοιτήσουν μαθητές από τη Δομή Φιλοξενίας ΑΡΣΙΣ στη Μακρινίτσα.
Στο 6ο Γυμνάσιο Βόλου ( μέχρι συμπλήρωσης  στο Γυμνάσιο Ιωλκού του προβλεπόμενου  αριθμού για μία τάξη υποδοχής  ΖΕΠ), θα φοιτήσουν μαθητές από τη Δομή Φιλοξενίας ΑΡΣΙΣ στη Μακρινίτσα.
Στο 2ο Γυμνάσιο Βόλου θα φοιτήσουν μαθητές από τη Δομή Φιλοξενίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Παιδόπολη  Αγριάς)  και από τη Δομή Φιλοξενίας  του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (Ξενώνας «Δευκαλίων», Άλλη Μεριά).

Διευκρινήσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας τυχόν Αιτήσεις Μετεγγραφών μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, θα πρέπει να υποβληθούν από τους κηδεμόνες των μαθητών, στα αντίστοιχα Γυμνάσια επιθυμίας τους, από τις 16 Ιουνίου 2020 έως και τις 29 Ιουνίου 2020. Αιτήσεις Μετεγγραφών  είναι δυνατό να υποβληθούν και σε άλλα χρονικά διαστήματα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία εφόσον υφίστανται ειδικοί λόγοι. Η ικανοποίηση ή μη της Αίτησης Μετεγγραφής θα ανακοινωθεί στους κηδεμόνες έως την ημερομηνία  έναρξης των μαθημάτων του Σχ. ‘Έτους 2020-2021.
Οι Αιτήσεις μετεγγραφής θα ικανοποιηθούν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και εφόσον ο αριθμός των φοιτώντων μαθητών/τριών δεν υπερβεί για οποιονδήποτε λόγο τις δυνατότητες στέγασης των διαθέσιμων κτηριακών χώρων και τον αριθμό τμημάτων όπως αυτός θα καθοριστεί σύμφωνα με απόφαση του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Σε περίπτωση υπέρβασης αυτού του αριθμού θα πραγματοποιηθούν μετεγγραφές με βάση τα σχετικά χωροταξικά δεδομένα σε συνδυασμό με τις τυχόν προτιμήσεις των κηδεμόνων των μαθητών/τριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου