Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

30ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου: Γιόρτασαν από το σπίτι την 25η Μαρτίου





Τα σχολεία έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, ενώ ματαιώθηκε και κάθε εκδήλωση για την Εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου 1821. Ωστόσο, οι μαθητές του 30ου Δημοτικού Σχολείου γιόρτασαν από το σπίτι την εθνική επέτειο και παρουσιάζουν όλες τις δράσεις που θα έκαναν για να τιμήσουν την ημέρα, εάν βρίσκονταν στις σχολικές αίθουσες.
Σύμφωνα με τον Διευθυντή του 30ου Δημοτικού Σχολείου κ. Πασχάλη Δήμου όλη η σχολική κοινότητα του σχολείου πειθαρχεί στς οδηγίες, αλλά δεν το βάζει κάτω και μοιράζεται μερικές από τις δράσεις που θα έκαναν για την 25η Μαρτίου.
Οι μαθητές είχαν ετοιμάσει έκθεση υλικού για τη δράση και τη ζωή των ηρώων της 25ης Μαρτίου, αλλά και θεατρική αποτύπωση του πνεύματος της ημέρας από τη Στ’ τάξη.
Παράλληλα, οι μαθητές θα αξιοποιούσαν το βιβλίο «Επιστροφή» του συμπολίτη Γιώργου Γκέκου, ομότιμου καθηγητή του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης και  έγκριτου  μέλους της ακαδημαϊκής κοινότητας της Ελβετίας, μέλους του Παγκόσμιου Σωματείου Απόδημων Μαγνήτων «Το Κοινόν των Μαγνήτων», ο οποίος και επισκέφθηκε και στο σχολείο και παρουσίασε με γλαφυρό τρόπο το έργο του. Οι μαθητές σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα παρουσίαζαν την πρωτότυπη έρευνα με τη θεατροπαιδαγωγική καθοδήγηση της κ. Μαγδαληνής Βίτσου.
Με μια σημερινή προσέγγιση θα αποτυπώνονταν η ιστορία των αγωνιστών του Αλέξανδρου Υψηλάντη, που επέζησαν από τις φονικές συγκρούσεις της Επανάστασης του 1821 στη Μολδοβλαχία. Όμως οι μαθητές δεν μπόρεσαν να κάνουν πράξη τα σχέδια τους στις σχολικές αίθουσες, ετοίμασαν όμως ένα σημαντικό υλικό για να αποτίσουν φόρο τιμής στους ήρωες του 21 και έστειλαν το δικό τους μήνυμα «μένουμε σπίτι».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου