Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

"Θωρακίζονται" τα σχολεία για τις ιώσεις

 Ενημερωτική εκδήλωση στη Δευτεροβάθμια

Οι διευθυντές των σχολείων της Μαγνησίας αλλά και δεκάδες καθηγητές ενημερώθηκαν χθες στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας,  σχετικά με την αντιμετώπιση των ιώσεων, της γρίπης αλλά και του νέου ιού που έχει προκαλέσει παγκόσμια αναστάτωση, αυτού του κοροναϊού, αν και η χώρα μας δεν ανησυχεί μέχρι στιγμής.  Συμβουλές για την αντιμετώπιση των ιώσεων έδωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Ευθύμης Τσάμης, ενώ και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κώστας Ματσιόλης μίλησε για το θέμα.  Μάλιστα, ο κ. Ματσιόλης ανέφερε πως έγιναν στη Μαγνησία  60.000 αντιγριπικά εμβόλια, πράγμα που δείχνει πως οι ενημερωτικές καμπάνιες όλων των αρμοδίων φορέων ...έπιασαν τόπο.
Ο κανόνας που ακολουθεί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, όπως τόνισε ο Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Σωκράτης Σαβελίδης είναι να προλαμβάνεις παρά να θεραπεύεις. Για το λόγο αυτό τα τέσσερα τελευταία χρόνια  οι εκπαιδευτικοί των σχολείων της Μαγνησίας και οι διευθυντές εκπαιδεύονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων. 
Έτσι , Διευθυντές και εκπαιδευτικοί της Μαγνησίας ενημερώθηκαν για την αντιμετώπιση των ιών με τον κ. Σαβελίδη να σημειώνει πως ναι μεν υπάρχουν αρκετά περιστατικά ιώσεων στα σχολεία, όμως η έξαρση του φαινομένου δεν είναι τόσο μεγάλη, όσο θα περίμεναν.
Οι τάξεις σε ορισμένα σχολεία είναι σαφώς χωρίς πολλούς μαθητές και αναγκάζονται οι  εκπαιδευτικοί να κάνουν συνεχώς επαναλήψεις,  ώστε να είναι και οι μαθητές,  που βρίσκονται στα σπίτια τους, ενήμεροι για τα μαθήματά τους.
Από την πλευρά του,  ο κ. Τσάμης εξήγησε στους εκπαιδευτικούς τι θα πρέπει να πράττουν στα σχολεία, αλλά και πως να αντιμετωπίζουν τα περιστατικά ιώσεων στα παιδιά, πρότεινε τη συντηρητική αγωγή σε περίπτωση ιώσεων με αντιπυρετικά και αντιβηχικά φάρμακα, ενώ όταν επιμείνουν για πάνω από τρεις ημέρες τα συμπτώματα, τότε η επίσκεψη στο γιατρό, είναι επιβεβλημένη.
Το πιο ενθαρρυντικό μήνυμα όλων είπε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κώστας Ματσιόλης, ο οποίος ανέφερε πως στη Μαγνησία κατά τη διάρκεια Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου δόθηκαν σχεδόν 60.000 αντιγριπικά εμβόλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου