Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Καγκουρό Ελλάς: Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός στο Βόλο



To Άξιον Εστί, επιδιώκοντας να αναδείξει τις ιδιαίτερες κλίσεις, τις ικανότητές και την ατομική νοημοσύνη κάθε παιδιού της πόλης μας υιοθετεί από την φετινή χρονιά τον Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό «Καγκουρό». Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί το Σάββατο 21 Μαρτίου 2020 στις 9:00 π.μ. και η διάρκειά του θα είναι 1 ώρα και 30 λεπτά.  Ο εν λόγω διαγωνισμός απευθύνεται σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που φοιτούν στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Βόλου.                                                                              Η ιδέα του ξεκίνησε το 1994, όταν ιδρύθηκε ο Διεθνής Οργανισμός Kangourou Sans Frontieres (Καγκουρό Χωρίς Σύνορα) με έδρα το Παρίσι. Ο βασικός στόχος του Οργανισμού είναι η προώθηση των Μαθηματικών με διασκεδαστικό τρόπο, χωρίς φυλετικές ή κοινωνικές διακρίσεις.
Συγχρόνως οργανώθηκε ένας μαθηματικός διαγωνισμός κατά τα πρότυπα ενός επιτυχημένου εθνικού διαγωνισμού στην Αυστραλία. Από τον τελευταίο, με λίγη δόση χιούμορ, πήρε το όνομά του και ο νέος διαγωνισμός.                                                             Σήμερα είναι μέλη σχεδόν όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες, οι ΗΠΑ, και χώρες της Ασίας, Αφρικής και Λατινικής Αμερικής.  Οι διάφορες χώρες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό δεν ανταγωνίζονται μεταξύ τους, ούτε γίνονται συγκρίσεις των αποτελεσμάτων. Ωστόσο, τα θέματα κατασκευάζονται από κοινού από τους εκπροσώπους των χωρών μελών, κατά την ετήσιά τους συνάντηση. Οι διαγωνιζόμενοι γράφουν σε κοινά θέματα με εξαίρεση έναν μικρό αριθμό ερωτήσεων.
Οι διαφορές είναι μόνο οι απαραίτητες ώστε να ληφθούν υπ΄ όψιν οι εκπαιδευτικές ιδιαιτερότητες και διαφορές στο αναλυτικό πρόγραμμα κάθε χώρας-μέλους.      Οποιοσδήποτε μαθητής ή μαθήτρια από την Β΄ έως την Στ’ Δημοτικού μπορεί να πάρει μέρος στον διαγωνισμό. Οι μαθητές που συμμετέχουν στον Διαγωνισμό παραλαμβάνουν βεβαίωση συμμετοχής, μικρά παιχνίδια που σχετίζονται με την λογικομαθηματική σκέψη και το βιβλίο του Διαγωνισμού με τα θέματα της χρονιάς, τις λύσεις και άλλη ύλη.
Ένας στους έξι μαθητές ανά τάξη διακρίνεται Πανελλαδικά! Οι μαθητές που θα διακριθούν θα παραλάβουν Αριστείο Διάκρισης και άλλα δώρα. Το κόστος συμμετοχής στο διαγωνισμό είναι 12,5 ευρώ. Σημειώνεται, από τους διοργανωτές,  ότι είναι κατά πολύ μικρότερο από την αξία των δώρων που παραλαμβάνουν τα παιδιά.
Περισσότερες Πληροφορίες για τον Διαγωνισμό μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα: http://www.kangaroo.gr/ και http://www.axionesti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου