Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Συγκίνησε το "Αστεράκι" !

Ένα κίτρινο χάρτινο αστεράκι καρφιτσωμένο πάνω σε ένα ριγωτό φόρεμα ξυπνάει μνήμες που πονάνε στην γιαγιά της Ρεβέκκας και την κάνουν να αντιδράσει βίαια στη θέα του.
Ένα κορίτσι, η Ουρανία, που μαζεύει χάρτινα αστεράκια έτσι για παιχνίδι και  η φίλη της η μικρή Ρεβέκκα δεν καταλαβαίνουν την αντίδραση της γιαγιάς. Αναρωτιούνται  αν αυτό που βλέπουν στα μάτια της είναι θυμός….ή μήπως είναι φόβος;…Έτσι το κουβάρι της ιστορίας αρχίζει να ξετυλίγεται και μας πάει χρόνια πίσω σε μια ιστορία χωρίς λογική.
Αυτό είναι το περιεχόμενο του βιβλίου «Αστεράκι μου…» της εκπαιδευτικού Ζωής Γεροστάθη σε εικονογράφηση Έλενας Γρίβα από τις εκδόσεις iwrite που παρουσιάστηκε ενώπιον πυκνού ακροατηρίου το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας 17 Φεβρουαρίου 2020. Η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου και ο σύλλογος εκπαιδευτικών Α/θμιας εκπ/σης Ν. Μαγνησίας στηρίζουν το βιβλίο πιστεύοντας πως η διαμόρφωση ιστορικής συνείδησης πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα στην εκπαίδευση. Στην εκδήλωση, το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, μετά την σχετική πρόσκληση συμμετοχής, εκπροσώπησε ο πρόεδρος Ηλίας Κουτσερής 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου