Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018

Η Sempre Viva στο «3ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου» 2018


Η Ορχήστρα Κιθαριστών Βόλου Sempre Viva, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Ευαγγελίας Γούσια θα δώσει τη δική της παρουσία στο «3ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου» 2018, το Σάββατο 28 Απριλίου στις 7 μ.μ. στην βραδιά που θα τιμηθούν στο χώρο του θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας, οι δύο αγαπημένες συγγραφείς Ζωή Κανάβα και Μαρούλα Κλιάφα.                                                 Η  Sempre Viva, που είναι μια πολυμελής ορχήστρα από  κιθαριστές, μικρούς και μεγάλους, που έχει έδρα τον Βόλο, θα χαρίσει τραγούδια των Sebastian Bach, Agustin Barrios, Gabriel Faure κ.α.


Η  ‘Sempre Viva’

        Η  ‘Sempre Viva’ είναι μια  πολυμελής ορχήστρα από  κιθαριστές, μικρούς και μεγάλους, που έχει έδρα τον Βόλο, του Νομού Μαγνησίας. Σφραγίδα για τη γέννηση του συνόλου, αποτέλεσε το όνομα ‘sempre viva’  ενός όμορφου σπάνιου λουλουδιού, μιας και συλλέγεται σε δύο μόνο περιοχές στην Ελλάδα. Η ιδιότητά του να μη μαραίνεται στο χρόνο είναι αυτή που το καθιστά άξιο προσοχής και αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία των μελών της.
        Η Ορχήστρα Κιθαριστών Βόλου Sempre Viva  έχει σημειώσει αρκετές εμφανίσεις-συμμετοχές σε συναυλίες και φεστιβάλ ανά την Ελλάδα. Κυριότερες εξ αυτών η συναυλία «Μανούλα μου» αφιερωμένη στο Μάνο Χατζιδάκι τα έσοδα της οποίας εδόθησαν στο Σύλλογο Παιδιών με νεοπλασματικη ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» , η συναυλία «Μουσικό ταξίδι στο βυθό παρέα με το 17ο Κιβώτιο» τα έσοδα της οποία εδόθησαν στο Σύλλογο Καρκινοπαθών Ν. Μαγνησίας και η συναυλία στο Πνευματικό Κέντρο «Μια αγκαλιά για το Ε.Μ.Ε.Ι.Σ» τα έσοδα της οποίας εδόθησαν στο Σύλλογο Ε.Μ.Ε.Ι.Σ για τον Καρκίνο του Μαστού. Αξιοσημείωτο είναι ότι η ορχήστρα έχει χαρακτήρα μη κερδοσκοπικό, αλλά και οι δράσεις της έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα και όλες  γίνονται αφιλοκερδώς.
Τα μέλη της ορχήστρας

Μαθητές: Αναστασιάδη Ράνια, Δέλλιου Κατερίνα, Καλόγηρος Φάνης,                            Κωνσταντίνου Μαρκέλλα, Μαυρομιχάλη Ευτυχία, Πιτσιώρη Ελπινίκη, Ποντίδας Γιάννης, Ποντίδα Σοφία, Ροδακινιά Αναστασία, Αναστασιάδης Θοδωρής,  Γιολδάση Ανδρομάχη,  Δεληχρήστος Μανώλης,  Κουβελά Κωνσταντίνα, Κούπα Φιλομήλα, Κουτσορεβύθη Μαρία, Πλαγεράς Ρήγας, Πλαστάρα Θεοδώρα,  Φωτεινάκη Κυβέλη, Αλεξανδρίδης Χρυσόστομος, Αυλογιάρη  Εύα, Νάνος Μιλτιάδης, Νικολαή  Έλντα, Πλαινού Κωνσταντία, Σπυριδάκη Αναστασία, Χρυσάφης Γιώργος           , Χρυσάφη Νεφέλη.
Καθηγητές: Ευαγγελία Γούσια, Τηλιοπούλου Αλέκα, Μανωλιού  Μαριέτα, Οικονομίδης Αλέξανδρος, Τασιού Λυδία. Μαέστρος της ορχήστρας Ευαγγελία Γούσια. Επικοινωνία: gousiaeva@gmail.com Γούσια Ευαγγελία      
Το πρόγραμμα

1. Fuga  A moll                                             Johann Sebastian Bach
2. Danza Paraguaya                                    Agustin Barrios
3. Pavane                                                       Gabriel Faure
4. Barcarolle “Contes d’ Hoffmann          Jacques Offenbach
5. La Primavera Spring                                Antonio Vivaldi
6. The Blue Danube                                      Johann Strauss
(Διασκευή για κιθάρες : Andrew Forrest)

Διασκευές των κομματιών για τις κιθάρες, Διδασκαλία & Διεύθυνση: Γούσια Ευαγγελία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου