Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Εκπαιδευτική εκδρομή της Πολιτιστικής Ομάδας «Μουσικοθεατρικά-Εναλλακτικά» του 8ου Γυμνασίου Βόλου


Την περασμένη εβδομάδα επέστρεψαν από την εξαήμερη πολιτιστική-εκπαιδευτική εκδρομή οι 24 μαθητές και οι 3 εκπαιδευτικοί του 8ου Γυμνασίου Βόλου, που συμμετέχουν στην πολιτιστική ομάδα «Μουσικοθεατρικά-Εναλλακτικά» υπό την εποπτεία της κ. Κατερίνας Παπαθανασίου.
Η Καλλιτεχνική Ομάδα, προσκεκλημένη του Ελληνικού Λυκείου του Μονάχου, ταξίδεψε ως την πρωτεύουσα της Βαυαρίας, όπου και συναντήθηκε με τους μαθητές της Ομογένειας.                                               
Από το οδοιπορικό της πολιτιστικής-εκπαιδευτικής εκδρομής, οι ενθουσιασμένοι μαθητές δυσκολεύονται να ξεχωρίσουν αυτό που τους εντυπωσίασε περισσότερο:
Η εμπειρία του 24ωρου ταξιδιού με το πλοίο από  Ηγουμενίτσα προς Βενετία, η θερμή υποδοχή των μαθητών και καθηγητών του Λυκείου της Ομογένειας, τα θαυμαστά επιτεύγματα του Ανθρώπου στο Μουσείο Τεχνολογιών του Μονάχου, αλλά και τα αποτρόπαια εγκλήματα που συντελέστηκαν εις βάρος συνανθρώπων μας στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Νταχάου, τον νόστο των Ελλήνων της Διασποράς, τη διαμονή στην «καρδιά» της Ευρώπης, στην αριστοκρατική Βιέννη, τα εκθέματα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Βιέννης…

Οι μικροί πολιτιστικοί πρεσβευτές της χώρας μας, εκπροσώπησαν επάξια την Ελλάδα στην Ευρώπη, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Οι δικές τους εντυπώσεις, μνήμες ,γνώσεις, χαραγμένες για πάντα στην καρδιά και στο μυαλό τους.
Τα ταξιδιωτικό γραφείο του κ. Τσινούδη, ανέλαβε και έφερε εις πέρας με άψογο επαγγελματισμό, την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών, την επιλεγμένη διαμονή και διατροφή τους, την παροχή υπηρεσιών της ξεναγού κ. Βέρας Αμιρίδη καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.
Ο Διευθυντής του 8ου Γυμνασίου Βόλου, κ. Αντρέας Συκιώτης και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου θα ήθελαν, μέσω του παρόντος, να ευχαριστήσουν ολόθερμα τις εκπαιδευτικούς- συνοδούς κ. Κατερίνα Παπαθανασίου, υπεύθυνη και «ψυχή» της Καλλιτεχνικής Ομάδας «Μουσικοθεατρικά-Εναλλακτικά» εδώ και 16 χρόνια, την κ. Μαρία Αλπάκη, συνοδοιπόρο της στο εγχείρημα τούτο και την κ. Χριστίνα Κάβουρα, όχι μόνο για την πραγματοποίηση της πολιτιστικής-εκπαιδευτικής εκδρομής, αλλά για τις συνεχείς, άοκνες, άμισθες, παθιασμένες προσπάθειές τους, να μεταλαμπαδεύσουν σε όσα περισσότερα παιδιά μπορούν, την αγάπη για τη μουσική, το θέατρο, τον πολιτισμό, τη γνώση, τη συλλογικότητα, τον άνθρωπο.
 Ευχή όλων μας, η συνέχιση, η διεύρυνση και η παγίωση τέτοιων αξιόλογων ενεργειών, που προάγουν και πραγματώνουν το ρόλο του σύγχρονου Σχολείου.
                                                                                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου