Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Πανελλήνιο βραβείο απ΄ το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ, στην Ένωση Συλλόγων Γονέων Βόλου

Για τη έως τώρα στήριξη των σχολικών βιβλιοθηκών και τις φιλαναγνωστικές της δράσεις


Πανελλήνιο βραβείο απονεμήθηκε στην Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου απ΄ το «Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ- Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου», για τη έως τώρα στήριξη των σχολικών βιβλιοθηκών και τις φιλαναγνωστικές της δράσεις.

 Από αριστερά, η ταμίας της Ένωσης Λιάνα Πασχούδη, η σύμβουλος του Δ.Σ. του ελληνικού τμήματος της ΙΒΒΥ Ηρώ Παπαμόσχου, ο διευθύνων σύμβουλος των «Εκδόσεων Μίνωας» Γ. Κωνστανταρόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ηλίας Κουτσερής και ο αντιπρόεδρος Θέμης Κορομηλής  (Φωτό www.bookia.gr)


Πιο συγκεκριμένα, με το μήνυμα «Το μικρό είναι μεγάλο μέσα σ’ ένα βιβλίο», το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, σε συνεργασία με τη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη πραγματοποίησαν, την Παρασκευή 30 Μαρτίου, την ετήσια εκδήλωση για την «Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2018» στον Πολυχώρο του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών».                                                             Στην εκδήλωση, απονεμήθηκαν τα θεσμοθετημένα εδώ και χρόνια, ετήσια βραβεία του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ σε φυσικά πρόσωπα και φορείς που με τη δράση τους καλλιεργούν τη φιλαναγνωσία, καθώς και τα βραβεία σε δημιουργούς για τη συγγραφή, εικονογράφηση και μετάφραση λογοτεχνικών βιβλίων για παιδιά και νέους, έκδοσης 2017. Παράλληλα κηρύχθηκε η έναρξη των εκδηλώσεων για την «Ημέρα Βιβλίου 2018» με το σύνθημα «Διαβάζω & Αλλάζω», την οποία συνδιοργανώνουν για τρίτη χρονιά η ΕΝΕΛΒΙ, η Εταιρεία Συγγραφέων και το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ

                                                                                   Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.
Στην Ένωση Συλλόγων Γονέων Βόλου, απονεμήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της, ένα τέτοιο βραβείο του μοναδικού επίσημου φορέα της ΙΒΒΥ στην Ελλάδα, για τις δράσεις που έχει αναπτύξει μέχρι σήμερα, όπως μεταξύ άλλων δωρεές βιβλίων σε σχολικές βιβλιοθήκες, διοργάνωση του «Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου» κ.α.
Πιο συγκεκριμένα, ο τίτλος του βραβείου που απονεμήθηκε, είναι: «Βραβείο σε Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών Δημοτικού Σχολείου, Γυμνασίου ή Λυκείου, που με τις δραστηριότητές του προωθεί την παιδική/νεανική λογοτεχνία, προς τιμήν της Μαίρης Κωνστανταροπούλου. Απονέμεται στην Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου, για τη στήριξη των σχολικών βιβλιοθηκών και τις φιλαναγνωστικές της δράσεις».
Αθλοθέτης ήταν οι εκδόσεις «ΜΙΝΩΑΣ», καθώς το βραβείο συνοδεύονταν και από έπαθλο- βιβλία, αξίας 300 ευρώ.
Την απονομή του βραβείου, έκανε η σύμβουλος του Δ.Σ. του ελληνικού τμήματος της ΙΒΒΥ και συγγραφέας κα Ηρώ Παπαμόσχου και ο κ. Γιάννης Κωνστανταρόπουλος, διευθύνων σύμβουλος των «Εκδόσεων Μίνωας», ενώ παρέλαβαν εκ μέρους του Δ.Σ. ο πρόεδρος της Ένωσης Ηλίας Κουτσερής, ο αντιπρόεδρος Θέμης Κορομηλής και η ταμίας Λιάνα Πασχούδη. Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο επίσης βραβευμένος βολιώτης συγγραφέας Διονύσης Λεϊμονής που η δράση του εμπλέκεται και με την διοργάνωση του «Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου» στον Βόλο.
Παραλαμβάνοντας το βραβείο, ο πρόεδρος της Ένωσης, ευχαρίστησε το Δ.Σ. του Κύκλου για την τιμή, τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι πρόκειται για μια ηθική επιβράβευση των προσπαθειών που κάνουν όλοι οι σύλλογοι γονέων – μέλη της Ένωσης, προς την κατεύθυνση ενίσχυσης της φιλαναγνωσίας, με την ελπίδα το βραβείο, να αποτελέσει το έναυσμα για να ασχοληθούν με το βιβλίο αλλά και με τους συλλόγους, ακόμη περισσότεροι γονείς. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα όμως, που ένα τέτοιο βραβείο δόθηκε, ομόφωνα μάλιστα, σε έναν φορέα της περιφέρειας όπως η Ένωση Γονέων, από ανθρώπους που η γνώμη και η πορεία τους στον συγγραφικό χώρο είναι άκρως σημαντική, ενώ κάλεσε όλους όσοι επιθυμούν, να βρεθούν στον Βόλο από τις 26-29 Απριλίου 2018 στη διάρκεια του «3ου Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου