Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Το πρόγραμμα «Νοιάζομαι + Δρω» στο «3ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου 2018»


Το πρόγραμμα «Νοιάζομαι + Δρω» θα συμμετάσχει στο «3ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου 2018» με τρία σχολεία σύμφωνα με την συντονίστρια-Επιμορφώτρια του Προγράμματος Στέλλα Δημητρακοπούλου: Το 3ο Γυμνάσιο Βόλου,  το 7ο Λύκειο Βόλου και το Σχολείο του ΕΚΚΝ του Παραρτήματος του 6ου Γυμνασίου Βόλου.

ΔΡΑΣΗ 1Η : "δια-ΔΡΩ-μές"
Θα γίνεται εθελοντική ξενάγηση των συμπολιτών αλλά και των φιλοξενουμένων του φεστιβάλ από μαθητές του 3ου Γυμνασίου Βόλου.  Διανομή εντύπου με τον τίτλο"δια-ΔΡΩ-μές" το οποίο θα περιέχει πληροφορίες και φωτογραφίες από σημεία του Βόλου με ιστορική και πολιτιστική αξία. Παρουσίαση από τους μαθητές για ορισμένα σημαντικά αξιοθέατα της πόλης μας, όπως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα, το σιδηροδρομικό σταθμό και τη συνοικία των Παλαιών. Συντονίστρια: Κατσούδα Κατερίνα-ΠΕ02-Υποδιευθύντρια 3ου Γυμνασίου Βόλου. Τα παιδιά θα βρεθούν στους χώρους του Φεστιβάλ, τόσο στην έναρξη, όσο και στην διάρκειά του.

ΔΡΑΣΗ 2Η : «Άνθρωπος είμαι κι εγώ!»
Θα γίνει παρουσίαση βιβλίου με αφηγήσεις μαθητών του σχολείου του ΕΚΚΝ Παράρτημα 6ου Γυμνασίου Βόλου, από το μακρινό και δύσκολο ταξίδι της προσφυγιάς! Την παρουσίαση-δραματοποίηση των αφηγήσεων θα κάνουν οι μαθητές του 7ου ΓΕΛ Βόλου. Συντονίστριες: α)Χατζηπλή Αναστασία-ΠΕ02-Διευθύντρια του ΕΚΚΝ & β)Ποζιοπούλου Βιβή-ΠΕ02, Καθηγήτρια 7ου ΓΕΛ Βόλου . 

Η παρουσίαση θα γίνει στις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου 28 Απριλίου 2018, στο χώρο του Φεστιβάλ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου