Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Ομάδα εργασίας της ΕΛΜΕ για Γυμνάσιο, ΓΕΛ



Ομάδα εργασίας της ΕΛΜΕ για Γυμνάσιο, ΓΕΛ
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ με βάση τους προβληματισμούς πολλών εκπαιδευτικών για την ανάγκη αναβάθμισης του Δημόσιου Σχολείου και την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων από τη βάση του κλάδου,  από την αρχή της θητείας του, αποφάσισε τη συγκρότηση ομάδων εργασίας για όλους τους τύπους σχολείων (Γυμνάσιο, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, Ειδική Αγωγή).
Όπως αναφέρει η ΕΛΜΕ, οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί πρέπει να συζητήσουν, να προτείνουν το τι σχολείο θέλουμε (περιεχόμενο βιβλίων, αναλυτικά προγράμματα, πανελλαδικές εξετάσεις, επιμόρφωση, αριθμός μαθητών ανά τμήμα, χρηματοδότηση εκπαίδευσης κλπ). Προς αυτήν την κατεύθυνση, ξεκίνησε ήδη η πρώτη ομάδα εργασίας για την Τ.Ε.Ε.,   κατατέθηκαν στο ΚΕΜΕΤΕ της ΟΛΜΕ αρχικές σκέψεις και προτάσεις και πρέπει η ομάδα εργασίας, πλαισιωμένη από περισσότερους συναδέλφους να συνεχίσει την εργασία της.
Την Τετάρτη 16Μαρτίου 2016 η ΕΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς στο 2ο ΕΠΑΛ Ν.Ι. 6.μμ στην πρώτη συνάντηση εργασίας για Γυμνάσιο και ΓΕΛ. Η ομάδα εργασίας θα καθορίσει χρονοδιάγραμμα, επιμέρους επιτροπές κλπ.
Το γενικό πλαίσιο θέσεων είναι οι ψηφισμένες θέσεις από τα συνέδρια της ΟΛΜΕ:
Ø 12χρονη υποχρεωτική, δωρεάν εκπαίδευση. Ενιαίο Σχολείο. – Ενίσχυση της ΤΕΕ.
Ø Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία
Ø Αναθεώρηση αναλυτικών προγραμμάτων, βιβλίων  κλπ
Ø Ετήσια επιμόρφωση καθηγητών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου