Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Μαθηματικός Διαγωνισμός «Παιχνίδι και Μαθηματικά»

 




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο 10ος Μαθηματικός Διαγωνισμός «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για μαθητές και μαθήτριες Ε΄ και ΣΤ¨ Δημοτικού.

       Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διοργανώνει για 10η χρονιά τον Μαθηματικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για μαθητές και μαθήτριες Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού.
     Ο Μαθηματικός Διαγωνισμός διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
      Ο Διαγωνισμός έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016, το πρώτο δίωρο στο πρόγραμμα, από 8.15 μέχρι 10.15.
      Στον Διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές και μαθήτριες από όλα τα Δημοτικά Σχολεία της χώρας.
      Στη Μαγνησία, τον συντονισμό της διαδικασίας διεξαγωγής του Διαγωνισμού έχει το Παράρτημα Μαγνησίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, σε συνεργασία και εποπτεία του Διευθυντού Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γεωργίου Πολύζου.
     Στο Διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος οι μαθητές και μαθήτριες Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης από  όλα τα σχολεία της Μαγνησίας. Η συμμετοχή των μαθητών στο Διαγωνισμό είναι προαιρετική.
      Τα θέματα θα σταλούν ηλεκτρονικά στα σχολεία όλης της χώρας (στο e-mail κάθε σχολείου), το πρωί της Παρασκευής 4 Μαρτίου, γύρω στις 8.00 π.μ. και θα είναι κοινά για όλους τους μαθητές της κάθε τάξης. Οι κ.κ. Διευθυντές των σχολείων θα αναπαράγουν τα θέματα για τους μαθητές κάθε τμήματος, και θα διατεθεί ένα δίωρο στα παιδιά για να τα επεξεργαστούν. Οι απαντήσεις θα γραφούν επάνω στο έντυπο που θα μοιραστεί στα παιδιά.
Οι υπολογισμοί και οι πράξεις να φαίνονται στο φύλο απαντήσεων, έτσι ώστε οι απαντήσεις να είναι αιτιολογημένες. Τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν πρόχειρο για τις βοηθητικές πράξεις τους.  
       Τα γραπτά θα βαθμολογηθούν δύο φορές και τελικός βαθμός κάθε γραπτού θα είναι ο μέσος όρος των δύο βαθμολογητών.
      Αναμένεται και φέτος να είναι μεγάλη η συμμετοχή μαθητών και μαθητριών στον Διαγωνισμό από όλα τα Σχολεία της Μαγνησίας. Ελπίζουμε να επιβεβαιώσουμε για μια ακόμη φορά το υψηλό επίπεδο μαθηματικής παιδείας των παιδιών μας.
     Και όπως έχει γίνει θεσμός πλέον, σε ειδική Τελετή, που θα διοργανωθεί γι αυτό το σκοπό, θα βραβευθούν μαθήτριες και μαθητές που θα διακριθούν στο Διαγωνισμό και επίσης θα λειτουργήσει και φέτος το Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο, μετά τη λήξη των μαθημάτων στα σχολεία.
     Για προετοιμασία και εξάσκηση μπορούν οι μαθητές να επεξεργαστούν τα θέματα των προηγούμενων Διαγωνισμών. Θα τα βρουν στο Internet, στην ιστοσελίδα του Παραρτήματος Μαγνησίας της ΕΜΕ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση : eme-mag.gr
    

       Και από τη θέση αυτή θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, τους Σχολικούς Συμβούλους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, τους Διευθυντές και Διευθύντριες των Δημοτικών Σχολείων όπως επίσης και τους συναδέλφους Δασκάλους και Δασκάλες, για την ανεκτίμητη και πέραν από τα συνήθη καθήκοντά τους, βοήθεια στην διεξαγωγή και επιτυχία του Μαθηματικού Διαγωνισμού.
     Αξίζει, τέλος, να αναφερθούμε και στους αφανείς και ακούραστους βοηθούς μας, αρωγούς και συμπαραστάτες στην όλη προσπάθεια. Τους γονείς των παιδιών. Που είναι πίσω από κάθε επιτυχία τους, που τα ενθαρρύνουν, τα παροτρύνουν, τα ενισχύουν και τα βοηθούν σε όλα τα βήματά τους. Τους αξίζει ένα μεγάλο εύγε.


Για τη Διοικούσα  Επιτροπή

Ο Πρόεδρος


Πέτρος Νικολουδάκης
Ο Γενικός Γραμματέας


Κώστας Κομνός

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου