Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Ημερίδα: «Το Προσφυγικό ως ανθρωπιστικό ζήτημα»



Ημερίδα: «Το Προσφυγικό ως ανθρωπιστικό ζήτημα»

«Θεωρώντας ότι η αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος είναι για την ελληνική κοινωνία, ένας πανεθνικός στόχος και ότι κανείς δεν πρέπει να στέκει ασυγκίνητος στην κοινωνία μας απέναντι στο προσφυγικό.
Με βάση το ότι ο ανθρωπισμός μας, η ιστορία, η παράδοση και τα πιστεύω μας ως έλληνες, μας οδηγούν στο να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που ακούσια βρέθηκαν στην επώδυνη θέση να είναι πρόσφυγες», η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Το Προσφυγικό ως ανθρωπιστικό ζήτημα». Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου του Βόλου την Πέμπτη 17 Μαρτίου, από ώρα 16:00.  Στόχοι της ημερίδας είναι η εμπεριστατωμένη και πολυεπίπεδη ενημέρωση, η έκθεση και συγκρότηση προτάσεων και πρακτικών, η ανάλυση εκδοχών και τέλος η ευαισθητοποίηση και ο συντονισμός των δομικών στοιχείων της κοινωνίας μας για το προσφυγικό ως ανθρωπιστικό ζήτημα. Γνώμονα της ημερίδας αποτελεί το καθήκον αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο πρόσφυγα.                          
Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν με σχετικές εισηγήσεις ή εισηγητικές παρεμβάσεις, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος κ Αλμυρού, ακαδημαϊκοί ερευνητές, οργανώσεις επιστημόνων, συνδικαλιστικές οργανώσεις, ακαδημαϊκοί και εκπαιδευτικοί φορείς, φορείς εθελοντών.                                                                                                                                    
Θα συμμετέχουν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, το Τεχνικό Επιμελητήριο, ο Σύλλογος Νοσοκομειακών Ιατρών, η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, το Εργατικό Κέντρο Βόλου, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο κ.ά.             
 Μια μικρή παράγραφος, βασισμένη στα λόγια του υπουργού της παιδείας, προσδιορίζει το πνεύμα και το σκοπό της εν λόγω διοργάνωσης από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας: «Απλώνουμε και τα δυο μας χέρια στους συνανθρώπους μας που βρέθηκαν, δίχως οι ίδιοι να το θελήσουν, στην ανάγκη μας. Απλώνουμε τα χέρια μας και αγκαλιάζουμε τα παιδιά που μας έρχονται από μακριά, για να μπορέσουν να επιβιώσουν πρώτα, και κατόπιν να βρουν ξανά την ηρεμία, τη φροντίδα και τη θαλπωρή που κάθε παιδί έχει τόσο ανάγκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου