Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Τα βιογραφικά των εισηγητών του Φεστιβάλ



Βιογραφικά

Μάρω Αισώπου: ΄Εχει ειδικευτεί στην ενεργό συμμετοχή των γονέων στην εκπαίδευση του βαρήκοου - κωφού παιδιού στην Αμερική ( John Tracy Clinic ,L.A.) και δραστηριοποιείται στη χώρα μας στον τομέα αυτόν. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το τμήμα ειδικής αγωγής του Πανεπιστημίου. Θεσσαλίας. Αυτό το θέμα πραγματεύεται και στο βιβλίο της ''Ακου να δεις''(παραμύθι), που αποτελεί την αφορμή να συζητά στα σχολεία για τη διαφορετικότητα .Εκτός από παραμύθια γράφει θεατρικά έργα για ενήλικες και παιδιά που έχουν ανεβεί με επιτυχία στην πόλη μας. Μοιράζεται τα ποιήματά της με το κοινό με την ομάδα προφορικής ποίησης Volos Poetry Slam. Παίζει όμως και στο θέατρο ως μέλος του θεατρικού εργαστηρίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου. Είναι υπεύθυνη της δράσης 'Παραμύθια απ' το σεντούκι' στο Λύκειο Ελληνίδων Βόλου


Κασσιανή Αμυγδαλίτση: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Βόλο. Κατέχει δίπλωμα πιάνου, μονωδίας και πτυχίο αρμονίας.  Ασχολείται με τη διδασκαλία στο πιάνο, στη μονωδία, στο ερασιτεχνικό τραγούδι αλλά και στη προετοιμασία μαθητών για τις εξετάσεις του μουσικού σχολείου. ΄Εχει συμμετάσχει σε πολλά μουσικά σχήματα της πόλης του Βόλου σε ποικίλα μουσικά είδη (σχήματα κλασσικής μουσικής, τζαζ, έντεχνο, ροκ,  παραδοσιακής μουσικής κλπ). Στο δημιουργικό κομμάτι μπήκε με την στιχουργική – ποίηση (με δύο βραβεία σε πανελλήνιους διαγωνισμούς) και ακολούθησε η σύνθεση μουσικής.  Οι πρώτες συνθέσεις ήρθαν για να ντύσουν μουσικά τους στοίχους της και μετά ακολούθησαν μελοποιήσεις ποιημάτων ποιητών  όπως ο Χάρης Μελιτάς, ο Χάρης Παπασάββας, η Έλενα Ψαραλίδου καθώς και της μητέρας της, Ελένης Αμυγδαλίτση Αργυροπούλου με την οποία είναι μέλη της ποιητική ομάδας Poetry Slam στον Βόλο. Συνεργάζεται με τη θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και έχει γράψει πρωτότυπη μουσική για δύο έργα, το «Τα καινούργια ρούχα του Βασιλιά» και το «Ρεμπέτικοι Καημοί –Κόκκινα φανάρια».  Στο «Ρεμπέτικοι Καημοί –Κόκκινα φανάρια» έγραψε και τους στίχους των τραγουδιών που ακούγονται στην παράσταση.   Αυτό τον καιρό συνεργάζεται με το ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ Βόλου στη μουσική σύνθεση για το έργο «Όνειρο καλοκαιρινής νυκτός».




   Νικόλας Ανδρικόπουλος: από το 1955 που γεννήθηκα όλο μεγάλωνα. Κάποια μέρα όμως του 1993, ήρθε ένας κόκκινος φουσκωτός ανθρωπάκος και μου ψιθύρισε κάτι στο αυτί. Από εκείνη τη στιγμή άρχισα να εικονογραφώ παιδικά βιβλία ,να κολυμπώ σε χρώματα και να κάνω συννεφένιες σκέψεις.Ένα παράξενο πράγμα όμως, από τότε έπαψα να μεγαλώνω και γνώρισα ήρωες παραμυθιών που με έμαθαν και να μικραίνω. Μερικές φορές βραβεύτηκα, γιατί λέει, τα καταφέρνω καλά στο παιχνίδι της εικονογράφησης και η χαρά μου τότε ήταν πολύ μεγάλη.Ίσως οι πιο σημαντικές, ήταν το 1993 με το 1ο βραβείο στην Τεχεράνη, το 1999 με το Κρατικό βραβείο στην Ελλάδα και το 3ο βραβείο πάλι στην Τεχεράνη ή, το 2002 η υποψηφιότητά μου για το βραβείο Άντερσεν. Ξέχασα να σας πω, ο κόκκινος φουσκωτός ανθρωπάκος μου είχε ψιθυρίσει στο αυτί: «Ανακάλυψε τα μυστικά και τα μυστήρια του κόσμου των παιδιών».


 Γιολίνα Αποστολάκη: IANOS
Γεννήθηκε στον Βόλο. Σπούδασε Νομική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και απέκτησε Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών απο το ΤΜΧΠΠΑ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου από το 2007.Ζεί στον Βόλο, είναι παντρεμένη και έχει δύο γιούς. "Η Λου και το Πολύχρωμο κουνούπι" είναι το πρώτο της παραμύθι γραμμένο με ευαισθησία και περισσή τρυφερότητα.


 Φωτεινή Βασιλείου: Από παιδί αφηγείται παραμύθια σε μικρούς και μεγάλους. Τους ήρωες των παραμυθιών της δεν τους έχει φανταστεί, τους έχει συναντήσει, όπως λέει η ίδια, και έχει πάρει απ’ αυτούς την άδεια να αφηγηθεί τις ιστορίες τους με το δικό της τρόπο. Η Φωτεινή αγαπάει το καλοκαίρι και τα δεντρόσπιτα και δεν της αρέσει ο χειμώνας, γιατί κρυώνει πολύ και αναγκάζεται να ντύνεται σαν το κρεμμύδι! Τρελαίνεται για τα γλυκά και παθαίνει αμόκ ειδικά με τα κοκ. Καλό είναι επίσης να γνωρίζετε πως κάποτε κατάφερε να ξεφύγει από μια πανούργα μάγισσα που την κρατούσε κλειδωμένη σε ένα ασανσέρ και είχε καταπιεί το κλειδί. Ευτυχώς που ένας κλειδαράς είχε κολλήσει ένα αυτοκόλλητο με το τηλέφωνό του δίπλα στην πόρτα κι έτσι δραπέτευσε. Αγαπημένες τις ασχολίες είναι να ζωγραφίζει τουβλάκια στους τοίχους του σπιτιού της στον Πυργετό και να κανονίζει κρυφά ραντεβού τα βράδια του καλοκαιριού με τις αλεπουδίτσες της Ξηρονομής. Σε ένα παράλληλο σύμπαν η ίδια κοπέλα αφού τελείωσε το Λύκειο στην Αμερική, έζησε στην Αθήνα και σπούδασε Ψυχολογία, συνέχισε την εκπαίδευσή της στο Λονδίνο και είναι εκπαιδεύτρια Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού και Ύπνωσης.



Εύη Γεροκώστα: Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία αλλά και λογοτεχνική μετάφραση.  Από το 2004 ήταν υπεύθυνη του τμήματος εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ). Έχει μεταφράσει πάνω από 30 βιβλία για παιδιά και ενήλικες. Έχουν εκδοθεί τρία εικονογραφημένα βιβλία της για παιδιά και ένα εικογραφημένο βιβλίο της για ενήλικες. Το 2002 μια κόκκινη κλωστή την έφερε στο δρόμο της αφήγησης. Αφηγείται επαγγελματικά σε μικρούς και μεγάλους και παραστάσεις της φιλοξενούνται σε σχολεία, βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία, μουσικές σκηνές, θέατρα, φεστιβάλ κ.α., στην Ελλάδα και το εξωτερικό. ΄Εχει πειραματιστεί συνδυάζοντας την αφήγηση με άλλες τέχνες: μουσική, ζωγραφική, χορός, θέατρο. Τα τελευταία χρόνια έχει αφοσιωθεί στην αφήγηση παραμυθογραμμένων ιστοριών της λογοτεχνίας. Άλλες απευθύνονται σε μικρούς, άλλες σε ενήλικες, ιστορίες που σαγηνεύουν όσους τις ακούν, κυρίως όμως εκείνη.


 Ζωή Γεροστάθη: Γεννήθηκε στον Βόλο και μεγάλωσε στην Αργαλαστή. Υπηρετεί ως  δασκάλα στο Δημοτικό Σχολείο της Άλλης Μεριάς. Αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου  Θεσσαλίας  και πήρε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης  στο παιδαγωγικό παιχνίδι και παιδαγωγικό υλικό για παιδιά πρώτης σχολικής ηλικίας. Ανήκε στην ομάδα επιμορφωτών του παιδαγωγικού Ινστιτούτου για τα νέα σχολικά εγχειρίδια και συμμετείχε ως επιμορφώτρια σε ημερίδες που οργανώθηκαν από το γραφείο σχολικών συμβούλων για τη διδασκαλία της γλώσσας στην Α΄ τάξης Δημοτικού, καθώς και για την οργάνωση σχεδίων εργασίας  με ποικίλη θεματολογία. Η παιγνιώδης διάσταση της μάθησης είναι το όραμά της για τούτο έχει παράξει εκπαιδευτικό υλικό και έχει οργανώσει  πολλές βιωματικές δράσεις που απευθύνονται σε παιδιά μέσα στον χώρο του σχολείου.

Μαρίνα Γιώτη:   Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Marketing και Καλές Τέχνες στο Georgetown University της Washington, DC όπου αποφοίτησε το 1997. Μέχρι το 1999 φοίτησε στο Pratt Institute στη Ν. Υόρκη σχεδιασμό οπτικής επικοινωνίας και εικονογράφηση από το οποίο αποφοίτησε με τιμητικές διακρίσεις. Από το 2003 είναι βραβευμένη δημιουργική διευθύντρια και συνέταιρος στην εταιρία συμβούλων marketing, Sonar και πρόεδρος στο αθλητικό κέντρο Sunny Sports Club. Έχει τιμηθεί με το John Peter’s Publication Award από το Art Directors Club της Ν. Υόρκης και τα Διεθνή βραβεία Pentawards για τη δουλειά της.

. Καλλιόπη Γραμμένου: Γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, παιδαγωγικά και εμψυχώτρια διδακτικής ύλης. Ήταν υπεύθυνη διδασκαλίας στο “Εργαστήρι της Βιβλιοθήκης” του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, στα τμήματα “Εικόνα & γραφή” και “Θεατρικό παιχνίδι”. Υπεύθυνη σύνταξης στην εφημερίδα “Χαρτί και Καλαμάρι” της παιδικής ενότητας “Ο Μαγικός Κόσμος του Ηρακλή”, παραδίδοντας επίσης μαθήματα θεατρικής αγωγής σε σχολεία και αρθρογραφώντας στο μηνιαίο περιοδικό “Το παιδί μου κι εγώ”, σε τοπικές εφημερίδες και ενημερωτικά blog. Έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις για το παιδικό θέατρο, αντλώντας θέματα από τη μυθολογία και τη λαογραφία του τόπου μας.  Σήμερα, είναι υπεύθυνη ύλης στο aylogyros.blogspot.com και παράλληλα αρθρογραφεί, με θέμα το παιδί.



Δημόπουλος Χρήστος: Ο Χρήστος Δημόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Επί σειρά ετών παρουσίαζε την βραβευμένη εκπομπή της ΕΡΤ Ουράνιο Τόξο. Τα τελευταία χρόνια γράφει βιβλία για παιδιά.


 Ελένη Δικαίου: γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία Βόλου. Τελειώνοντας το λύκειο, ήρθε στην Αθήνα και για αρκετά χρόνια εργάστηκε στις Δημόσιες Σχέσεις του ΟΤΕ. Με τη λογοτεχνία άρχισε να ασχολείται από τα μαθητικά της χρόνια στέλνοντας συνεργασίες στο περιοδικό "Διάπλασις των παίδων". Το 1991 κάνει την πρώτη της εμφάνιση στη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους με το μυθιστόρημα "Τα κοριτσάκια με τα ναυτικά" (Ακρίτας, 1991, 3η έκδ. από τις Εκδόσεις Πατάκη, 2000), που βραβεύτηκε από την Ένωση Σμυρναίων, έχει μεταφραστεί και κυκλοφορεί στα γαλλικά. Ακολουθούν τρία ακόμα μυθιστορήματά της για μεγάλα παιδιά:"Οι θεοί δεν πεθαίνουνε στην Πέλλα", βραβείο Κέντρου Τέχνης Παιδιού, "Μου μαθαίνετε να χαμογελάω, σας παρακαλώ;", έπαινος Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου,"Αναζητώντας τους χαμένους ήρωες", τιμητική διάκριση Premio Europeo Pier Paolo Vergerio από το Πανεπιστήμιο της Πάντοβα. Το 2004 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείου Βιβλίου Γνώσεων για παιδιά για το βιβλίο της "Το μεγάλο ταξίδι του Οδυσσέα", μια μυθιστορηματική ανάπλαση της "Οδύσσειας" από τη διπλή σειρά (για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά) με θέματα από την ελληνική μυθολογία. ΄Εχει γράψει επίσης πολλά βιβλία για μικρότερα παιδιά. Δικαιωματικά είναι υποψήφια για το βραβείο Andersen 2016 συγγραφής βιβλίων για παιδιά.



Λάσκαρης Ζαράρης: Ο Λάσκαρης Π. Ζαράρης γεννήθηκε στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού βιβλίου και του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων της Αθήνας. Με αγάπη για τη λογοτεχνία και τη διακίνηση των πολιτιστικών αγαθών, δημοσιεύει στο προσωπικό του ιστολόγιο: «ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ», κριτικές παρουσιάσεις που γράφει για νέους λογοτέχνες (ποιητές και πεζογράφους). Από το 2008 μέχρι σήμερα έχει βραβευτεί επανειλημμένα από Φιλολογικούς Συλλόγους, Ενώσεις Λογοτεχνών, Πολιτιστικές Εταιρείες και Λογοτεχνικά Περιοδικά σε πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς σε διαφορετικά είδη του λόγου: ποίηση, διήγημα, δοκίμιο, νουβέλα και παιδικό μυθιστόρημα. Έχει διατελέσει μέλος κριτικών επιτροπών αξιολόγησης σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς Ποίησης, Διηγήματος, Δοκιμίου και Παραμυθιού. 
Βαγγέλης Ηλιόπουλος: Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε παιδαγωγικά και θεολογία. Από το 1984 εργάζεται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Το 1995 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο λογοτεχνίας για παιδιά, "Η ιστορία της ζαρωμένης κάλτσας". Το 1997 κυκλοφόρησε ο "Τριγωνοψαρούλης", που σύντομα έγινε διάσημος και αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους. Από τότε κυκλοφόρησαν πολλά βιβλία του -μερικά από τα οποία βραβεύτηκαν από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, το περιοδικό "Διαβάζω" κ.τ.λ. Επίσης βιβλία του κυκλοφορούν στο εξωτερικό, ενώ συναντάει συχνά τους αναγνώστες του, σε σχολεία και σε φεστιβάλ βιβλίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ. του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (ελληνικού τμήματος της IBBY) από το 2008-2015.

 Ευαγγελία Κανταρτζή: Σχολική Σύμβουλος Π.Ε., Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (http://www.ekedisy.gr/), Διευθύντρια του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και συγγραφέας. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή (παιδαγωγικό τμήμα) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κατόπιν πήρε το πτυχίο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας. Το 1990 πήρε το δίπλωμα του Μεταπτυχιακού Κύκλου Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Παιδαγωγικού Τμήματος. Το 2001 αναγορεύτηκε διδάκτορας από το Πανεπιστήμιο Hull της Αγγλίας με θέμα της διδακτορικής διατριβής “Τα στερεότυπα για το ρόλο των δύο φύλων στα ελληνικά σχολικά εγχειρίδια του δημοτικού σχολείου”. ΄Αρθρα της με παιδαγωγικό περιεχόμενο έχουν δημοσιευθεί σε έγκυρα παιδαγωγικά περιοδικά.

Θεόδωρος Καρακασίδης: Αναπληρωτής Καθηγητής Εφαρμοσμένης Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Ζει και εργάζεται στον Βόλο. Σπούδασε Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου και μεγάλωσε, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο Παρίσι. Έχει διδάξει Φυσική και άλλα μαθήματα σε πολλούς φοιτητές και όχι μόνο, έχει συνεργαστεί με διακεκριμένους ερευνητές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει συγγράψει τέσσερα πανεπιστημιακά συγγράμματα. Ο «Ρούλης ο Επιστημογατούλης (και η επιστημοπαρέα του)» είναι το πρώτο του βιβλίο για παιδιά.

Βασιλική Καρακώστα: Γεννήθηκε στην Γλύφα. Σπούδασε πιάνο, θεωρητικά, βυζαντινή μουσική και φωνητική.  Ξεκίνησε από 15 ετών με παραδοσιακές ορχήστρες, όπως η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας. Από το 2001 μέχρι σήμερα ζει στην Αθήνα. ΄Εχει συνεργαστεί με επιφανείς συνθέτες και τραγουδοποιούς,  όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος, Νίκος Παπάζογλου, Παναγιώτης Καλατζόπουλος, Νίκος Πορτοκάλογλου, Γιάννης Σπανός, Κώστας Λειβαδάς, καθώς επίσης και με δημοφιλείς δεξιοτέχνες και ερμηνευτές όπως ο Πετρολούκας Χαλκιάς, Γιάννης Κότσιρας, Γεράσιμος Ανδρεάτος , κ. α. Από το 2007 περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε στέκια της Αθήνας. Έντεχνα, ελαφρά, λαϊκά του ‘50, παραδοσιακά του Πόντου, της Θράκης, της Ηπείρου αλλά και σύγχρονα λαϊκά. Με ρεπερτόριο το οποίο εκτείνεται από το παραδοσιακό στο μοντέρνο και από το λαϊκό στο έντεχνο, η φωνή της Βασιλικής δίνει ξεχωριστή πνοή στα τραγούδια που έχει επιλέξει.


 Καίτη Καραχάλιου: Μουσικοπαιδαγωγός και Εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού. Μένει μόνιμα και εργάζεται στον Bόλο. Ως Mουσικοπαιδαγωγός και Εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού, ξεναγεί μικρούς μαθητές προσχολικής και  σχολικής ηλικίας, στον κόσμο της Μουσικής, του Θεάτρου και της Tέχνης γενικότερα. Ως υπεύθυνη του επιμορφωτικού κύκλου για ενήλικες, οργανώνει και εισηγείται σε  ετήσια εκπαιδευτικά σεμινάρια Mουσικοκινητικής Aγωγής, Θεατρικού Παιχνιδιού και Mουσικοθεατρικών Δράσεων, για παιδαγωγούς και καλλιτέχνες. Οργανώνει επίσης  σεμινάρια μικρής και μεγάλης διάρκειας με προσκεκλημένους εισηγητές, τα οποία έχουν σαν στόχο να φέρουν πιο κοντά την Τέχνη στην Εκπαίδευση, και να δημιουργήσουν κατάλληλο έδαφος για προβληματισμό πάνω στις σύγχρονες παιδαγωγικές απόψεις. Συνεργάζεται με πολλά σχολεία και χώρους εκπαίδευσης, παρουσιάζοντας εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία προσεγγίζουν με τρόπο καλλιτεχνικό, εμψυχωτικό και βιωματικό τον άνθρωπο και την τέχνη μέσα στον χώρο και τον χρόνο.

 Γιώργος Κατσέλης: Κατάγεται από στην Ασωπία Θηβών. Είναι αριστούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Από το 1999 υπηρετεί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Το 2007 απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Π.Τ.Δ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών στο αντικείμενο της Παιδικής Λογοτεχνίας. Είναι αποσπασμένος στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών. Τα συγγραφικά του ενδιαφέροντα αφορούν στην Παιδική Λογοτεχνία, στο Παιδικό θέατρο και στην εφαρμογή των Νέων Τεχνολογιών στην εκπαιδευτική πράξη. Το 2005 κυκλοφόρησε από μεγάλη εταιρία εκπαιδευτικού λογισμικού η εκπαιδευτική εφαρμογή "Η Γλώσσα μου, παίζω και μαθαίνω, για την Α΄ και Β΄ Δημοτικού". Έχει συνεργαστεί με το συγγραφέα και σκηνοθέτη Νέστορα Μάτσα για την παραγωγή μορφωτικών ταινιών και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Επίσης έχει ασχοληθεί με τη γλωσσική επιμέλεια βιβλίων. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο.

 Γιώτα Κούγιαλη γεννήθηκε στο Προμύρι Μαγνησίας και ζει στον Βόλο. Εργάστηκε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση καθώς και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ως υπεύθυνη για την πρακτική άσκηση των φοιτητών του Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης. Υπήρξε συνεργάτρια του Εργαστηρίου Λόγου και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι γραμματέας του ΚΕΒΙΜΑΣΥ. Στη λογοτεχνία εμφανίστηκε το 1991 με ευθυμογραφήματα , διηγήματα και άρθρα που δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες και περιοδικά. Τα βιβλία της, 19 στο σύνολό τους (μυθιστορήματα, βιβλία για παιδιά, εγχειρίδια για εκπαιδευτικούς) κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Καστανιώτη, εκδόσεις Καστούμη και πρόσφατα από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Θεσσαλίας.
Αγγελική Κούρκουλου: Γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Σπούδασε στην Νέα Υόρκη, ζωγραφική στο Fine Arts Studio of N.Y.,ζωγραφική και Ιστορία της Τέχνης στο The Art Students League of New York, ζωγραφική και γλυπτική στο New York Academy of Art καθώς και γλυπτική και κεραμική στο Greenwich House Pottery , επίσης ζωγραφική, fashion design, γλυπτική, κατασκευές και Ιστορία της Τέχνης στο Parsons School of Design Στην Αθήνα, πήρε μαθήματα ζωγραφικής από την Τζένη Παπαδάκη και τον Θόδωρο Πάντο. Έχει εκθέσει σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, την Αμερική, την Ιταλία, την Ολλανδία, τη Δανία, την Αυστραλία και τις Δυτικές Ινδίες. Έργα της βρίσκονται σε πολλές διεθνείς πινακοθήκες, σε όλο τον κόσμο. Έχει εικονογραφήσει λογοτεχνικά και παιδικά βιβλία .Έχει δημιουργήσει σκηνικά για θεατρικές παραστάσεις στη Νέα Υόρκη και στην Ελλάδα. Έχει ιδρύσει μαζί με τον συνθέτη Παναγιώτη Μπερλή τη μουσικο-εικαστική ομάδα PanAngel8Arts, ο οποίος γράφει μουσική εμπνευσμένη από έργα της και εκτελείται ζωντανά σε ειδικές βραδιές στις εκθέσεις της όπως και σε ειδικές παρουσιάσεις των έργων της σε video art σκηνοθετημένα από την ίδια. Διδάσκει ζωγραφική, σχέδιο μόδας, body painting, γλυπτική, κατασκευές και κόσμημα από το 1988 μέχρι σήμερα στη Νέα Υόρκη και στην Ελλάδα. Εργάζεται εθελοντικά με παιδιά σε ιδρύματα και νοσοκομεία, εφαρμόζοντας την τέχνη θεραπευτικά. Με το έργο της υποστηρίζει τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και άλλους φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Κυρίτση Χρυσάνθη: Συνταξιοδοτημένη νηπιαγωγός, απόφοιτη της Σχολής Νηπιαγωγών Καρδίτσας, με εμπειρία 33 ετών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στη Μαγνησία. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας, συμμετείχε σε πολλά συνέδρια και σεμινάρια, καθώς και συνέδραμε στην πρακτική εξάσκηση φοιτητριών του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Από το 2011, δραστηριοποιείται στην Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «ΙΩΝΕΣ», αρχικά αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του Αρχείου και της Βιβλιοθήκης του Συλλόγου και στη συνέχεια ως συνυπεύθυνη των εκδηλώσεων των χορευτικών παιδικών τμημάτων. Τα τελευταία χρόνια, τα παιδευτικά της ενδιαφέροντα έχουν στραφεί στη μετάδοση των αξιών του Μικρασιατικού Ελληνισμού στη νέα γενιά, καθώς και η ίδια γεννήθηκε και μεγάλωσε στις προσφυγικές γειτονιές της Νέας Ιωνίας.

 Σταυρίνα Λαμπαδάρη: Γεννήθηκε στον Βόλο. Έχει μελετήσει Μονωδία και Ανώτερα Θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, Παιδαγωγικά στην Πάτρα και γαλλική Λογοτεχνία στην Γκρενόμπλ της Γαλλίας. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός της δημοτικής εκπαίδευσης. Από το 2007 έως και το 2012 δίδαξε την ελληνική γλώσσα στη Ναντ, την Αβινιόν και το Μονπελιέ της Γαλλίας. Τον Νοέμβριο του 2003 εκδόθηκε η πρώτη της ποιητική συλλογή, με τίτλο Τά ἐκ βαθέων διυλισθέντα, από τις εκδόσεις Ἐριφύλη - Ἰδεόγραμμα. Από τον ίδιο εκδοτικό οίκο εκδόθηκε τον Μάιο του 2007 η δεύτερη ποιητική της συλλογή με χαϊκού, υπό τον τίτλο Ἄρρητον Κάλλος. Τον Οκτώβριο του 2010 ο οίκος Athena Press, στο Λονδίνο, εξέδωσε το βιβλίο της I Love Myself, I Love Life, το οποίο αποτελεί μετάφραση του εκδοθέντος βιβλίου της από τις Εκδόσεις Κοντύλι (2013), υπό τον τίτλο Μια καινούρια μέρα αρχίζει. Τον Φεβρουάριο του 2012 εκδόθηκε στη Γαλλία η δίγλωσση ποιητική της συλλογή La Lumière tamisée de l’être, η οποία περιλαμβάνει ποιήματα στα ελληνικά και τα γαλλικά μεταφρασμένα από τον λογοτέχνη Georges Meunier.



Διονύσης Λεϊμονής:  Κατάγεται από το Αιτωλικό, ενώ σήμερα ζει στη Νέα Ιωνία Βόλου. Είναι καθηγητής στη μέση εκπαίδευση, αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά σε σχέση με το βιβλίο και τη λογοτεχνία, ενώ ως συγγραφέας εμπνέεται για τα βιβλία του από τις περιπέτειες της ιστορίας αλλά και της καθημερινότητας. Προωθεί ενεργά τη λογοτεχνία διοργανώνοντας σεμινάρια δημιουργικής γραφής και παρουσιάσεις, μεταδίδοντας τη ραδιοφωνική εκπομπή «Μιλάμε για το βιβλίο»  και συμμετέχοντας σε επιτροπές συγγραφέων. Είναι τακτικό μέλος του Κύκλου του Παιδικού βιβλίου, ενώ μες στα χρόνια έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις για τα έργα του.
   
Κωστής Μακρής: Γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Πεύκη και το Μαρούσι.Έπαιξε πολύ με χώματα, δέντρα και φυτά, γάτες, σκύλους, φίλες, φίλους, ακρίδες, βατράχια και άλλα ζώα. Έπιασε πολύ μικρός στα χέρια μου την πρώτη του σαύρα και δεν ξεχνά την κοσμηματική ομορφιά της. Ζωγράφιζε και ζωγραφίζει, έφτιαχνε και φτιάχνει πράγματα από πλαστελίνη, ζυμάρι και πηλό και είναι ακόμα ερασιτέχνης ξυλουργός. Μαγειρεύει, μαστορεύει και φτιάχνει χρήσιμα πράγματα από σκουπίδια. Από το 1980 δηλώνει στην εφορία ζωγράφος-γραφίστας και ασχολείται με το έντυπο, τη διαφήμιση και την οπτική επικοινωνία. Την άνοιξη του 2006 έγραψε το πρώτο του παραμύθι. Από τότε του κόλλησε το γράψιμο και γράφει παραμύθια, μυθιστορήματα και χρονογραφήματα. Zει στο Μαρούσι, όπου και εργάζεται στον ελεύθερο χρόνο του.

Παναγιώτης Μπερλής: Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ανώτερα θεωρητικά, Σύνθεση,Κλασσικό πιάνο, Τζαζ πιάνο και Τζαζ θεωρία, αρμονία, σύνθεση και εργαστήρια. ΄Εχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια μουσικής. Είναι ιδρυτής και βασικό μέλος διαφόρων τζαζ, ροκ και εναλλακτικών μουσικών σχημάτων όπως: Onoufrios (1983-85), Jungle Fever (1992-93), Just Around (1993-95), Διάφανα Κρίνα (1995-2000), Narkissos (2000-03), Drifting Clouds (2001-03), Razzle Dazzle (2004), BerlisPan (2007-08), Παναγιώτης Μπερλής EnPalko (2012).  Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος «Διάφανα Κρίνα». Έχει συνθέσει μουσική για θεατρικά έργα, έχει γράψει μουσική για ντοκιμαντέρ και διαφημίσεις για την τηλεόραση. Έχει ενορχηστρώσει έργα άλλων συνθετών και δικά του.  Συνεργάζεται με τη διακεκριμένη ζωγράφο Αγγελική Κούρκουλου, με την οποία έχουν ιδρύσει τημ μουσικο-εικαστική ομάδα PanAngel8Arts. Διδάσκει, πιάνο (κλασσικό και μοντέρνο-jazz), πληκτροφόρα (συνθεσάιζερ, αρμόνιο, ακορντεόν), θεωρητικά της μουσικής (κλασσικά και jazz), ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα, ηλεκτρικό μπάσο και μουσική τεχνολογία (εκμάθηση μουσικών προγραμμάτων στον υπολογιστή). Με το έργο του υποστηρίζει τα Ανθρώπινα Δικαιώματα
 Ράνια Μπουμπουρή: Δημοσιογράφος, επιμελήτρια εκδόσεων και μεταφράστρια. Γεννήθηκε το 1974 στο Καρπενήσι, όπου πέρασε ξέγνοιαστα παιδικά χρόνια με πολλά γέλια και πολλούς καβγάδες με τις τέσσερις αδελφές της. Στις πανελλήνιες εξετάσεις πέρασε πρώτη στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. του Α.Π.Θ., όπου αρίστευσε στα μαθήματα λόγου και φιλοσοφίας με καθηγητές τους Δ.Ν. Μαρωνίτη και Γ. Βώκο αντίστοιχα. Λατρεύει την παιδική λογοτεχνία και είναι μέλος του ελληνικού τμήματος της IBBY (International Board on Books for Young People). Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν δεκαπέντε βιβλία της, μεταξύ των οποίων τα ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ ΤΡΕΛΗ ΑΛΦΑΒΗΤΑ (Έπαινος Ποίησης της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς), ΕΝΑ ΤΡΕΛΟ ΤΡΕΛΟ ΑΡΙΘΜΗΤΑΡΙ και ΕΝΑ ΤΡΕΛΟ ΤΡΕΛΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ, τα οποία συνοδεύονται από CDs σε μελοποίηση του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου, με τη συμμετοχή πολύ γνωστών και αγαπημένων καλλιτεχνών.

 Γιώργος Μπουμπούσης: Γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά μεγάλωσε στο Κιάτο. Είχε μια υπέροχη παιδική ηλικία, με πολύ παιχνίδι, εξωσχολικό διάβασμα και πλούσια επαφή με τη φύση. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας, και συνέχισε τις σπουδές του στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές στη Σχολική Ψυχολογία με εξειδίκευση σε θέματα που σχετίζονται με τα παιδιά. Εργάστηκε ως ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο και σε εξωπανεπιστημιακούς φορείς. Παράλληλα με την εκπαιδευτική και συγγραφική του δραστηριότητα, αποτελεί επιστημονικό συνεργάτη της «Συναισθηματικής Διαλεκτικής» με υπεύθυνο τον ηθοποιό Στέλιο Καλαθά. Έχει, ως παιδοψυχολόγος, την εποπτεία του παιδικού τμήματος και σε συνεργασία με την ηθοποιό Ντιάνα Καβέτσου, εφαρμόζουν ένα πρόγραμμα συναισθηματικής ενδυνάμωσης και πρωτογενούς πρόληψης - προαγωγής της ψυχικής υγείας σε παιδιά. Παράλληλα είναι σημαντική η συγγραφική παρουσία του τόσο στον τομέα της επιστήμης της ψυχολογίας του παιδιού, όσο και στον χώρο της Παιδικής Λογοτεχνίας με σειρά βιβλίων μυθοπλασίας και με εγχειρίδια δημιουργικής σχολικής εργασίας. Είναι μέλος της «Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων».

 Κώστας Νίκας: Σπούδασε αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και έκανε μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή. Εχει παρακολουθήσει επίσης διάφορα συνέδρια και ημερίδες με αντικείμενο την Ειδική Αγωγή, ενώ άρθρα του για τον πολιτισμό και την τέχνη έχουν δημοσιευτεί σε γνωστές εφημερίδες της πόλης του. Το 2014 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο από τις εκδόσεις ΛΥΚΟΦΩΣ, με τίτλο" Μέσα από τα μάτια του πατέρα", το οποίο και είναι αφιερωμένο στο λατρευτό του γιο.

Στέφανος Παπαδόπουλος: Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία ενός έτους ακολούθησε τους γονείς του στην Καλιφόρνια και όταν έγινε 4 ετών η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στο Παρίσι, όπου και έζησε για 25 χρόνια. Γαλουχήθηκε από τη μητέρα του και ανατράφηκε με αρχές και αξίες βασισμένες στον ανθρωπισμό και το δίκαιο. Σπούδασε Κοινωνική Οικονομία, Διπλωματία και Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο. Το 1993 αποφοίτησε από τη Νομική. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1997 με μια βαλίτσα γεμάτη γαλλική κουλτούρα και ελληνικές ρίζες. Η αστείρευτη φαντασία του, η ασυμβίβαστη παιδικότητά του και η ανάγκη του για ουσιαστική προσφορά και δημιουργία νίκησαν στη μάχη με τα κοινωνικά πρότυπα του επιχειρηματία που υπήρξε για 15 χρόνια. Εμπνευσμένος από την αγάπη των παιδιών του, δημιουργεί παραμύθια και ιστορίες, που τους διηγείται τα βράδυα.

Ηρώ Παπαμόσχου: Γεννήθηκε ένα Αυγουστιάτικο πρωινό  κοντά στο κύμα, σ’ ένα καταπράσινο νησί του Αιγαίου, στη Σάμο. Εκεί  μεγάλωσε κι εκεί τέλειωσε  τις γυμνασιακές της σπουδές.  Αμέσως μετά ήρθε στην Αθήνα  όπου εργάσθηκε δύο χρόνια σε εφημερίδα και δέκα στην Εθνική Τράπεζα. Παντρεμένη με τον Άλκη Παπαμόσχου (ο Άλκης δεν υπάρχει πια) έχει  δυο μεγάλα  παιδιά τον Δημήτρη και την Τατιάνα  κι έναν εγγονό, τον Νικόλα. Με το  βιβλίο  ασχολείται  από τη …νηπιακή της ηλικία, γιατί το σπίτι της ήταν γεμάτο βιβλία κι  όλοι ήταν φανατικοί αναγνώστες. Οπότε κόλλησε το… μικρόβιο!!!  Ξεκίνησε να γράφει από πολύ μικρή διασκεδάζοντας η ίδια με τα γραπτά της,(που δεν τα έδειχνε σε κανέναν άλλον εκτός από τον αδελφό της). Ξεκίνησε να ασχολείται ερασιτεχνικά με το παιδικό βιβλίο το 1975 και πιο  συστηματικά από το 1989 και μετά. Είναι μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς  και μέλος του Δ.Σ. του  Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Από το 1998 έως το 2001  καθώς και τo 2009 -2010 ήταν μέλος της Κριτικής Επιτροπής  του Υπουργείου Πολιτισμού για τα Κρατικά Βραβεία της Παιδικής Λογοτεχνίας.

Φαίδρα Παπαναστασίου: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Βόλο. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π. Θ. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Νοηματική Γλώσσα (Επίπεδο Επάρκειας). Δουλεύοντας σε πολλές διαφορετικές ψυχοθεραπευτικές και ψυχιατρικές μονάδες τής κέντρισε το ενδιαφέρον η παιδική ηλικία και η αίσθηση του ‘απάτητου χιονιού’ που σου δημιουργεί. Ακολούθησαν οι Μεταπτυχιακές Σπουδές της στην Αναπτυξιακή/Εξελικτική Ψυχολογία με ειδίκευση στο Φάσμα του Αυτισμού (ABA Training), ενώ έκανε πρακτική σε μονάδες παροχής Ψυχοθεραπευτικών Υπηρεσιών και Υποστήριξης σε εφήβους, αλλά και ενηλίκους. ΄Εχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια, ημερίδες, σεμινάρια και εκπαιδεύσεις στοχεύοντας σε μία δια βίου επαγγελματική εξέλιξη. Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο κέντρο του Βόλου και είναι εξωτερική συνεργάτης του Κέντρου Λόγου ‘Ευ Λέγειν’. Δουλεύει ψυχοθεραπευτικά με παιδιά, εφήβους, ενήλικες, και ζευγάρια, κάνει Συμβουλευτική Γονέων και συντονίζει ομάδες ψυχοθεραπευτικών δραστηριοτήτων με παιδιά (Βιωματικό παιχνίδι- Παιχνίδι Ρόλων).  Είναι αντιπρόεδρος της Κοιν.Σ.Επ. La petite Cantine., ένα project που αφορά την προώθηση της ένταξης, της προσβασιμότητας και της παραγωγικότητας ατόμων με αναπηρία και ατόμων από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
 Ο Χαράλαμπος Παυλίδης, Ιδρυτικό μέλος του σχήματος «Ακροβάτες της Σιωπής» σπούδασε στο «School of Performing Arts» στο Λίβερπουλ καθώς και στο Royal Holloway University of London.  Eπίσης ολοκλήρωσε κύκλους σεμιναρίων ως Ηθοποιός, Σκηνοθέτης, Παντομίμα, Κατασκευή και Εμψύχωση Κούκλας και Μαριονέτας, στο «Θέατρο των Αλλαγών» και στο θέατρο «Από Μηχανής». Μαθητής των: Λάκη Καραλή, Κ. Αρβανιτάκη, Ασπασίας Κράλλη, Φρανσίσκο Μπρίτο, Δημήτρη Καταλειφό κ.α. Έχει συμμετάσχει και διοργανώσει τοπικά και διεθνή φεστιβάλ τεχνών και έχει διατελέσει ηθοποιός, καλλιτεχνικός διευθυντής, διοργανωτής καλλιτεχνικών εργαστηρίων, διευθυντής σκηνής και συντονιστής δραστηριοτήτων. Πρωταγωνίστησε στη Διεθνή Παραγωγή “WOK”. Ήταν Cultural Activities Leader στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004 στην Αθήνα και συμμετείχε με την Ομάδα του Νίκου Τουλιάτου στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

 Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος( κατά κόσμο Παναγιώτης Γεωργακόπουλος):  γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ριζάρειο σχολή και την Θεολογική σχολή Αθηνών. Χειροτονήθηκε το 1976 Διάκονος και το 1983 Πρεσβύτερος. Διετέλεσε διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού «Πειραϊκή Εκκλησία». Εκπρόσωπος τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών από της εκλογής του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Χριστόδουλου. Εξελέγη Μητροπολίτης το 1998…

Αντιγόνη Σδρόλια: Ζει στον Βόλο και εργάζεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Έκανε σπουδές φιλολογίας (Ελληνική και Ιταλική Φιλολογία) και μεταπτυχιακές σπουδές στα Παιδαγωγικά. Έχει κερδίσει διακρίσεις σε πολλούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Η συμμορία των πέντε είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.
.  Δημήτρης Σκάρπας: σχεδιαστής υψηλής ραπτικής από το 1984. Δραστηριοποιείται στον χώρο της μόδας σχεδιάζοντας γυναικεία βραδινά ρούχα και νυφικά, ενώ έχει ασχοληθεί με τον χώρο του θεάτρου  ως ενδυματολόγος σε αξιόλογες παραστάσεις σε μεγάλα αθηναϊκά θέατρα. Απόφοιτος της PAN SIC και της Παπαστρατείου Σχολής αλλά και μεγαλωμένος σε οικογενειακό ατελιέ μόδας έχει καταξιωθεί στον χώρο του νυφικού, όπου προσπαθεί πάντα να δημιουργεί κάτι καινούριο και πρωτότυπο δουλεύοντας με μεράκι δαντέλες, μετάξι, βελούδο και σατέν….


 ΄Ελενα Χ. Στανιού: Γεννήθηκε στον Βόλο. Είναι Διδάκτωρ Παιδικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αριστούχος πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και έχει μεταπτυχιακό στην παιδική λογοτεχνία από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Είναι παντρεμένη κι έχει τρία παιδιά. Έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια, συνέδρια και ημερίδες, ενώ έχουν δημοσιευτεί άρθρα της στα περιοδικά Διαδρομές, Κείμενα, Εκπαιδευτικά και Bookbird.

Κώστας Στοφόρος: Σπούδασε οικονομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα κινηματογράφου και σεμινάρια για τις νέες Τεχνολογίες, τις Διεθνείς Σχέσεις & τη Δημοσιογραφία. Υπήρξε εκδότης της τοπικών περιοδικών και εφημερίδων. Από το 1990 εργάστηκε στην τηλεόραση ως δημοσιογράφος (Αντέννα, Μέγκα, Άλτερ, Άλφα, ΝΕΤ και ΣΤΑΡ). Έγραψε το σενάριο και παρουσίασε μια σειρά ντοκιμαντέρ για διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Εργάστηκε στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Υπουργείου Παιδείας. Συνεργάστηκε με πολλά περιοδικά (Ταχυδρόμος, Το Παιδί μου κι Εγώ, Η ζωή με το Παιδί, Παιδί & Νέοι Γονείς, Maison & Decoration κ.α.)Σήμερα συνεργάζεται με την εφημερίδα Δρόμος, όπου είναι υπεύθυνος πολιτιστικών θεμάτων, με το περιοδικό Votre Beaute, όπου είναι υπεύθυνος για θέματα βιβλίου, με την ιστοσελίδα για τη λογοτεχνία literature.gr κ.α.Από το φθινόπωρο του 2011 μαζί με τη ζωγράφο Στεφανία Βελδεμίρη δημιούργησαν την Παραμυθοκουζίνα και επισκέπτονται σχολεία, δημιουργούν παραμύθια μαζί με τα παιδιά και πραγματοποιούν σεμινάρια για παιδιά, γονείς και παιδαγωγούς. Για έναν χρόνο η Παραμυθοκουζίνα έγινε και ραδιοφωνική εκπομπή στον Ifeelkid, ενώ τώρα πραγματοποιεί δράσεις σε συνεργασία με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ).

 Τασούλα Τσιλιμένη: Αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο οποίο διδάσκει θέματα που αφορούν στην παιδική λογοτεχνία (Αφήγηση και Μυθοπλασία) και γενικότερα στο παιδικό βιβλίο. Έχει δημοσιευμένο έργο σε περιοδικά, καθώς και σε συλλογικές και προσωπικές εκδόσεις. Ήταν συντονίστρια και μέλος της συντακτικής ομάδας του Ανθολογίου Α´ και Β´ τάξης Δημοτικού του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου με τίτλο Το δελφίνι. Ασχολείται με τη συγγραφή παιδικών λογοτεχνικών βιβλίων και θεωρητικών για ενήλικες. Διευθύνει το ηλεκτρονικό περιοδικό για θέματα παιδικής λογοτεχνίας Κείμενα, το οποίο εκδίδεται από το Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και, από το 2004, μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού Διαδρομές. Είναι πρόεδρος του Φεστιβάλ Αφήγησης Ολύμπου, που πραγματοποιεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κάθε διετία από το 2003, καθώς και ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του ΔΣ του ΠΟΦΑ

  Γεράσιμος Τσιμπλούλης: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Βόλο. Από το 1984 υπηρετεί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Από το Γενάρη του 2003 έως τον Αύγουστο του 2010 υπηρέτησε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας & Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με κατεύθυνση την Κοινωνική Ανθρωπολογία. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής ή ως σύνεδρος σε σεμινάρια και συνέδρια που σχετίζονται με τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον. Έχουν εκδοθεί βιβλία του που σχετίζονται με την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση από τις εκδόσεις του ΚΠΕ Μακρινίτσας. Εμπνευστής και εμψυχωτής εκπαιδευτικών προγράμματα στα Μουσεία Μακρινίτσας και Πορταριάς. Από τον Γενάρη του 2015 είναι Διευθυντής στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αισωνίας Σέσκλου.

 . Αλεξάνδα Τσόλκα: Γεννήθηκε στο Αγρίνιο, από όπου έφυγε σε ηλικία 3 χρόνων για να μεγαλώσει, να ζήσει, να πάει σχολείο στο Νέο Ηράκλειο. Στο Νέο Ηράκλειο είναι και τα γραφεία του Down Town, του People, του Nitro και του Pink, όπου εργάζεται, τα τελευταία 15 χρόνια. Συνεργάζεται με τον τηλεοπτικό σταθμό Alter και την εβδομαδιαία εφημερίδα Αποκαλύψεις. Έχει δουλέψει για τις εφημερίδες Επενδυτής, Sportime, Νέα, Ελεύθερος Τύπος, για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Planet και ΝΕΤ, ενώ έχει γράψει σενάρια για τον ΑΝΤ1 και την ΝΕΤ, ένα βιβλίο πολύ σύντομων ιστοριών, ("Σημείο Επαφής"), μια βιογραφία ("Μαρλέν Καρέρ, η ζωή, ένα πάρτι") και τη συλλογή διηγημάτων "Κοιμόταν Μαζί τους". Έχει σπουδάσει υποκριτική στην Δραματική Σχολή, Βεάκη. Είναι παντρεμένη και έχει δυο κόρες, την Ειρήνη και την Μαρία.

Νίκος Φιλιππαίος: Απόφοιτος του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη νεοελληνική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Αυτόν τον καιρό εκπονεί διδακτορική διατριβή στο Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με θέμα την ελληνική λαϊκή λογοτεχνία για παιδιά και για εφήβους κατά τις δεκαετίες του 1950 και 1960. Η λαϊκή λογοτεχνία ευρύτερα αποτελεί κεντρικό θέμα ανακοινώσεών του σε συνέδρια και άρθρων του σε περιοδικά και ιστοσελίδες. Η διδακτική του εμπειρία αφορά την ιδιωτική εκπαίδευση μαθητών Γυμνασίου - Λυκείου και μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε ξένους. Επίσης έχει ασχοληθεί με τη βιβλιοθηκονομία, στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου και την λεξικογραφία, ως συνεργάτης των εκδόσεων Πατάκη, καθώς και με τη δημιουργική γραφή. Επιμελείται και παρουσιάζει μουσική εκπομπή στο ραδιοφωνικό σταθμό Nova Fm 106 του Βόλου, αλλά και αρθρογραφεί σχετικά με τη μουσική.

 Δάφνη Φιλίππου: Γεννήθηκε στην Κομοτηνή. Είναι ψυχιατρική κοινωνική λειτουργός, ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, πρώην επίκουρος καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Αθήνας και συγγραφέας των βιβλίων 365 ημέρες γονιός και 205 βιωματικές ασκήσεις για εμψύχωση ομάδων. Ειδικεύτηκε, στην Αθήνα και στο Παρίσι, στην ψυχιατρική κοινωνική εργασία, στην εμψύχωση ομάδων, στις τεχνικές εκπαίδευσης και στην ψυχοθεραπεία. Η ψυχοθεραπευτική της εκπαίδευση ξεκίνησε από την ψυχανάλυση, συνεχίστηκε με την προσωποκεντρική προσέγγιση και την Gestalt. Εργάστηκε στην Ελλάδα και τη Γαλλία, σε ψυχιατρικά πλαίσια, και στην εκπαίδευση κοινωνικών λειτουργών. Τα τελευταία χρόνια τα επαγγελματικά της ενδιαφέροντα στρέφονται γύρω από την εμψύχωση βιωματικών ομάδων γονιών, αυτογνωσίας, ψυχοθεραπείας, εποπτείας και εκπαίδευσης εμψυχωτών. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα και στον Βόλο.




 Γιώτα Φώτου: Γεννήθηκε σ
το Δροσάτο Καρδίτας και μεγάλωσε στη Λάρισα. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Λάρισας και αργότερα παρακολούθησε μαθήματα στη Σχολή Επιμόρφωσης Λειτουργών Δημοτικής Εκπαίδευσης. Έκανε την εξομοίωση στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας και πήρε επίσης το πτυχίο της διετούς μετεκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Διδασκαλείο "Δ. Γληνός"). Συμμετείχε σε αρκετά συνέδρια και σεμινάρια παιδαγωγικού περιεχομένου, σε κάποια από αυτά ως εισηγήτρια. Ξεκίνησε τη συγγραφή ιστοριών για παιδιά με σκοπό να τις χρησιμοποιήσει μέσα στην τάξη ώστε να γίνει ευκολότερη η διδασκαλία κάποιων θεμάτων. Τα βιβλία της "Ο Ααόρατος Πολ" και "Μια καρφίτσα και δύο αυτοκίνητα" τιμήθηκαν με το Βραβείο Μυθιστορήματος από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά και βρέθηκαν στη βραχεία λίστα των Κρατικών Βραβείων Παιδικής Λογοτεχνίας. Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών.

 Χαριτίδου Αστερόπη Ηθοποιός Απόφοιτη του θεατρικού εργαστηρίου «Σύγχρονο θέατρο Βασίλης Διαμαντόπουλος» και της ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Πειραϊκού Συνδέσμου. Εργάστηκε ως ηθοποιός στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας (2010), στο θεατρικό οργανισμό Μορφές Έκφρασης (2012), στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών (2012-2015) και σε ανεξάρτητες παραγωγές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Σέρρες. Έχει συνεργαστεί στο θέατρο με τους: Κώστα Κιμούλη, Αναστασία Κουμίδου, Έφη Δρόσσου, Θωμά Κινδύνη, Θωμά Βελισσάρη, Καλλιόπη Ευαγγελίδου, Παναγιώτη Μέντη, Μιχάλη Κοβανίδη, Κυριάκο Δανιηλίδη , Χρήστο Μωραϊτη. Συμμετείχε σε 6 ταινίες μικρού μήκους των Τατιάνας Νικολαίδου, Αντώνη Σταμούλη και Κωνσταντίνου Ξενάκη

Λέλια Χορέμη: Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, απόφοιτος του Α.Π.Θ., με ειδίκευση στη Συστημική και Εικαστική Ψυχοθεραπεία. Από το 2009 εργάζεται σε δομές του Δήμου Βόλου, παρέχοντας ψυχοκοινωνική στήριξη και συμβουλευτική σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ΑμεΑ, παιδιά, τρίτη ηλικία). Ευρύτερα, εργάστηκε με ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και μέσα από παρεμβάσεις της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Άρσις σε ξενώνες φιλοξενίας ανήλικων αιτούντων άσυλο και θυμάτων trafficking, αλλά και σε σωφρονιστικά ιδρύματα σε Βόλο και Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, συμμετέχει στο συντονισμό προγραμμάτων εθελοντισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και σε δράσεις εκπαίδευσης και κατάρτισης σχετικά με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Το 2015 συνεπιμελήθηκε την πρώτη εικαστική έκθεση Μη Αναμενόμενης Τέχνης (Outsider Art)) στο Βόλο, που περιελάμβανε έργα ατόμων με αναπηρίες του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠμεΑ Βόλου).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου