Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Το 8ο Γυμνασιο Βόλου στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής





 Το 8ο Γυμνάσιο Βόλου συνεχίζει το ταξίδι στο κόσμο της ρομποτικής
Επιτυχής ήταν η συμμετοχή του 8ου Γυμνασίου Βόλου στους προκριματικούς του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Γυμνασίου με τίτλο «Ταξίδι στην Αρχαιότητα», που έλαβε χώρα το Σάββατο 27/2/2016 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΤΕΙ Λάρισας. Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων σε συνεργασία με τον οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης W.R.O. Hellas.
Στους προκριματικούς συμμετείχαν 19 ομάδες μαθητών γυμνασίου από την περιφέρεια Θεσσαλίας. Μοναδικός εκπρόσωπος για τον νομό Μαγνησίας ήταν το 8ο Γυμνάσιο Βόλου με δύο ομάδες ρομποτικής, οι οποίες, αν και συμμετείχαν σε διαγωνισμό για πρώτη φορά, κατάφεραν να καταλάβουν την 5η και 8η θέση αντίστοιχα. Οι ομάδες προκρίθηκαν στους τελικούς της διοργάνωσης, που θα διεξαχθούν στην Αθήνα το Σάββατο 2 Απριλίου 2016.
Το εργαστήριο S.T.E.M. και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2015 με σκοπό τη διάδοση της νέας εκπαιδευτικής μεθόδου S.T.E.M. (Science-Technology-Engineering-Mathematics), σύμφωνα με την οποία οι μαθητές εμπλέκονται σε διαδραστικές δραστηριότητες, αναπτύσσουν δεξιότητες και απαντούν σε ερωτήματα σχετικά με την επιστήμη, τα μαθηματικά, τη μηχανική και την τεχνολογία. Υπεύθυνος του εργαστηρίου είναι ο καθηγητής Πληροφορικής Σαμαράς Νικόλαος, συνεπικουρούμενος από την καθηγήτρια Φυσικής – ειδικής αγωγής Αναστασία Καλογήρου.

            
                                                     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου