Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Εκδήλωση της Ακαδημίας Γονέων Βόλου για την εφηβική υγεία και συμπεριφορά



Την Τετάρτη 22 Μαΐου και ώρα 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Πλινθοκεραμοποιίας Νικολάου & Σπυρίδωνος Τσαλαπάτα (Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς) θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση της Ακαδημίας Γονέων Βόλου για την εφηβική υγεία και συμπεριφορά. Η Ακαδημία Γονέων Βόλου υλοποιήθηκε από την Μονάδα Εφηβική Υγείας (Μ.Ε.Υ.), Β’ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π & Α Κυριακού» σε συνεργασία με τον πολιτιστικό φορέα της «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» της Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:
• Χαιρετισμοί επισήμων
• Χαιρετισμός του Πρόεδρου της Μαγνήτων Κιβωτού, Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.
Μέρος Α΄
Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «SELMA» ενάντια στη ρητορική του μίσους.                                                                           Ενημερωτική ομιλία με θέμα το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «SELMA» (Social Emotional Learning Mutual Awareness) ενάντια στη ρητορική του μίσους από την Άρτεμις Τσίτσικα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Εφηβικής Ιατρικής, Ιατρική Σχολή Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιστημονική Υπεύθυνη Μονάδας Εφηβικής Υγείας, Β’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο «Π & Α. Κυριακού»
Μέρος Β’
Παρουσίαση του συλλογικού τόμου ΨΗΦΙΑΚΗ ΓΕΝΙΑ, Χρήση της τεχνολογίας από παιδιά και εφήβους σε επιστημονική επιμέλεια της Άρτεμις Τσίτσικα και Αλέξανδρου Καπανιάρη.  Παρουσίαση της έκδοσης από τον Χαράλαμπο Καραγιαννίδη, Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με αντικείμενο Εφαρμογές Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή. Παρέμβαση από τους επιστημονικούς επιμελητές Α. Τσίτσικα και Α. Καπανιάρη
Μέρος Β’
Αποτίμηση του έργου της Ακαδημίας Γονέων Βόλου
Αποτίμηση του έργου της Ακαδημίας Γονέων Βόλου από τον Αντώνη Πλαγερά, Υπ. Δρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και οργανωτικό υπεύθυνο της Ακαδημίας Γονέων Βόλου. Απονομή βεβαιώσεων των συμμετεχόντων στην Ακαδημία Γονέων Βόλου. Συντονίζει η δημοσιογράφος Βάσω Κυριαζή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου