Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Παρουσιάστηκαν προγράμματα και δράσεις του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου



  Σε εκδήλωση που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο Βόλου

Τα προγράμματα και οι δράσεις που έγιναν στη διάρκεια της χρονιάς στο 1ο ΕΠΑΛ Βόλου, παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που έγινε χθες στο Πνευματικό Κέντρο Βόλου, λόγω έλλειψης ανάλογης υποδομής στο σχολείο, το οποίο μοιράζεται στο Καρτάλειο Διδακτήριο και στο κτίριο Αποστόλου.
Ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου Νικόλαος Κατσιαβριάς τόνισε ότι στην εκδήλωσε υπήρξε πλούσιο πρόγραμμα, με ιστορικά θέματα για τον Άνθιμο Γαζή, ιστορία του Βόλου μέσα από τη φωτογραφία, αλλά και τεχνολογικά, καθώς οι μαθητές έφτιαξαν, με υλικά που αγόρασαν μετά από διαδικτυακή έρευνα, τρεις υπολογιστές, που εγκαταστάθηκαν στο σχολείο.
Σύμφωνα με τον διευθυντή, η εκδήλωση ξεκίνησε με μια μικρή παράσταση του καραγκιόζη που έφτιαξε μαθητής, με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό, και έκλεισε επίσης με παράσταση με θέμα ο καραγκιόζης στο 1ο ΕΠΑΛ Βόλου, με σχόλιο της σχολικής ζωής.
Ακόμη οι μαθητές παρουσίασαν τις εντυπώσεις τους από την επίσκεψή τους στη Βουλή των Ελλήνων.    Η Μαρία Κορώνη φιλόλογος του σχολείου έχει αναλάβει το ένα τμήμα της ζώνης δημιουργικών δραστηριοτήτων, η εργασία του οποίου έχει θέμα ο Βόλος μέσα από τον φωτογραφικό φακό.
Όπως είπε, τα παιδιά προσπάθησαν να συγκεντρώσουν φωτογραφικό υλικό του παρελθόντος, να κάνουν μια αναφορά σε όποια κτίρια κατάφεραν να βρουν φωτογραφημένα και να αναφερθούν στη σημερινή τους λειτουργία και τη χρήση τους.
«Τα παιδιά μπόρεσαν να σταθούν σε σημεία της πόλης από τα οποία περνούσαν, αλλά δεν ήξεραν την ιστορία τους και δεν τα κοίταζαν και να έρθουν λίγο πιο κοντά στην  ιστορία της πόλης», τόνισε η εκπαιδευτικός, που συμπλήρωσε ότι τα παιδιά βασίστηκαν κυρίως σε υλικό που βρήκαν στο διαδίκτυο, ενώ επισκέφθηκαν το Δημαρχείο που έχει παλιές φωτογραφίες στους διαδρόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου