Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Οι ενδοσχολικές εξετάσεις στα Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια

Από τις 23 Μαΐου θα ξεκινήσουν οι ενδοσχολικές εξετάσεις στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της Μαγνησίας σύμφωνα με την εγκύκλιο που εστάλη πριν μερικές ημέρες από το υπουργείο Παιδείας. 

Όσον αφορά τις ενδοσχολικές (προαγωγικές και απολυτήριες) αυτές μπορούν να ξεκινήσουν από τις 23 Μαΐου ώστε μέχρι και το πρώτο πενθήμερο του Ιουνίου να έχουν ολοκληρωθεί, καθώς ακολουθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις.
Οι μαθητές της Γ’ Τάξης θα διαγωνιστούν σε τέσσερα μαθήματα, ενώ σε λιγότερα μαθήματα θα εξεταστούν από φέτος οι μαθητές της Α’ και Β’ Τάξης. Οι μαθητές της Α’ Τάξης θα εξεταστούν σε οκτώ μαθήματα και οι μαθητές της Β’ Τάξης σε έξι μαθήματα, ενώ μέχρι και πέρυσι ήταν σε αρκετά περισσότερα.
Αυτό αποτελεί αναμφίβολα μια ανακούφιση για τους μαθητές, αφού αναμένεται να έχουν λιγότερο φόρτο.
Οι ενδοσχολικές εξετάσεις για τους μαθητές των Α’ και Β’ Τάξεων θα ολοκληρωθούν στις 13 Ιουνίου.
Στα Επαγγελματικά Λύκεια οι μαθητές και των τριών Τάξεων διαγωνίζονται σε έξι μαθήματα. Οι ενδοσχολικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 23 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν για τους μαθητές της Α’ και Β’ Τάξης στις 7 Ιουνίου.
Σημειώνεται πως οι μαθητές της Γ’ Τάξης θα έχουν τελειώσει τις ενδοσχολικές εξετάσεις πριν τις 7 Ιουνίου, αφού στις 6 Ιουνίου ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις.
Παράλληλα ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων τα Λύκεια είναι σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το θέμα των λυκειακών επιτροπών, των βαθμολογητών, των επιτηρητών, τις αίθουσες που θα γίνουν οι εξετάσεις.
Κάθε χρόνο ο Μάιος είναι ο πιο πιεστικός μήνας, αφού προετοιμάζονται και διεξάγονται οι πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ γίνονται και οι ενδοσχολικές εξετάσεις.
Φέτος, όμως υπάρχει η ιδιαιτερότητα των αυτοδιοικητικών εκλογών που σημαίνει ότι για δύο εβδομάδες θα κλείσουν τα σχολεία από την Παρασκευή μέχρι τη Δευτέρα, που σημαίνει ότι χάνονται πολύτιμες μέρες για τη διεξαγωγή των εξετάσεων.
Στα Γυμνάσια τα μαθήματα θα τελειώσουν σε δύο περίπου εβδομάδες και από τις 30 Μαΐου θα αρχίσουν οι ενδοσχολικές εξετάσεις και οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 4 Ιουνίου. Αυτό σημαίνει ότι από τις 4 Ιουνίου οι μαθητές θα μπορούν να ξεκινήσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Πρέπει να σημειωθεί πως οι μαθητές και των τριών Τάξεων του Γυμνασίου θα διαγωνιστούν σε τέσσερα μαθήματα που σημαίνει ότι περίπου σε μια εβδομάδα θα έχουν ολοκληρώσει την όλη διαδικασία.
Εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια οι μαθητές των γυμνασίων εξετάζονται σε τέσσερα μαθήματα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου