Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο “Ποδηλατικός Γύρος Πηλίου”



 Τη διοργάνωση ανέλαβε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο, 11 Μαΐου ο ποδηλατικός γύρος (“Brevet”) Πηλίου συνολικής απόστασης 200 χλμ. που διοργάνωσε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου σε συνεργασία με την επιχείρηση «Bike Service». Η εκκίνηση δόθηκε στις 07:00 από την παραλία του Βόλου και οι ποδηλάτες αφού έκαναν έναν κύκλο γύρω από τον Βόλο, πέρασαν κατόπιν από Αγριά, Κάτω και Άνω Λεχώνια, Άγ. Βλάσιο, Αγ. Γεώργιο Νηλείας, Πινακάτες, Βυζίτσα, Μηλιές, Κορώπη, Αφέτες, Αργαλαστή, Μετόχι, Λαύκο, Μηλίνα, Χόρτο, Αργαλαστή, Νεοχώρι, Ξουρίχτι, Τσαγκαράδα, Μούρεσι, Κισσό, Αγ. Δημήτρη, Ανήλιο, Μακρυρράχη, Χορευτό, Ζαγορά, Χάνια, Πορταριά και τερμάτισαν πάλι στην παραλία του Βόλου.
Στο Brevet Πηλίου 2019 εγγράφηκαν 60 ποδηλάτες, ενώ πήραν εκκίνηση 50 (48 άνδρες και 2 γυναίκες). Οι περισσότεροι εκκίνησαν μαζικά στις 07:00, ενώ κάποιοι έφυγαν μέχρι τις 08:00. Για να πιστοποιηθεί ότι θα έκαναν όλη τη διαδρομή, είχαν προκαθοριστεί 4 σημεία ελέγχου και ανεφοδιασμού. Τρία από αυτά (στις Μηλιές, τον Λαύκο και τον Κισσό) ήταν γνωστά στους αθλητές και έπρεπε να περάσουν από αυτά μεταξύ συγκεκριμένων χρονικών ορίων. Υπήρχε και ένα κρυφό σημείο ελέγχου στο Χορευτό, άγνωστο στους αθλητές. Τερμάτισαν και οι 50 ποδηλάτες, όμως ένας από αυτούς ακυρώθηκε, διότι δεν πέρασε από το κρυφό κοντρόλ. Ο πρώτος τερμάτισε στις 16:30, ενώ ο τελευταίος ακριβώς στο όριο χρόνου, στις 20:30.
Τη διοργάνωση του σημαντικού αυτού αθλητικού γεγονότος ανέλαβε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου σε συνεργασία με το Bike Service στο πλαίσιο ομώνυμου πρότζεκτ υπό τον συντονισμό του εκπαιδευτή του πληροφορικού γραμματισμού κ. Ζήκου Γιώργου. Πρόκειται για μια ιδέα κι ένα σχέδιο που υπήρχε εδώ και περίπου ένα χρόνο ώσπου να ωριμάσει και να γίνει η κατάλληλη προετοιμασία. Καθοριστική ήταν η συμβολή των εκπαιδευόμενων του σχολείου στην όλη διοργάνωση, καθώς ήταν αυτοί που στελέχωσαν την εκκίνηση, τον τερματισμό και τα σημεία ελέγχου, προετοίμασαν τις κάρτες των αθλητών και όλα τα απαραίτητα έγγραφα, φρόντισαν για την τροφοδοσία των ποδηλατών και γενικά βοήθησαν στο συντονισμό και τον έλεγχο όλης της διοργάνωσης.  





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου