Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

«ΌΧΙ» στην πλαστική σακούλα


Υπόσχεση από 40 μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου

Εν πλω, έδωσαν υπόσχεση να μην χρησιμοποιήσουν ξανά πλαστική, περισσότεροι από 40 μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου!
 Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος A.S.A.P. (Active Skiathos Against Plastic bag). Υπενθυμίζεται ότι, το πρόγραμμα A.S.A.P. χρηματοδοτείται από την πρωτοβουλία BeMed – Beyond Plastic Med, το Ίδρυμα του πρίγκιπα Αλβέρτου ΙΙ του Μονακό, το Ίδρυμα Thalassa, τον Δήμο Σκιάθου και το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και υποστηρίζεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Σκιάθος».


Το εμπνευσμένο και ευφάνταστο εκπαιδευτικό πρόγραμμα οργανώθηκε και σχεδιάστηκε από τις εκπαιδευτικούς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μελαχροινή Ιωάννου και Κατερίνα Ελευθερίου, και περιελάμβανε μουσικό και θεατρικό δρώμενο στο οποίο οι μαθητές συμμετείχαν με ιδαίτερη ζωντάνια και θέρμη. Για τη δράση ο Πολιστικός Σύλλογος ‘Η Σκιάθος’, ευχαριστεί θερμά τον Λάμπρο Χούμα-καπετάνιο του ‘Καλυψω’, τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Αλέξανδρο Ευσταθίου, την Hellenic Seaways, τον Δημήτρη Κολιακο-islea group και την Ντένη Μαρκάκη-ERGON.
Με τη δράση αυτή ολοκληρώνεται το επιτυχημένο πρόγραμμα A.S.A.P.,  στο πλαίσιο του οποίου στο χρόνο που πέρασε οργανώθηκαν και παρουσιάστηκαν δράσεις στοχευμένες στην ενημέρωση των πολιτών και στην ενεργό συμμετοχή τους στην προοπτική μείωσης της πλαστικής σακούλας στο νησί.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου