Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Όμορφη η λήξη της χρονιάς στο 6ο Δημοτικό Ν. Ιωνίας


Η σχολική χρονιά έκλεισε με αθλητικές εκδηλώσεις,  χορούς, παιχνίδια στη βιβλιοθήκη, παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, βραβεύσεις και θέατρο.


 Στον χώρο του σχολείου λειτούργησε και η 21η έκθεση παιδικού βιβλίου που οργανώθηκε από τις υπεύθυνες δασκάλες Γεωργάκη Ιωάννα, Μακρογιάννη Μαρία, Παυλίδου Βάγια, Στρούλιου Γεωργία και το βιβλιοπωλείο Συλλόγιστος. Στο γαϊτανάκι των εκδηλώσεων, από 4 μέχρι 14 Ιουνίου, συμμετείχαν όλες οι τάξεις του Σχολείου.

«Τα μικρά μολύβια» της ΣΤ1' τάξης με συντονιστή τον δάσκαλό τους Γεράσιμο Τσιμπλούλη παρουσίασαν την ιστορία τους «Κάρλα... η λίμνη που γεννήθηκε δυο φορές» που περιέχεται στο βιβλίο «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ SOS!» από τις εκδόσεις Διάπλαση. Το βιβλίο είναι μια συλλογική προσπάθεια επτά σχολείων. 

Η παρουσίαση έγινε την Τρίτη 12/6 με παρόντες  τους συγγραφείς Αγγελική Θάνου, Διονύση Λεϊμονή, Ελένη Λαμπράκη, Λεμονιά Μουλά, Λίνα Βαλασά, Αστέρη Σχινά και την εκπρόσωπο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Βόλου Λιάνα Πασχούδη. Στο τέλος της παρουσίασης οι συγγραφείς και η Διευθύντρια του Σχολείου Αγάπη Ξανθοπούλου έκαναν απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων στα «μικρά μολύβια». 

Ο συγγραφέας Διονύσης Λεϊμονής, που είχε την επιμέλεια του προγράμματος, σημείωσε: «Ήταν πολύ όμορφα. Δουλέψαμε ωραία και χαρήκαμε ένα ωραίο αποτέλεσμα». Ενώ η Αγγελική Θάνου σχολίασε σε ανάρτησή της στο fb: «Μια ελπιδοφόρα εμπειρία. Τυχεροί μαθητές, πρωτοποριακοί εκπαιδευτικοί. Ευχαριστούμε για τα πλούσια συναισθήματα».

Την Τετάρτη 13/6 σειρά είχε η ΣΤ2΄ όπου παρουσίασε τον «Πλούτο του Αριστοφάνη» σε διασκευή και με αναφορές στο σήμερα. Οι μικροί ηθοποιοί, με την καθοδήγηση του δασκάλου τους Αναστάσιου Κανελλόπουλου και την αρωγή της δασκάλας Χαράς Δρίβα και της γυμνάστριας Μαρίας Μπούρα, ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους και προσέφεραν γέλιο σε μικρούς και μεγάλους.

Οι εκδηλώσεις έκλεισαν την Πέμπτη 14/6 με την αποχαιρετιστήρια εκδήλωσης των τριών τμημάτων της ΣΤ΄ τάξης, όπου ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων δώρισε στους αποφοιτήσαντες αναμνηστική φωτογραφία με ένα ραντεβού συνάντησης μετά από δέκα χρόνια.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου