Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Με … παιχνίδι και κολύμπι μαθητές γιόρτασαν το πρόγραμμα κολύμβησης


Πάνω από 2.000 παιδιά από 37 Δημοτικά Σχολεία έμαθαν να κολυμπούν…



Με παιχνίδι, ενημέρωση και κολύμπι γιόρτασαν σήμερα στην παραλία του Αναύρου μαθητές Δημοτικών Σχολείων, τη λήξη του προγράμματος μαθητικής κολύμβησης του υπουργείου Παιδείας, μέσω της 1ης Γιορτής Κολύμβησης.
Το πρόγραμμα εκπόνησε η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας με τους γυμναστές της, για τα παιδιά του Δημοτικού. Πάνω από 2.000 παιδιά από 37 Δημοτικά Σχολεία έμαθαν τα δύο τελευταία χρόνια, μέσω του προγράμματος, να κολυμπούν σωστά και του χρόνου ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί καθώς έχει εξασφαλιστεί κονδύλι για τη μετακίνησή τους προς τα κολυμβητήρια.
«Ένα στα τρία  παιδιά
δεν γνώριζαν να κολυμπούν»
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 10 σήμερα το πρωί και διήρκησαν μέχρι τις 12 το μεσημέρι, με μαθήματα διατροφής, ναυαγοσωστικής και πρώτων βοηθειών, ασκήσεις και μια σειρά άλλες δραστηριότητες που σχετίζονται με το θαλάσσιο στοιχείο και την κολύμβηση και προετοιμάστηκαν για τις θαλάσσιες εξορμήσεις τους το καλοκαίρι.
Ο συντονιστής του προγράμματος Χρήστος Πάντος, τόνισε ότι φέτος ο αριθμός των παιδιών που παρακολούθησαν το πρόγραμμα ήταν διπλάσιος, 1200 έναντι 600 πέρυσι, καθώς η Περιφέρεια κάλυψε το κόστος μεταφοράς στα κολυμβητήρια. 
                 Τόνισε ότι το πρόγραμμα είναι πολύ σημαντικό, καθώς το 1/3 των παιδιών δεν γνώριζαν να κολυμπούν. “Πλέον τα περισσότερα παιδιά θα πάνε σε ομάδες κολύμβησης και θα κάνουν και άλλα ναυτικά αθλήματα”, ανέφερε.
Η έφορος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Βόλου Πέπη Οικονόμου εξέφρασε την ικανοποίηση των γονιών για το πρόγραμμα, καθώς τα παιδιά μαθαίνουν να κολυμπούν σωστά, αλλά και για τη μεγάλη συμμετοχή που φέρνει το Νομό Μαγνησίας στην πρώτη θέση σε συμμετοχές σε όλη την Ελλάδα.
Η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Ιωλκού Ελισσάβετ Παπαμελοπούλου επισήμανε ότι εκπαιδευτικοί και γονείς αγκάλιασαν το πρόγραμμα. “Σε μια χώρα με θάλασσα, δεν ήταν δυνατόν να μην υπάρχει πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης. Έχουμε πολύ χαρά σήμερα και γιορτάζουμε μαζί με τα παιδιά” τόνισε.  

Ο Βασίλης Ηλιόπουλος από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων επισήμανε ότι μέλη της Λέσχης, ενημέρωσαν τα παιδιά για τις πρώτες βοήθειες που μπορούν να δώσουν σε θάλασσα και στεριά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σπεύσουν να βοηθήσουν κάποιον που πνίγεται, απλά να ζητήσουν βοήθεια.
Την ικανοποίησή του για το πρόγραμμα εξέφρασε ο προϊστάμενος Α’θμιας Εκπαίδευσης Γιώργος Πολύζος επισημαίνοντας ότι ο Βόλος με τις ακτές του και τα κολυμβητήρια προσφέρεται για τέτοιες δράσεις.
Τέλος, ο προϊστάμενος Β’θμιας Εκπαίδευσης Σωκράτης Σαβελίδης επισήμανε ότι πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας. “Συμμετείχαν 37 σχολεία φέτος και 1200 μαθητές και 2000 μαθητές τα δύο τελευταία χρόνια. 
Πραγματοποιήθηκαν 250 δρομολόγια του ΚΤΕΛ και έτσι φέτος πήραν μέρος περισσότερα παιδιά, γιατί η Περιφέρεια Θεσσαλίας κάλυψε με 10.000 ευρώ επιπλέον το κόστος μεταφοράς” εξήγησε. 
Τέλος ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές στην υλοποίηση του προγράμματος αλλά και τους μικρούς μαθητές που συμμετείχαν με χαρά.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου