Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Αυξημένο το ενδιαφέρον μαθητών για το «Κοινωνικό Φροντιστήριο»

Κάλεσμα-έκκληση σε εθελοντές καθηγητές λόγω των αναγκών

Αυξημένο είναι φέτος το ενδιαφέρον των μαθητών για να εγγραφούν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, οπότε αυξάνεται και η ανάγκη για εθελοντές καθηγητές και οι υπεύθυνοι, απευθύνουν κάλεσμα να δηλώσουν συμμετοχή για όσες ώρες μπορούν να διαθέσουν.
Όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Ράδιο Ένα 102,5» ο Γιώργος Μέρκατας καθηγητής και εκπρόσωπος του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, ήδη την πρώτη εβδομάδα των εγγραφών, έχουν γίνει 60 αιτήσεις μαθητών, προσέλευση που είναι αυξημένη απ’ ότι πέρυσι και τα προηγούμενα χρόνια. Οι εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο ολοκληρώνονται την ερχόμενη Παρασκευή 29 Ιουνίου και γίνονται καθημερινά 11 π.μ. - 1 μ.μ. και Δευτέρα - Τετάρτη 6-8 το απόγευμα.
Οι υπεύθυνοι του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» σε πρώτη φάση, θα προσπαθήσουν να καλύψουν τις ανάγκες της Γ’ Λυκείου, οι μαθητές της οποίας δίνουν Πανελλαδικές εξετάσεις και από κει και πέρα, ανάλογα με τους καθηγητές που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον και τις αιτήσεις που υπάρχουν, θα γίνει επιλογή με κριτήριο τα χαμηλότερα οικονομικά εισοδήματα βάσει φορολογικών δηλώσεων μέχρι και τις 10.000 € ετήσιο εισόδημα.  

«Εθελοντές έστω και
για μια ώρα μαθήματος»

Λόγω των πολλών μαθητών, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, υπάρχουν πολλές ανάγκες σε εθελοντές καθηγητές, τόνισε ο κ. Μέρκατας, που πρόσθεσε ότι φέτος υπάρχει ανάγκη όλων των ειδικοτήτων, ενώ παλιά υπήρχε θέμα μόνο με τις ειδικότητες της Φυσικής και των Μαθηματικών. «Χρειαζόμαστε και φιλολόγους, οποιονδήποτε μπορεί να έρθει να διδάξει κάποιες ώρες εθελοντικά, αλλά και καθηγητές άλλων ειδικοτήτων που μπορούν να διαλέξουν το μάθημα που θέλουν να διδάξουν», είπε ο υπεύθυνος του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.
Λόγω αυξημένης συμμετοχής μαθητών της Α’ Λυκείου και επειδή οι καθηγητές που είναι στο χώρο, προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες της Γ’ Λυκείου, θεωρείται δεδομένο ότι θα χρειαστούν καθηγητές όλων των ειδικοτήτων για τις μικρότερες τάξεις.
Ο κ. Μέρκατας είπε ότι αν υπάρχουν ελλείψεις σε εθελοντές καθηγητές, υπάρχει περίπτωση να μείνουν εκτός κοινωνικού φροντιστηρίου μαθητές που έχουν τις προϋποθέσεις, αλλά το φροντιστήριο δεν έχει τη δυνατότητα να τους καλύψει.
Απηύθυνε δε πρόσκληση στους διορισμένους καθηγητές, αναπληρωτές, όσους τελείωσαν τις σπουδές τους ή κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα, για να διδάξουν όσες ώρες μπορεί και έχει ο καθένας. 
Το Κοινωνικό Φροντιστήριο στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του Ασύλου, οδός Τριανταφυλλίδη 74, στις ξύλινες εγκαταστάσεις του παλιού Παιδικού Σταθμού «Αρίων», καθημερινά 11 π.μ. ως 1 μ.μ., Δευτέρα και Τετάρτη 6-8 μ.μ., αυστηρά μέχρι την Παρασκευή 29 Ιουνίου, ενώ πρόκειται να γίνουν κάποιες εγγραφές για πολύ λίγες μέρες τον Σεπτέμβριο, για μεταλυκειακούς μαθητές.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου