Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Εντυπωσιάζουν τα ψηφιακά έργα μαθητών της Μαγνησίας

 

Παρουσιάστηκαν στο 10ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 16/4 το 10ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στη Μαγνησία με παρουσιάσεις έργων μαθητών/τριών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Οι παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν μέσω της πλατφόρμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης webex και συμμετείχαν εννιά σχολικές μονάδες με διαφορετικά ψηφιακά έργα που αφορούσαν από ψηφιακή παράσταση καραγκιόζη με προγραμματισμό, ψηφιακές αφηγήσεις, εφαρμογές με εργαλεία web 2.0 και προγραμματισμός με συνδυασμό εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Το Διαδικτυακό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (κόμβος Βόλου) οργανώθηκε από το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Θεσσαλίας, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας καθώς και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Μαγνησίας.

Τα δημοτικά σχολεία που συμμετείχαν την δεύτερη μέρα του φεστιβάλ ήταν: το 1o Δ.Σ  Αγριάς με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς Ζωή Γεροστάθη και Χριστίνα Σαρρή  με το έργο «Δημιουργική γραφή με το storyjumber», το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αισωνίας Διμηνίου με υπεύθυνο εκπαιδευτικό  Πληροφορικής τον Χαρίλαο Μπουρνή  με το έργο «Ρομποτική στάθμευση αυτοκινήτων», το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αισωνίας Σέσκλο με υπεύθυνο εκπαιδευτικό Πληροφορικής την Ευαγγελία Ανδρεάδου με τα έργα «Διαδραστικό Παιχνίδι με το gamilab, Διαδραστικό παιχνίδι με το scratch», το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ιωσήφ Βόλου με υπεύθυνη καθηγήτρια τον Ζωή Στέλλου με τα έργα «Quiz Παιχνίδι Ερωτήσεων 1821, Παρουσίαση για τον Κορωνοϊό και άλλα ενδιαφέροντα θέματα, Βίντεο – Διαφήμιση», το 18ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς την Ευαγγελία Καλογήρου και την Αποστολία Παγώνη με το έργο «Ψηφιακό παραμύθι - Ο Χαμομηλένιος και η Χαμομηλένια», το 30o Δημοτικό Σχολείο Βόλου με υπεύθυνο καθηγητή τον εκπαιδευτικό Πληροφορικής τον Πρόδρομο Ιεσσαπαλίδη με το έργο «Quiz - 1 σε 3», το 11ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου με υπεύθυνη εκπαιδευτικό Πληροφορικής την Ευαγγελία Λιανού με το έργο «Συνεργατικός ψηφιακός τοίχος», το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου με υπεύθυνη εκπαιδευτικό Πληροφορικής την Ευαγγελία Λιανού με το έργο «Θέλω να χαμογελάς» και το 4ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας με υπεύθυνο εκπαιδευτικό Πληροφορικής τον Γιώργο Ζαμπέτογλου με τα έργα «Ψηφιακό κόμικ "Το κρυφό Σχολείο",200 Xρόνια από την Ελληνική Επανάσταση (Scratch Quiz), Ψηφιακή παράσταση καραγκιόζη σε scratch, Padlet για τις ηρωίδες του 1821».

Τα έργα του 10ου Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (κόμβος Βόλου) υπάρχουν στο ιστολόγιο του Φεστιβάλ https://digifestvolos.blogspot.com/.

Ο πρόεδρος της Συντονιστικής Οργανωτικής Επιτροπής του 1Οου Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (κόμβος Βόλου)  Δρ Αλέξανδρος Καπανιάρης, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής (ΠΕ86) ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το 10ο  Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (κόμβος Βόλου) έδωσε τη δυνατότητα σε μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Μαγνησίας να παρουσιάσουν μαθητικά έργα που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο μαθημάτων Πληροφορικής όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο), στις Δημιουργικές Εργασίες του ΓΕΛ, στο μάθημα «Ερευνητικές δημιουργικές δραστηριότητες» των ΓΕΛ και στη Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων στα ΕΠΑΛ. Επιπλέον, είναι δυνατό να συμπεριληφθούν και έργα τα οποία δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο κάποιας σχολικής δραστηριότητας (Περιβαλλοντική, Πολιτιστική, Αγωγής Υγείας κ.ά.) ή στο πλαίσιο κάποιου διαθεματικού/διεπιστημονικού σχεδίου συνεργασίας μεταξύ του μαθήματος της Πληροφορικής και άλλων μαθημάτων. Το φετινό φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά στο Βόλο. Αυτή τη χρονιά όμως διεξάγεται διαδικτυακά σε ιδιαίτερες αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας του covid-19 αν αναλογιστεί κανείς ότι το μάθημα της Πληροφορικής είναι εργαστηριακό και οι μαθητές/τριες δεν είχαν την δυνατότητα πειραματισμού και εξάσκησης. Παρόλα αυτά αποφασίσαμε να κρατήσουμε ζωντανό αυτό το θεσμό στο Βόλο και παράλληλα να ενθαρρύνουμε  τους/τις μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς που υπέβαλαν τις εργασίες τους για παρουσίαση».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου