Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Εκπτωτικά εισιτήρια για τη θεατρική παράσταση «Το βατραχάκι που πήδησε στο βάλτο»


Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Βόλου, γνωστοποιεί στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Βόλου, ότι θα παρουσιαστεί στην πόλη μας ένα θεατρικό έργο από την «Ομάδα Καρυδότσουφλο», βασισμένο στο βιβλίο της πνευμονολόγου Δήμητρας Μπουσίου από την «Ελληνοεκδοτική» την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου στο «Ergon Showground» στο συγκρότημα Τσαλαπάτα.   


         Όπως μας έγινε γνωστό, η θεατρική παράσταση αποτελεί μέρος του προγράμματος πρόληψης του καπνίσματος «ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ» της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, το οποίο έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και απευθύνεται σε μαθητές α/βάθμιας και β/ βάθμιας εκπαίδευσης.    
                                                                                                                      Με επικεφαλής την πνευμονολόγο Δήμητρα Μπουσίου, υλοποιείται στα σχολεία της Ελλάδος επί οκτώ χρόνια. Βασίζεται στις αρχές της βιωματικής μάθησης και αποτελείται από 23 διαφορετικές θεματικές ενότητες, προσαρμοσμένες στο ηλικιακό επίπεδο των παιδιών, που περιλαμβάνουν παραμύθια, αφηγήματα, διαθεματικά πεδία, παιχνίδια, τραγούδια και θεατρικά έργα.  

                                                                                       «Το βατραχάκι που πήδησε στο βάλτο» είναι μια αληθινή ιστορία με συμβολισμούς που παρουσιάζεται με την τεχνική του μαύρου θεάτρου για τον εθισμό, το κάπνισμα, τις ουσίες, τις παγίδες και τις εξαρτήσεις .
Ο Χάρης είναι ο κάθε έφηβος, το κάθε παιδί, ένα μικρό γεμάτο χάρες καταπράσινο βατραχάκι. Ανήσυχος, τολμηρός, γεμάτος όνειρα και φιλοδοξίες. Δίπλα του οι παγίδες παραμονεύουν. Όσο ο περίγυρος τις μυθοποιεί, τόσο γίνονται επιθυμητές, γοητευτικές και ελκυστικές. Ο Χάρης θα τολμήσει τη βουτιά στο βάλτο. Σύντομα θα γνωρίσει τι σημαίνει αυτή του η βουτιά.
Συντελεστές: Κείμενα/ στίχοι: Δήμητρα Μπουσίου, Σκηνοθεσία: Μιχάλης Μαραγκός, Μουσική: Χρίστος Σερενές, Φωτισμοί: Νίκος Μαραγκός, Κούκλες/ σκηνικά/ κοστούμια: Στέλιος Ευαγγελόπουλος, Αγγελική Φωστίνη, Σκηνικό πλαίσιο: Μανώλης Περάκης
Φωτογραφίες: Αλεξάνδρα Κόνιακ. Διάρκεια: 50λεπτά
 
   
Το Δ.Σ. της Ένωσης, δέχθηκε προσφορά από την εταιρεία που θα φιλοξενήσει το συγκεκριμένο θεατρικό, ώστε το εισιτήριο για όσους Συλλόγους Γονέων θελήσουν να προμηθευτούν, να είναι με σημαντική έκπτωση, στην τελική τιμή των 5 ευρώ. 
Επίσης, στην περίπτωση που υπάρχουν παιδιά οικογενειών, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παράσταση, ωστόσο δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα ( ανήκουν στην κατηγορία πρόνοιας ή παροχής πρωινού στα σχολεία), θα πρέπει να ενημερωθεί η Ένωση Γονέων, ώστε να εξασφαλίσει τη δωρεάν είσοδό τους.

                  Τόσο για την περίπτωση των εισιτηρίων με μειωμένη τιμή, όσο και για την δωρεάν είσοδο παιδιών, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, λόγω του περιορισμένου αριθμού συγκεκριμένων θέσεων.



 Για τη συνεννόηση των ενδιαφερόμενων συλλόγων, υπεύθυνη είναι η Έφορος του Δ.Σ. Πέπη Οικονόμου (τηλ. 6976-653343), ενώ για την προμήθεια εισιτηρίων, ανοικτό θα παραμείνει το γραφείο της Ένωσης (Αραχώβης 1 με Μπότσαρη, Κοινωνικό Κέντρο Αγ. Αναργύρων -1ος όρ.) το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018 και το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018 από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι. 
                                                                                                                                                                                 Η τιμή του εισιτηρίου στην είσοδο είναι 9 ευρώ , η τιμή προπώλησης είναι 7 ευρώ και η τιμή για την αγορά εισιτηρίων μέσω των ενδιαφερόμενων συλλόγων γονέων 5 ευρώ.

 Στην είσοδο σε κάθε παιδάκι προσφέρεται ένας ατομικός χυμός δωρεάν. Πληροφορίες για το θεατρικό και τον χώρο, στο τηλ. 6944 7474 94 .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου